Erdemli gençler yetişmeli

GÜNDEM 13.12.2018 - 16:14, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2037+ kez okundu.
 

Erdemli gençler yetişmeli

Bimder´in konuğu olarak Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne gelen okulun 1991 mezunlarından, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hasan Yücel Başdemir öğrencilere ‘Erdemli Gençlik’ konulu konferans verdi.
Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen konferansta önce okul müdürü Yunus Aydın, ardından Bimder yönetim kurulu başkanı Yüksel Yıldız kısa bir selamlama konuşması yaptıktan sonra sözü Prof. Başdemir’e bıraktı.  Prof. Başdemir, “Bugün burada sizlerle olmaktan gururluyum. Heyecanlıyım da. Çünkü mezun olduğum okulun bende pek çok hatıraları var. Gençler! Erdemli olmalıyız. Çünkü bugünün dünyasının pek çok sorunları var. Bu sorunlar bizlere sorumluluklar yüklüyor. Örneğin zalimler tarafından zulmedilen bir çocuk vicdanımızı sızlatıyor. Çaresizde kalmak işimize gelmiyor. Yardım etmek istiyoruz. İşte bu fazilettir, erdemdir. Fazilet üstünlük demektir. Güç ya batılın ya da hakkını elindedir. Güç batılın elinde olursa kötü şeyler olur, bugünkü gibi zulümler olur. Hz Muhammed (SAV) bu yüzden hicret etti. Gücü elinde bulundurmak için 622 yılında Medine´ye gidince hemen bir mescit inşa etti. Sonra da karşısına bir pazar yeri kurdu. En büyük pazarıydı Medine´nin. Gençler mescide geliyorlardı. 300-400 genç oluyordu burada bilgi alıyorlardı. Hak yolunda gidenlerin parayı zapt etmesi gerekiyordu. Bugün ise tam tersi oldu. Üzerimizde sorumluluklarımız var. İnsanlığa karşı sorumluluklar. Peygamberimizin işyeri ve mektebi karşı karşıya, ikisi de birbirini destekliyor. Gençler lütfen başkalarının telefonundan daha az telefona dokunun, başkalarından daha az boş işlerle uğraşın, okuyun araştırın. Eğlenmeyin demiyorum tabii ki eğleneceğiz ancak mazlumların haklarını sakınmanız için elinizde her türlü imkân var değerlendirmemiz gerekiyor. Güçsüz olursanız zulmün karşısında ezilirsiniz, çaresiz olursunuz. Çaresizlikse ahlaksızlıktır. Sizlere güveniyorum. Erdemli gençlik sizlersiniz” dedi Konferans sonunda günün anlamına binaen okul müdürü Yunus Aydın Prof Başdemir’´e hediye takdim etti ve Bimder´e ve bu anlamlı konferansı için hocamıza teşekkür ederim dedi.  
Bimder´in konuğu olarak Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne gelen okulun 1991 mezunlarından, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hasan Yücel Başdemir öğrencilere ‘Erdemli Gençlik’ konulu konferans verdi.

Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen konferansta önce okul müdürü Yunus Aydın, ardından Bimder yönetim kurulu başkanı Yüksel Yıldız kısa bir selamlama konuşması yaptıktan sonra sözü Prof. Başdemir’e bıraktı.  Prof. Başdemir, “Bugün burada sizlerle olmaktan gururluyum. Heyecanlıyım da. Çünkü mezun olduğum okulun bende pek çok hatıraları var. Gençler! Erdemli olmalıyız. Çünkü bugünün dünyasının pek çok sorunları var. Bu sorunlar bizlere sorumluluklar yüklüyor. Örneğin zalimler tarafından zulmedilen bir çocuk vicdanımızı sızlatıyor. Çaresizde kalmak işimize gelmiyor. Yardım etmek istiyoruz. İşte bu fazilettir, erdemdir. Fazilet üstünlük demektir. Güç ya batılın ya da hakkını elindedir. Güç batılın elinde olursa kötü şeyler olur, bugünkü gibi zulümler olur. Hz Muhammed (SAV) bu yüzden hicret etti. Gücü elinde bulundurmak için 622 yılında Medine´ye gidince hemen bir mescit inşa etti. Sonra da karşısına bir pazar yeri kurdu. En büyük pazarıydı Medine´nin. Gençler mescide geliyorlardı. 300-400 genç oluyordu burada bilgi alıyorlardı. Hak yolunda gidenlerin parayı zapt etmesi gerekiyordu. Bugün ise tam tersi oldu. Üzerimizde sorumluluklarımız var. İnsanlığa karşı sorumluluklar. Peygamberimizin işyeri ve mektebi karşı karşıya, ikisi de birbirini destekliyor. Gençler lütfen başkalarının telefonundan daha az telefona dokunun, başkalarından daha az boş işlerle uğraşın, okuyun araştırın. Eğlenmeyin demiyorum tabii ki eğleneceğiz ancak mazlumların haklarını sakınmanız için elinizde her türlü imkân var değerlendirmemiz gerekiyor. Güçsüz olursanız zulmün karşısında ezilirsiniz, çaresiz olursunuz. Çaresizlikse ahlaksızlıktır. Sizlere güveniyorum. Erdemli gençlik sizlersiniz” dedi

Konferans sonunda günün anlamına binaen okul müdürü Yunus Aydın Prof Başdemir’´e hediye takdim etti ve Bimder´e ve bu anlamlı konferansı için hocamıza teşekkür ederim dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.