FETÖ ile mücadelemiz sürüyor

ASAYİŞ 10.11.2016 - 17:58, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2651+ kez okundu.
 

FETÖ ile mücadelemiz sürüyor

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Giresun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek,...
...Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili ilde 6 subay ve astsubayın tutuklu olduğunu, çok sayıda askeri personelle ilgili de soruşturma yürütüldüğünü belirtti.Başsavcı Kaya, dernek ziyaretinde yaptığı açıklamada, FETÖ ile mücadelenin de sürdüğünü söyledi. Operasyonların devam ettiğini ifade eden Kaya, etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyenlerin de tahliye edildiğini kaydetti.Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı olarak soruşturma kapsamında ilk iddianamenin hazırlanarak ilgili mahkemeye gönderildiğini belirten Başsavcı Kaya, "FETÖ'ye yönelik yürüttüğümüz soruşturmalarda bir iddianame düzenledik. Fakat bu iddianameyle ilgili şu anda 'bir kamu davası açıldı' diyemiyoruz. Mahkemelerin 15 günlük kabul süresi var. Eğer iddianame 15 günlük sürede kabul edilmez ve eksiklikler görülürse 'biz dava açtık' diyemiyoruz. İddianameyi düzenledik ve mahkemeye gönderdik. Bu iddia bir kişiyi kapsıyor. Giresun'da henüz operasyon boyutu bitmedi. Delil toplama işlemlerimiz sürüyor" dedi.5 Temmuz'da eski Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun da içinde bulunduğu, 7 kişinin şehit olduğu, 8 kişinin yaralandığı helikopter kazasına ilişkin soruşturmaya değinen Kaya, "Zira 'kafalarda soru işareti olabilir miydi? Acaba söz konusu helikopterin düşmesinin terör örgütleriyle bir bağlantısı olabilir miydi? PKK veya diğer sol örgütler ile FETÖ'nün söz konusu helikopterin düşürülmesinde bir payı olabilir miydi?' şeklinde değerlendirme yapmak durumundayız. Çünkü soruşturma makamları olarak bu helikopterin düşmesine şüpheli bir olay gözüyle baktık. Fakat şu ana kadar yaptığımız incelemelerde herhangi bir şekilde bu helikopterin dış bir etkenle düştüğüne dair tespitte bulunamadık. Zira müşterek kaza raporu, dinlediğimiz tanık beyanları, olay yerinden elde ettiğimiz görüntüler, helikopterin içerisinden elde ettiği görüntüler bu yöndeki şüphelerimizin boş olduğunu ortaya çıkarttı. Ancak henüz alamadığımız ifadeler var. O ifadeleri de temin ettikten sonra bunu bir kararla kamuoyuna açıklayacağız" diye konuştu.  
Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Giresun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek,...
...Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili ilde 6 subay ve astsubayın tutuklu olduğunu, çok sayıda askeri personelle ilgili de soruşturma yürütüldüğünü belirtti.
Başsavcı Kaya, dernek ziyaretinde yaptığı açıklamada, FETÖ ile mücadelenin de sürdüğünü söyledi. Operasyonların devam ettiğini ifade eden Kaya, etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyenlerin de tahliye edildiğini kaydetti.
Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı olarak soruşturma kapsamında ilk iddianamenin hazırlanarak ilgili mahkemeye gönderildiğini belirten Başsavcı Kaya, "FETÖ'ye yönelik yürüttüğümüz soruşturmalarda bir iddianame düzenledik. Fakat bu iddianameyle ilgili şu anda 'bir kamu davası açıldı' diyemiyoruz. Mahkemelerin 15 günlük kabul süresi var. Eğer iddianame 15 günlük sürede kabul edilmez ve eksiklikler görülürse 'biz dava açtık' diyemiyoruz. İddianameyi düzenledik ve mahkemeye gönderdik. Bu iddia bir kişiyi kapsıyor. Giresun'da henüz operasyon boyutu bitmedi. Delil toplama işlemlerimiz sürüyor" dedi.
5 Temmuz'da eski Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun da içinde bulunduğu, 7 kişinin şehit olduğu, 8 kişinin yaralandığı helikopter kazasına ilişkin soruşturmaya değinen Kaya, "Zira 'kafalarda soru işareti olabilir miydi? Acaba söz konusu helikopterin düşmesinin terör örgütleriyle bir bağlantısı olabilir miydi? PKK veya diğer sol örgütler ile FETÖ'nün söz konusu helikopterin düşürülmesinde bir payı olabilir miydi?' şeklinde değerlendirme yapmak durumundayız. Çünkü soruşturma makamları olarak bu helikopterin düşmesine şüpheli bir olay gözüyle baktık. Fakat şu ana kadar yaptığımız incelemelerde herhangi bir şekilde bu helikopterin dış bir etkenle düştüğüne dair tespitte bulunamadık. Zira müşterek kaza raporu, dinlediğimiz tanık beyanları, olay yerinden elde ettiğimiz görüntüler, helikopterin içerisinden elde ettiği görüntüler bu yöndeki şüphelerimizin boş olduğunu ortaya çıkarttı. Ancak henüz alamadığımız ifadeler var. O ifadeleri de temin ettikten sonra bunu bir kararla kamuoyuna açıklayacağız" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.