GEÇMİŞİN İZİNDEN!

GÜNDEM 17.09.2020 - 16:20, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2884+ kez okundu.
 

GEÇMİŞİN İZİNDEN!

Bulancak’ta daha yolun olmadığı bir dönemi çok az insan hatırlayabilir. Karadeniz sahil yolu olduğu ifade edilen ve Bulancak içinden geçen bir yol vardı. Çok eskilerde kalan bu yolun elimizde tek kare bile resmi yok.(Bulancaklılar olarak belirtelim.)
Araç ulaşımın sağlandığı yol bugün 15 Temmuz Şehitler caddesinin olduğu yoldu. Bu yoldan Ordu-Giresun istikametine gidiliyordu. Gerçi öyle araç denilen şeylerde 3-5’i geçmezdi. 1960’lı senelerde yapılan karayolunun geçmesi ile ilçede gelişme ve büyümede geldi. Bugün Geçmişin İzinden’de, gazetemizde ilk kez yayınlanacak resimde bu yolun olmadığı ve ilçenin daha yeni yeni binaların yapıldığı senelerden bir anı paylaşacağız. Bu resim fotoğrafçı Sait Karataş’ın albümünden alındı.  Resmi kimin çektiği bilinmiyor. Böyle ulaşmış ona da. Biraz pusluda olsa kıymetinden bir şey kaybetmez bu resim. Resim denizden kayıkla veya o zamanlarda iskele olduğunu tahmin ettiğimiz bir yerden çekilmiş. Sene 1920’lerden sonra olabilir. Bir tarihte yok not düşülmüş.  Kıyıda kumsal ve kayıklarda; ‘Nerde o eski Bulancak hep böyle kalsa’ dedirtecek şekilde bize bakıyor.  
Bulancak’ta daha yolun olmadığı bir dönemi çok az insan hatırlayabilir. Karadeniz sahil yolu olduğu ifade edilen ve Bulancak içinden geçen bir yol vardı. Çok eskilerde kalan bu yolun elimizde tek kare bile resmi yok.(Bulancaklılar olarak belirtelim.)

Araç ulaşımın sağlandığı yol bugün 15 Temmuz Şehitler caddesinin olduğu yoldu. Bu yoldan Ordu-Giresun istikametine gidiliyordu. Gerçi öyle araç denilen şeylerde 3-5’i geçmezdi. 1960’lı senelerde yapılan karayolunun geçmesi ile ilçede gelişme ve büyümede geldi.
Bugün Geçmişin İzinden’de, gazetemizde ilk kez yayınlanacak resimde bu yolun olmadığı ve ilçenin daha yeni yeni binaların yapıldığı senelerden bir anı paylaşacağız. Bu resim fotoğrafçı Sait Karataş’ın albümünden alındı.  Resmi kimin çektiği bilinmiyor. Böyle ulaşmış ona da. Biraz pusluda olsa kıymetinden bir şey kaybetmez bu resim. Resim denizden kayıkla veya o zamanlarda iskele olduğunu tahmin ettiğimiz bir yerden çekilmiş. Sene 1920’lerden sonra olabilir. Bir tarihte yok not düşülmüş.  Kıyıda kumsal ve kayıklarda; ‘Nerde o eski Bulancak hep böyle kalsa’ dedirtecek şekilde bize bakıyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.