EVLATLARIMIZA GEÇİCİ DEĞİL KALICI İŞ LAZIM

GÜNDEM 27.02.2019 - 18:25, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3359+ kez okundu.
 

EVLATLARIMIZA GEÇİCİ DEĞİL KALICI İŞ LAZIM

Bulancak Belediye Başkan Adayı Necmi Sıbıç, İşkur aracılığıyla yapılan işe alımların vatandaşları kandırmaktan başka bir şey olmadığını söyledi
Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığı toplantı salonunda gerçekleşen basın toplantısına CHP İl Genel Meclisi Üyesi ve Seçim Komitesi Başkanı Ömer Mustafa Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Ahmet Akgün, İYİ Parti İlçe Başkanı Nesim Çelik ve vatandaşlar katıldılar. Seçim Komitesi Başkanı Ömer Mustafa Yılmaz İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Adaylarının tanıtımı yaptıktan sonra Belediye Başkan Adayı Necmi Sıbıç yaptığı açıklamada, “Bir Bulancaklı olarak beni en çok üzen ve ekibimle birlikte üzerinde en çok kafa yorduğum konulardan birisi ilçemdeki genç işsizler konusudur. Bu nedenle; ilk toplantımızda bu konuyu dile getirmek ve sizlerle paylaşmak istedim. İlk olarak Bulancak işsizlik rakamlarına ulaşabileceğim sağlıklı bir kaynak aradım. Ne TÜİK ne de İŞKUR kaynaklarında ilçe bazında herhangi bir işsizlik değerine ulaşamadım. Ama yakın dönemde Giresun Valiliği tarafından açıklanmış İŞKUR'a dayanan ilginç verilere ulaştım. Bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Ulaşabildiğimiz en yakın yerel değerlendirme 2018 Temmuz ayına ait. Bu rapora bakacak olursak Giresun işsizlik oranı en az olan illerden biri. Size de ilginç geldi mi? 2018 Temmuz sonrası gelişmeleri dikkate alırsak bu açıklama tam anlamı ile istatistikleri kendine uydurma diyebiliriz. Yapılan açıklamaya göre; Giresun il genelinde (buna tüm ilçe ve beldeler dahil) 6937 kadın, 6910 erkek olmak üzere toplam 13 bin 847 kayıtlı işsiz olduğu masalı bizlere anlatılıyor. Sevgili Bulancaklım; şimdi sizlere soruyorum... Benim yaptığım gezilerde görüp yaşadığım; ilçemde her üç haneden birinde en az bir genç kardeşim, evladım işsiz. Bu kardeşlerimin yaş ortalaması da 18 - 29 yaş aralığında. Tüm Giresun'da 13 bin 847 işsiz var diyenler sizce doğruyu mu söylüyor. Kendi evine, komşunun evine, çocuklarına veya torunlarına bak. Sonra elini vicdanına koy ve Allah için söyle sence söylenenler doğru mu? Bence değil. Burada htirilmeden bize yapılan bir hile var ve bu hileyi görmek lazım. Hamdi abinin oğlunu üç aylığına devlet hastanesinde işe aldılar. Ahmet amcanın torunu altı aylığına belediyeye işe girdi. Fatma hanımın kızını beş ay işkur'dan işe aldılar. İşte çocuklarımızın gelecekleri üzerinde oynadıkları oyun bu. İşte aldatmaca ve göz boyama bu. Senin, benim kısacası bizim evlatlarımıza en verimli çağlarında geçici değil kalıcı işler temin etmek lazım. Onların en verimli çağında onlara yol açmak, iş alanı açmak, kuracakları ya da kurmayı hayal ettikleri yuvaların kapılarını açmak gerekir. Oysa sadaka dağıtmak için Belediye'ye geçici işçi alıp onları altı ayda bir değiştirmek benim genç Bulancaklıma yapılan en büyük ayıp ve en büyük hor görmedir” diye konuştu.
Bulancak Belediye Başkan Adayı Necmi Sıbıç, İşkur aracılığıyla yapılan işe alımların vatandaşları kandırmaktan başka bir şey olmadığını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığı toplantı salonunda gerçekleşen basın toplantısına CHP İl Genel Meclisi Üyesi ve Seçim Komitesi Başkanı Ömer Mustafa Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Ahmet Akgün, İYİ Parti İlçe Başkanı Nesim Çelik ve vatandaşlar katıldılar.

Seçim Komitesi Başkanı Ömer Mustafa Yılmaz İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Adaylarının tanıtımı yaptıktan sonra Belediye Başkan Adayı Necmi Sıbıç yaptığı açıklamada, “Bir Bulancaklı olarak beni en çok üzen ve ekibimle birlikte üzerinde en çok kafa yorduğum konulardan birisi ilçemdeki genç işsizler konusudur. Bu nedenle; ilk toplantımızda bu konuyu dile getirmek ve sizlerle paylaşmak istedim. İlk olarak Bulancak işsizlik rakamlarına ulaşabileceğim sağlıklı bir kaynak aradım. Ne TÜİK ne de İŞKUR kaynaklarında ilçe bazında herhangi bir işsizlik değerine ulaşamadım. Ama yakın dönemde Giresun Valiliği tarafından açıklanmış İŞKUR'a dayanan ilginç verilere ulaştım. Bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Ulaşabildiğimiz en yakın yerel değerlendirme 2018 Temmuz ayına ait. Bu rapora bakacak olursak Giresun işsizlik oranı en az olan illerden biri. Size de ilginç geldi mi? 2018 Temmuz sonrası gelişmeleri dikkate alırsak bu açıklama tam anlamı ile istatistikleri kendine uydurma diyebiliriz. Yapılan açıklamaya göre; Giresun il genelinde (buna tüm ilçe ve beldeler dahil) 6937 kadın, 6910 erkek olmak üzere toplam 13 bin 847 kayıtlı işsiz olduğu masalı bizlere anlatılıyor. Sevgili Bulancaklım; şimdi sizlere soruyorum... Benim yaptığım gezilerde görüp yaşadığım; ilçemde her üç haneden birinde en az bir genç kardeşim, evladım işsiz. Bu kardeşlerimin yaş ortalaması da 18 - 29 yaş aralığında. Tüm Giresun'da 13 bin 847 işsiz var diyenler sizce doğruyu mu söylüyor. Kendi evine, komşunun evine, çocuklarına veya torunlarına bak. Sonra elini vicdanına koy ve Allah için söyle sence söylenenler doğru mu? Bence değil. Burada htirilmeden bize yapılan bir hile var ve bu hileyi görmek lazım. Hamdi abinin oğlunu üç aylığına devlet hastanesinde işe aldılar. Ahmet amcanın torunu altı aylığına belediyeye işe girdi. Fatma hanımın kızını beş ay işkur'dan işe aldılar. İşte çocuklarımızın gelecekleri üzerinde oynadıkları oyun bu. İşte aldatmaca ve göz boyama bu. Senin, benim kısacası bizim evlatlarımıza en verimli çağlarında geçici değil kalıcı işler temin etmek lazım. Onların en verimli çağında onlara yol açmak, iş alanı açmak, kuracakları ya da kurmayı hayal ettikleri yuvaların kapılarını açmak gerekir. Oysa sadaka dağıtmak için Belediye'ye geçici işçi alıp onları altı ayda bir değiştirmek benim genç Bulancaklıma yapılan en büyük ayıp ve en büyük hor görmedir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.