GEÇMİŞİN İZİNDEN!

GÜNDEM 14.09.2020 - 15:30, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3881+ kez okundu.
 

GEÇMİŞİN İZİNDEN!

Bulancak kurulduğu günden bu yana sürekli gelişen ve nüfusu artan bir ilçe olarak büyük değişimlerin içinde olmuştur.
1920’li senelerde küçükte olsa bir ilçe olan Bulancak’ın en önemli mevkii elbette Bulancak Cumhuriyet meydanıdır. Bulancak’ta doğan, büyüyen ve hayatını burada noktalayan binlerce insan, hayatının bir anında, bir kez veya daha fazla olmak kaydı ile meydana gelmiş, gezmiş, oturmuş ve geçmiştir. Bulancaklının nefes alıp verdiği ve herkesin bulunabildiği bir adres olarak hayatlarda yer etmiştir. Bugün bu meydandan çok bir eser kalmasa da, Bulancak meydanının eski hali hayatta olanların hafızasındaki yerini korumaya devam edecektir.  Bu günkü gazetemizin Geçmişin İzinden Hatıralarında iki ayrı resim paylaşacağız. Meydanda 1950’li senelerde iki kardeş resim çektirmiş ve bu resim bu güne kadar gelmiş. Meydanda ablası ile gezerken tarihe bir not düşmüş, emekli TRT Bölge Müdürü Nejat Toprak.(Bu resim onun albümünden alınmıştır.) Resmi kim çekmiş belli değil. Öyle herkeste fotoğraf makinesinin olmadığı zamanlar. Diğeri de yine meydanın biraz yüksek bir yerinden çekilmiş. Az buçuk silik olsa da, insanı mutlu eden bir resim bu da.(Bu resimde Fatih Habiboğlu’nun albümünden alınmıştır.) Meydan sanki bir hayalmiş gibi bize bakıyor.  Senede yine 1950-55 gibi. Özelikle trafik denen bir meselenin olmadığı günler diyelim biz buna.             
Bulancak kurulduğu günden bu yana sürekli gelişen ve nüfusu artan bir ilçe olarak büyük değişimlerin içinde olmuştur.

1920’li senelerde küçükte olsa bir ilçe olan Bulancak’ın en önemli mevkii elbette Bulancak Cumhuriyet meydanıdır.

Bulancak’ta doğan, büyüyen ve hayatını burada noktalayan binlerce insan, hayatının bir anında, bir kez veya daha fazla olmak kaydı ile meydana gelmiş, gezmiş, oturmuş ve geçmiştir. Bulancaklının nefes alıp verdiği ve herkesin bulunabildiği bir adres olarak hayatlarda yer etmiştir. Bugün bu meydandan çok bir eser kalmasa da, Bulancak meydanının eski hali hayatta olanların hafızasındaki yerini korumaya devam edecektir. 
Bu günkü gazetemizin Geçmişin İzinden Hatıralarında iki ayrı resim paylaşacağız.
Meydanda 1950’li senelerde iki kardeş resim çektirmiş ve bu resim bu güne kadar gelmiş. Meydanda ablası ile gezerken tarihe bir not düşmüş, emekli TRT Bölge Müdürü Nejat Toprak.(Bu resim onun albümünden alınmıştır.) Resmi kim çekmiş belli değil. Öyle herkeste fotoğraf makinesinin olmadığı zamanlar. Diğeri de yine meydanın biraz yüksek bir yerinden çekilmiş. Az buçuk silik olsa da, insanı mutlu eden bir resim bu da.(Bu resimde Fatih Habiboğlu’nun albümünden alınmıştır.) Meydan sanki bir hayalmiş gibi bize bakıyor.  Senede yine 1950-55 gibi. Özelikle trafik denen bir meselenin olmadığı günler diyelim biz buna.             

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.