FINDIK’DA YENİ BİRLİK ATAĞI!

GÜNDEM 10.09.2020 - 17:43, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3584+ kez okundu.
 

FINDIK’DA YENİ BİRLİK ATAĞI!

Fındık deyince Giresun’da akla gelen ilk isimlerden olan Erim Yaman, kurdukları kooperatif ile üreticinin fındığını en iyi fiyata aldıklarını ifade etti.
Tirebolu’da Mart ayında kurulan Tirebolu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üreticiden piyasa fiyatının üzerinde fındık alıyor. Erim Yaman’ın başkanlığında kurulan Tirebolu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, bu yıl kabuklu fındık alımına başladı. Önümüzde ki yıl ise tesisleşeceklerini ifade eden Kooperatif Başkanı Yaman, “İlçelerde ve komşu illerde kooperatif kurma çalışmalarımız devam ediyor. Kooperatiflerimizin kurulması sonrasında ise birlik oluşturup piyasaya ciddi anlamda söz sahibi olmayı hedefliyoruz. Üretici örgütü niteliğinde üye kayıtları yapacağız. Fındıkta tekelden kurtularak söz sahibi olmayı amaçlıyoruz. Üreticimizin iyi randumanlı ve temiz fındıklarını piyasadan 250 – 300 kuruş fazlaya alıp üreticimize daha fazla gelir sağlıyoruz” dedi.  
Fındık deyince Giresun’da akla gelen ilk isimlerden olan Erim Yaman, kurdukları kooperatif ile üreticinin fındığını en iyi fiyata aldıklarını ifade etti.

Tirebolu’da Mart ayında kurulan Tirebolu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üreticiden piyasa fiyatının üzerinde fındık alıyor.

Erim Yaman’ın başkanlığında kurulan Tirebolu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, bu yıl kabuklu fındık alımına başladı.

Önümüzde ki yıl ise tesisleşeceklerini ifade eden Kooperatif Başkanı Yaman, “İlçelerde ve komşu illerde kooperatif kurma çalışmalarımız devam ediyor. Kooperatiflerimizin kurulması sonrasında ise birlik oluşturup piyasaya ciddi anlamda söz sahibi olmayı hedefliyoruz. Üretici örgütü niteliğinde üye kayıtları yapacağız. Fındıkta tekelden kurtularak söz sahibi olmayı amaçlıyoruz. Üreticimizin iyi randumanlı ve temiz fındıklarını piyasadan 250 – 300 kuruş fazlaya alıp üreticimize daha fazla gelir sağlıyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.