GEÇMİŞİN İZİNDEN HATIRALAR

SPOR 20.04.2020 - 17:55, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4003+ kez okundu.
 

GEÇMİŞİN İZİNDEN HATIRALAR

Sporda çok kabiliyetli insanların olduğu ve hemen hemen her spor dalında takım ve ferdi olarak başarılı olan Bulancaklılar futbolun Anadolu’da yayınlaması sonrası diğer spor dallarını biraz geç yapmalarına rağmen il ve il dışında çok başarılı oldu. Bulancak Gençlik Spor ve Karadeniz Gücü’nün amatör futbolda ses getirmesinden sonra 1977 Ballıcaspor da futbolda önemli bir adım atmıştı. Daha sonra 1980’li senelerde Bulancak’ta iki okuldaki beden eğitimi öğretmeninin voleybol ve basketbolda ilk okul takımlarını kuruması ile Bulancak’ta büyük bir gelişme kaydedildi. Bulancak Lisesine atanan beden eğitimi öğretmeni Ahmet Güçlü ve Bulancak Atatürk Ortaokulu beden eğitimi öğrtemeni Osman Ertuğrul’un emekleri ile bu kabiliyetli gençler ile önce okullar arası maçlarda sonrada bir kulüp çatısı altında il genelinde Bulancak’ta bir voleybol hakikati olduğunu gösterdiler. Basketbol, atletizm, güreş, masa tenisinde son senelerde bu başarılar ard arda geldi. Bu Geçmişin İzinden Hatıralarda ilk kez yerelde gazetemizde bu voleybol sevgisinin içinde önemli başarılar elde eden Bulancak spor voleybol takımın Giresun 19 Eylül spor salonunda bir maç öncesi çekilen resmini paylaşıyoruz. Sene 1988-89 sezonu Giresun Büyük Erkekler Ligindeki takımın oyuncuları: ayaktakiler solda sağa, Ahmet Aydın, merhum Şevki Salih, Candan, Ali Aydeniz, Alt sıra soldan sağa, Ali Çağla, merhum Cumhur Alan, merhum Cem Tulga Okay. (Resim Ahmet Aydın’ın albümünden alındı.     

Sporda çok kabiliyetli insanların olduğu ve hemen hemen her spor dalında takım ve ferdi olarak başarılı olan Bulancaklılar futbolun Anadolu’da yayınlaması sonrası diğer spor dallarını biraz geç yapmalarına rağmen il ve il dışında çok başarılı oldu.

Bulancak Gençlik Spor ve Karadeniz Gücü’nün amatör futbolda ses getirmesinden sonra 1977 Ballıcaspor da futbolda önemli bir adım atmıştı. Daha sonra 1980’li senelerde Bulancak’ta iki okuldaki beden eğitimi öğretmeninin voleybol ve basketbolda ilk okul takımlarını kuruması ile Bulancak’ta büyük bir gelişme kaydedildi. Bulancak Lisesine atanan beden eğitimi öğretmeni Ahmet Güçlü ve Bulancak Atatürk Ortaokulu beden eğitimi öğrtemeni Osman Ertuğrul’un emekleri ile bu kabiliyetli gençler ile önce okullar arası maçlarda sonrada bir kulüp çatısı altında il genelinde Bulancak’ta bir voleybol hakikati olduğunu gösterdiler. Basketbol, atletizm, güreş, masa tenisinde son senelerde bu başarılar ard arda geldi. Bu Geçmişin İzinden Hatıralarda ilk kez yerelde gazetemizde bu voleybol sevgisinin içinde önemli başarılar elde eden Bulancak spor voleybol takımın Giresun 19 Eylül spor salonunda bir maç öncesi çekilen resmini paylaşıyoruz. Sene 1988-89 sezonu Giresun Büyük Erkekler Ligindeki takımın oyuncuları: ayaktakiler solda sağa, Ahmet Aydın, merhum Şevki Salih, Candan, Ali Aydeniz, Alt sıra soldan sağa, Ali Çağla, merhum Cumhur Alan, merhum Cem Tulga Okay. (Resim Ahmet Aydın’ın albümünden alındı.     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.