Gemlik Giresun kültür evi açılıyor

GÜNDEM 23.04.2019 - 17:13, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4274+ kez okundu.
 

Gemlik Giresun kültür evi açılıyor

Gemlik Giresunlular Derneği tarafından Belediyenin tahsis etmiş olduğu arsa üzere “Giresunluların Öz Kaynakları” ile inşa edilen Gemlik Giresunlular Kültür Evi Projesi açılışa hazırlanıyor.
Gemlik Giresunlular Derneği Başkanı Halil Ataş ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerinin yoğun uğraşları sonucunda 5 Ay gibi bir süre zarfından inşaatı tamamlanan Gemlik Giresunlular Kültür Evi Projesinin resmi açılışının 28 Nisan 2019 Pazar Günü Saat 14.00 ‘de yapılacağı duyuruldu. EĞİTİM KAMPÜSÜ Hamidiye Mahallesi Çınar İlkokulu yanında üç katlı olarak inşa edilen Giresun Kültür Evinde, sosyal, kültürel ve sanat çalışmaların yapılacağını vurgulayan Gemlik Giresunlular Derneği Başkanı Halil Ataş, “Yoğun uğraşlar sonucunda geleceğe Giresunluların kendi öz kaynakları ile güzel bir eser bırakıyoruz. Kültür Evimiz hemşerilerimizin toplanma noktası olmasının yanı sıra, gençlerimizin ve bayanlarımızın kendilerini geliştirmesi için güzel bir eğitim kampüsü haline gelecek. Zemin katta gençlerimizin hoş vakit geçireceği güzel bir ortam hazırlıyoruz. 1 Kat memleket sohbetlerinin yapılacağı sıcak bir mekan hazırlıyoruz. 2 Katıda Bayanlarımıza ve çocuklarımıza tahsis edeceğiz. Halk Eğitim Merkezi ile yapacağımız protokol sonrasında burada Ücretsiz Eğitimler ve Kurs düzenleyeceğiz.” MİNİ GİRESUN KÜLTÜR MÜZESİ Gemlik Giresunlular Kültür Evi Projesinin içerisinde Giresun’un tarihi eserlerinin ve kültür parçalarının sergilendiği özel bir köşede hazırladıklarını belirten başkan Ataş; “Kültür evimizin içerisinde Mini bir Giresun Müzesi hazırlıyoruz. Yavaş yavaş buranın içerisini dolduruyoruz. Hemşerilerimiz den ricamız gelecek kuşaklara tarihimizden ve kültürümüzden eserler bırakmak için ellerinde bulunan Giresun’a ait yöresel ürünleri sergilemek için bizlere teslim etsinler”
Gemlik Giresunlular Derneği tarafından Belediyenin tahsis etmiş olduğu arsa üzere “Giresunluların Öz Kaynakları” ile inşa edilen Gemlik Giresunlular Kültür Evi Projesi açılışa hazırlanıyor.

Gemlik Giresunlular Derneği Başkanı Halil Ataş ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerinin yoğun uğraşları sonucunda 5 Ay gibi bir süre zarfından inşaatı tamamlanan Gemlik Giresunlular Kültür Evi Projesinin resmi açılışının 28 Nisan 2019 Pazar Günü Saat 14.00 ‘de yapılacağı duyuruldu.

EĞİTİM KAMPÜSÜ

Hamidiye Mahallesi Çınar İlkokulu yanında üç katlı olarak inşa edilen Giresun Kültür Evinde, sosyal, kültürel ve sanat çalışmaların yapılacağını vurgulayan Gemlik Giresunlular Derneği Başkanı Halil Ataş, “Yoğun uğraşlar sonucunda geleceğe Giresunluların kendi öz kaynakları ile güzel bir eser bırakıyoruz. Kültür Evimiz hemşerilerimizin toplanma noktası olmasının yanı sıra, gençlerimizin ve bayanlarımızın kendilerini geliştirmesi için güzel bir eğitim kampüsü haline gelecek. Zemin katta gençlerimizin hoş vakit geçireceği güzel bir ortam hazırlıyoruz. 1 Kat memleket sohbetlerinin yapılacağı sıcak bir mekan hazırlıyoruz. 2 Katıda Bayanlarımıza ve çocuklarımıza tahsis edeceğiz. Halk Eğitim Merkezi ile yapacağımız protokol sonrasında burada Ücretsiz Eğitimler ve Kurs düzenleyeceğiz.”

MİNİ GİRESUN KÜLTÜR MÜZESİ

Gemlik Giresunlular Kültür Evi Projesinin içerisinde Giresun’un tarihi eserlerinin ve kültür parçalarının sergilendiği özel bir köşede hazırladıklarını belirten başkan Ataş; “Kültür evimizin içerisinde Mini bir Giresun Müzesi hazırlıyoruz. Yavaş yavaş buranın içerisini dolduruyoruz. Hemşerilerimiz den ricamız gelecek kuşaklara tarihimizden ve kültürümüzden eserler bırakmak için ellerinde bulunan Giresun’a ait yöresel ürünleri sergilemek için bizlere teslim etsinler”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.