Gelecek nesillerimizin müreffeh bir ortamda yaşayacak

GÜNDEM 05.03.2019 - 17:52, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3052+ kez okundu.
 

Gelecek nesillerimizin müreffeh bir ortamda yaşayacak

Giresun Büro Memur-Sen Şube Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada ‘1989 yılından itibaren her sene vergi bilincinin yerleştirilmesi gayesi ile vergi haftası olarak kutlanmaktadır.
Devletlerin temel finansman kaynaklarından olan vergi etkili ve sağlıklı bir şekilde toplandığı takdirde ülkelerin büyümesine ve gelişmesine doğrudan etki etmektedir. Günümüz dünyasının gelişmiş ve refah seviyesi yüksek ülkelerini incelediğimizde vatandaşların gerçek anlamda vergi bilincine sahip olduğunu ve vergiyi vazife olarak değil vatandaşlık borcu olarak algılandıklarını görmekteyiz. Ülkemizde son yıllarda gerçekleştirilen vergi düzenlemeleri ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele eylem planıyla birlikte vergi tahsilâtlarında önemli bir artış sağlanmıştır. Bu bağlamda vergi haftası, ülkemizin kalkınması ve gelirlerin adil bir şekilde dağıtılarak kamu hizmetlerinin topluma daha etkin bir şekilde ulaştırılması ve gelecek nesillerimizin daha müreffeh bir ortamda yaşamasının, ödenen vergilerle sağlanacağı bilincinin toplumun her kesimine anlatılması büyük önem arz etmektedir. Vergilerin toplanmasında mesai mefhumu gözetmeksizin tüm olumsuzluklara rağmen fedakâr bir şekilde çalışan Hazine ve Maliye Bakanlığı personellerinin sorunlarının çözülmeden vergi sisteminden azami verimi almak mümkün değildir. Bunun için; 1-Memurlar için vergi dilimi düzenlemesi yapılmalıdır. 2- Bakanlık yetkilerince personeller adına Yetkili Sendikaya sözü verilen Kurum içi özel uzmanlık sınavı acilen açılmalıdır. 3-Ek ödemeler emekli keseneğine dâhil edilmelidir. 4- Talep edilen tüm kadro ve ünvanlarda Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavları açılmalıdır. 5- Bakanlık bünyesinde Merkez ve Taşra uzmanlık ayrımına son verilmelidir. 6- Ek gösterge düzenlemeleri kapsamlı ve adaletli bir şekilde yapılmalıdır. 7- Personel yetersizliğine acil çözüm getirilmelidir. Yetkili Sendika Giresun Büro Memur- Sen Şubesi olarak bundan evvel olduğu gibi her daim Giresun Defterdarlığı ve Vergi dairesi personellerinin sorun ve taleplerinin takipçisi olarak başta üyelerimiz olmak üzere tüm çalışanlarının vergi haftasını kutlar, vergisini düzenli ödeyen tüm vatandaşlarımızı tebrik ederiz.
Giresun Büro Memur-Sen Şube Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada ‘1989 yılından itibaren her sene vergi bilincinin yerleştirilmesi gayesi ile vergi haftası olarak kutlanmaktadır.

Devletlerin temel finansman kaynaklarından olan vergi etkili ve sağlıklı bir şekilde toplandığı takdirde ülkelerin büyümesine ve gelişmesine doğrudan etki etmektedir. Günümüz dünyasının gelişmiş ve refah seviyesi yüksek ülkelerini incelediğimizde vatandaşların gerçek anlamda vergi bilincine sahip olduğunu ve vergiyi vazife olarak değil vatandaşlık borcu olarak algılandıklarını görmekteyiz. Ülkemizde son yıllarda gerçekleştirilen vergi düzenlemeleri ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele eylem planıyla birlikte vergi tahsilâtlarında önemli bir artış sağlanmıştır. Bu bağlamda vergi haftası, ülkemizin kalkınması ve gelirlerin adil bir şekilde dağıtılarak kamu hizmetlerinin topluma daha etkin bir şekilde ulaştırılması ve gelecek nesillerimizin daha müreffeh bir ortamda yaşamasının, ödenen vergilerle sağlanacağı bilincinin toplumun her kesimine anlatılması büyük önem arz etmektedir. Vergilerin toplanmasında mesai mefhumu gözetmeksizin tüm olumsuzluklara rağmen fedakâr bir şekilde çalışan Hazine ve Maliye Bakanlığı personellerinin sorunlarının çözülmeden vergi sisteminden azami verimi almak mümkün değildir. Bunun için;

1-Memurlar için vergi dilimi düzenlemesi yapılmalıdır.

2- Bakanlık yetkilerince personeller adına Yetkili Sendikaya sözü verilen Kurum içi özel uzmanlık sınavı acilen açılmalıdır.

3-Ek ödemeler emekli keseneğine dâhil edilmelidir.

4- Talep edilen tüm kadro ve ünvanlarda Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavları açılmalıdır.

5- Bakanlık bünyesinde Merkez ve Taşra uzmanlık ayrımına son verilmelidir.

6- Ek gösterge düzenlemeleri kapsamlı ve adaletli bir şekilde yapılmalıdır.

7- Personel yetersizliğine acil çözüm getirilmelidir.

Yetkili Sendika Giresun Büro Memur- Sen Şubesi olarak bundan evvel olduğu gibi her daim Giresun Defterdarlığı ve Vergi dairesi personellerinin sorun ve taleplerinin takipçisi olarak başta üyelerimiz olmak üzere tüm çalışanlarının vergi haftasını kutlar, vergisini düzenli ödeyen tüm vatandaşlarımızı tebrik ederiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.