Esnaf; in cin top oynatıyor!

GÜNDEM 19.12.2018 - 16:12, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2415+ kez okundu.
 

Esnaf; in cin top oynatıyor!

Temmuz ayındaki dolar artışı ile durgunluğa giren ekonomik yapıdaki sıkıntı devam ediyor.
Ülke genelinde büyük bir durgunluk dalgası altında kalan her yapıdaki esnaf, orta ve küçük ölçekli iş yerlerinde üretim iyice yavaşladı. Hükümetin bakanları ile açıkladığı ekonomide iyileşme açıklamaları ve sözleri havada kalıyor. Dün Bulancak ilçesindeki en işlek cadde olarak bilinen 15 Temmuz Şehitler caddesindeki ve Millet caddesindeki öğle sonrası çekilen bu fotoğraflarda da görüldüğü gibi cadde boyunca tek tük insan görülüyor. Bulancak ekonomisinin en hareketli olan bu caddelerinde i yeri olan esnafta bazı günler siftah yapmadan akşam evinin yolunu tutar hale geldi. Hemen hemen her gün gazetemize gelerek, dert yanan esnaf, “Bu işler nasıl düzelecek. Birkaç aydır doğru dürüst iş bile yapamadan evimize gidiyoruz. Doların artışı ile birlikte sattığımız her ürün bize zamlı olarak geldi. Vatandaşta bu artışlar sonrası alış verişi yavaş yavaş azalttı. Hele Ekim, Kasım aylarında işlerimiz nerede ise durdu. Kredi almaya çıksak banka kredileri arşı alaya çıktı. Kredi alsak ödeyecek durum yok, hükümet birkaç sektörde kolaylık sağlasa da işler durgunluktan bir türlü çıkamıyor. Ne olacağını da bilmiyoruz. Kamu’da iş yapanlarda ödenekler verilmediği için borç içinde. Hemen hemen her gün böyle oturup bekliyoruz. Anlayacağınız esnaf kendi arasında in cin top oynatıyor” diyerek topu hükümetin kalesine doğru gönderdiler.   
Temmuz ayındaki dolar artışı ile durgunluğa giren ekonomik yapıdaki sıkıntı devam ediyor.

Ülke genelinde büyük bir durgunluk dalgası altında kalan her yapıdaki esnaf, orta ve küçük ölçekli iş yerlerinde üretim iyice yavaşladı.

Hükümetin bakanları ile açıkladığı ekonomide iyileşme açıklamaları ve sözleri havada kalıyor. Dün Bulancak ilçesindeki en işlek cadde olarak bilinen 15 Temmuz Şehitler caddesindeki ve Millet caddesindeki öğle sonrası çekilen bu fotoğraflarda da görüldüğü gibi cadde boyunca tek tük insan görülüyor.

Bulancak ekonomisinin en hareketli olan bu caddelerinde i yeri olan esnafta bazı günler siftah yapmadan akşam evinin yolunu tutar hale geldi.

Hemen hemen her gün gazetemize gelerek, dert yanan esnaf, “Bu işler nasıl düzelecek. Birkaç aydır doğru dürüst iş bile yapamadan evimize gidiyoruz. Doların artışı ile birlikte sattığımız her ürün bize zamlı olarak geldi. Vatandaşta bu artışlar sonrası alış verişi yavaş yavaş azalttı. Hele Ekim, Kasım aylarında işlerimiz nerede ise durdu. Kredi almaya çıksak banka kredileri arşı alaya çıktı. Kredi alsak ödeyecek durum yok, hükümet birkaç sektörde kolaylık sağlasa da işler durgunluktan bir türlü çıkamıyor. Ne olacağını da bilmiyoruz. Kamu’da iş yapanlarda ödenekler verilmediği için borç içinde. Hemen hemen her gün böyle oturup bekliyoruz. Anlayacağınız esnaf kendi arasında in cin top oynatıyor” diyerek topu hükümetin kalesine doğru gönderdiler. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.