‘FINDIK 27 TL’DEN SATILMALIDIR’

SİYASET 02.07.2020 - 17:37, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3452+ kez okundu.
 

‘FINDIK 27 TL’DEN SATILMALIDIR’

Partisinin TBMM katip üyeliğine seçilen CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, genel kurulda söz alarak, seçim bölgesindeki en büyük problem olan fındık konusunu dile getirdi ve “Bu yıl fındık 27 TL’den satılmalıdır” dedi.
Çotanak armalı maskesi ile dikkat çeken Tığlı, bakanlığın her yıl olduğu gibi bu yılda fındık rekoltesini henüz açıklamamış olmasını eleştirdi. Tığlı, yurtdışı kaynaklı kuruluşların Türkiye dahil tüm fındık üreticisi ülkelere yönelik tahminlerini yaklaşık bir ay önce duyurduğuna dikkat çekerek, Dünya ölçeğinde ve ülkemiz için yüksek rekolte tahminlerinin her yıl olduğu gibi piyasayı manipüle etme amaçlı olduğunu biliyorsunuz. Ağustos ayının ilk haftası fındık hasatı başlayacak. Artan üretim maliyetleri karşısında Fındık üreticisi çaresiz… Bir an önce Bakanlığın rekolte tahminini bekliyor” diye konuştu. Üreticinin Temmuz ayı içinde destekleme alımı yapılacağının ve taban fiyatın açıklanmasını dört gözle beklediğini ifade eden Tığlı, üreticinin alınterinin ve emeğinin karşılığını alacağını bilerek bahçesine girmek istediğini dile getirdi. Tığlı, son olarak, ekonomik zorluklarla mücadele eden fındık üreticisinin Giresun kalite fındığın en az 27 lira olmasını istediğini vurgulayarak, “Üretici fındığını satma beklet 2021 nisan-mayıs ayında satarsın sözlerini duymak istemiyor” diyerek noktaladı.
Partisinin TBMM katip üyeliğine seçilen CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, genel kurulda söz alarak, seçim bölgesindeki en büyük problem olan fındık konusunu dile getirdi ve “Bu yıl fındık 27 TL’den satılmalıdır” dedi.

Çotanak armalı maskesi ile dikkat çeken Tığlı, bakanlığın her yıl olduğu gibi bu yılda fındık rekoltesini henüz açıklamamış olmasını eleştirdi.

Tığlı, yurtdışı kaynaklı kuruluşların Türkiye dahil tüm fındık üreticisi ülkelere yönelik tahminlerini yaklaşık bir ay önce duyurduğuna dikkat çekerek, Dünya ölçeğinde ve ülkemiz için yüksek rekolte tahminlerinin her yıl olduğu gibi piyasayı manipüle etme amaçlı olduğunu biliyorsunuz. Ağustos ayının ilk haftası fındık hasatı başlayacak. Artan üretim maliyetleri karşısında Fındık üreticisi çaresiz… Bir an önce Bakanlığın rekolte tahminini bekliyor” diye konuştu.
Üreticinin Temmuz ayı içinde destekleme alımı yapılacağının ve taban fiyatın açıklanmasını dört gözle beklediğini ifade eden Tığlı, üreticinin alınterinin ve emeğinin karşılığını alacağını bilerek bahçesine girmek istediğini dile getirdi.
Tığlı, son olarak, ekonomik zorluklarla mücadele eden fındık üreticisinin Giresun kalite fındığın en az 27 lira olmasını istediğini vurgulayarak, “Üretici fındığını satma beklet 2021 nisan-mayıs ayında satarsın sözlerini duymak istemiyor” diyerek noktaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.