‘ESNAF CAN ÇEKİŞİYOR’

GÜNDEM 10.08.2020 - 13:53, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3637+ kez okundu.
 

‘ESNAF CAN ÇEKİŞİYOR’

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Giresun milletvekili Necati Tığlı, memleketinde ziyaretlerini sürdürüyor.
Tığlı, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara ve birliğe üye oda başkanlarıyla bir araya gelerek, bir toplantı gerçekleştirdi. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumdan dolayı büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalan esnafın temsilcilerinden sıkıntıları dinleyen Milletvekili Tığlı, iktidarın esnaf ve sanatkarların halinden bihaber olduğunu ifade etti. Tığlı, toplantının ardından yazılı bir açıklama ile esnafın serzenişlerini kamuoyu ile paylaştı. Yaptığı yazılı açıklamada, esnafın içinde bulunduğu duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Tığlı, pandemi sürecinde özellikle kahvehane esnafının yanı sıra tüm berberlerin iktidardan hiç bir destek alamadığına dikkat çekerek, 14 kahvehanenin kapısına kilit vurmak zorunda kaldığını üzülerek öğrendiğini ifade etti. Ülkede 108 bin berber ve kuaför, 150 bin kahvehane ve kıraathane çalışanının ailelerini de hesaba kattığında 4 milyon insanı ilgilendiren bir kesim olduğunu dile getiren Tığlı, kirası, vergisi ve personel giderleri devam eden işletmelerin hizmete açılmaması durumunda nasıl ayakta kalacağının da hesaba katılması gerektiğini söyledi. Tığlı, sonbaharda salgında yaşanabilecek bir artışın, yeni tedbirler zincirini beraberinde getireceğini, bu durumda da en çok ezilen kesimin küçük esnaf olacağını dile getirerek, “Esnafımız borç erteleme ve kredi gibi sorunu çözmeyip öteleyen, hem de sicili gerekçe gösterilerek yada siyasi gerekçelerle hiç yararlanamadığı suni geçici çözümler yerine,  esnafımız, çalışıp kazanma imkanı sağlanmasını istiyor. Sayın Cumhurbaşkanına Giresun esnafının mesajını buradan iletmek istiyorum.  Bu husus siyaset üstü. Biz esnafımızın hangi siyasi görüşe mensup olduğuna bakmıyoruz. Bu esnaf AK Parti iktidarına ihtiyaç duyduğu desteği ve krediyi fazlasıyla verdi. İktidarında bu dönemde esnafa sahip çıkma yükümlülüğü olduğunu hatırlatmak isterim. Esnaf,  Kredi Kefalet Kooperatiflerinden kredi kullanmış, ödeme yapma imkanı yok, SGK primleri var, buralarda çalışan binlerce emekçi de mağdur oluyor. İşyerleri kapalı ya da müşterisiz kalan esnafın, kira yardımına ihtiyacı var. Birikmiş elektrik, su, doğalgaz ve internet faturaları en azından yılsonuna kadar ertelenmeli. Bu sorunu kökten çözmeyecektir ancak yaraya bir pansuman olacaktır. İktidar yetkililerinin esnafın bu serzenişlerine kulak tıkamaktan vazgeçip, çözüm üretmesi gerekmektedir” dedi.
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Giresun milletvekili Necati Tığlı, memleketinde ziyaretlerini sürdürüyor.

Tığlı, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara ve birliğe üye oda başkanlarıyla bir araya gelerek, bir toplantı gerçekleştirdi. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumdan dolayı büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalan esnafın temsilcilerinden sıkıntıları dinleyen Milletvekili Tığlı, iktidarın esnaf ve sanatkarların halinden bihaber olduğunu ifade etti.

Tığlı, toplantının ardından yazılı bir açıklama ile esnafın serzenişlerini kamuoyu ile paylaştı. Yaptığı yazılı açıklamada, esnafın içinde bulunduğu duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Tığlı, pandemi sürecinde özellikle kahvehane esnafının yanı sıra tüm berberlerin iktidardan hiç bir destek alamadığına dikkat çekerek, 14 kahvehanenin kapısına kilit vurmak zorunda kaldığını üzülerek öğrendiğini ifade etti.
Ülkede 108 bin berber ve kuaför, 150 bin kahvehane ve kıraathane çalışanının ailelerini de hesaba kattığında 4 milyon insanı ilgilendiren bir kesim olduğunu dile getiren Tığlı, kirası, vergisi ve personel giderleri devam eden işletmelerin hizmete açılmaması durumunda nasıl ayakta kalacağının da hesaba katılması gerektiğini söyledi.
Tığlı, sonbaharda salgında yaşanabilecek bir artışın, yeni tedbirler zincirini beraberinde getireceğini, bu durumda da en çok ezilen kesimin küçük esnaf olacağını dile getirerek, “Esnafımız borç erteleme ve kredi gibi sorunu çözmeyip öteleyen, hem de sicili gerekçe gösterilerek yada siyasi gerekçelerle hiç yararlanamadığı suni geçici çözümler yerine,  esnafımız, çalışıp kazanma imkanı sağlanmasını istiyor. Sayın Cumhurbaşkanına Giresun esnafının mesajını buradan iletmek istiyorum.  Bu husus siyaset üstü. Biz esnafımızın hangi siyasi görüşe mensup olduğuna bakmıyoruz. Bu esnaf AK Parti iktidarına ihtiyaç duyduğu desteği ve krediyi fazlasıyla verdi. İktidarında bu dönemde esnafa sahip çıkma yükümlülüğü olduğunu hatırlatmak isterim. Esnaf,  Kredi Kefalet Kooperatiflerinden kredi kullanmış, ödeme yapma imkanı yok, SGK primleri var, buralarda çalışan binlerce emekçi de mağdur oluyor. İşyerleri kapalı ya da müşterisiz kalan esnafın, kira yardımına ihtiyacı var. Birikmiş elektrik, su, doğalgaz ve internet faturaları en azından yılsonuna kadar ertelenmeli. Bu sorunu kökten çözmeyecektir ancak yaraya bir pansuman olacaktır. İktidar yetkililerinin esnafın bu serzenişlerine kulak tıkamaktan vazgeçip, çözüm üretmesi gerekmektedir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.