Enginyurt, THY’yi eleştirdi

SİYASET 28.11.2019 - 16:58, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2639+ kez okundu.
 

Enginyurt, THY’yi eleştirdi

MHP’li Enginyurt, TBMM’de THY tarafından Ordu Giresun Havaalanında azalan uçak seferlerini gündeme taşıyarak, THY Yönetim Kurulu Başkanı Giresunlu İlker Aycı’nın yapılan yanlıştan geri dönmesini istedi.
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Ordu ve Giresun’un ortak kullanımında olan havaalanında sefer sayılarının azaltılmasına tepki göstererek bu yanlıştan dönülmesini istedi. Milletvekili Enginyurt, konuşmasında “Aslında, daha önce Ordu-Giresun Havaalanı’yla ilgili olarak söz almayı planlamıştım. Ordu-Giresun Havaalanı’ndan Kıbrıs’a, Antalya’ya ve İzmir’e sefer koyulması için bir konuşma yapacaktım, hazırlığım bu yöndeydi. Çünkü Ordu-Giresun Havaalanı’ndan çok ciddi bir yolcu transferi oluyor, lakin İzmir ve Antalya’dan gelenler bu Ordu Giresun Havaalanı’ndan uçuşlar olmadığı için Trabzon’a veya Samsun’a gitmek zorunda kalıyorlar. Dolayısıyla, bu, Ordu ve Giresunlular için aynı zamanda ikinci bir külfet oluşturuyordu. Ama Allah’ın işine bakın ki ‘Antalya, İzmir seferleri artırılsın’ diyecekken Türk Hava Yolları Ordu Giresun Havaalanı’ndan Ankara ve İstanbul’a sefer sayısını aşağı çekti. Yani biz sefer sayısı artırılsın diye beklerken, hatta Trabzon’dan da Samsun’dan da sefer sayıları artırılmalıdır diye umut ederken, beklentimiz bu yöndeyken Türk Hava Yolları ve AnadoluJet Ordu Giresun Havaalanı’ndaki uçuş sayısını azalttı” diye serzenişte bulundu. ‘MAALESEF ORDU, GİRESUN YETİM KALDI’ Milletvekili Enginyurt, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Azalttı da ne oldu? diyeceksiniz. Ordulu, Giresunlu uçmak isterken bilet fiyatları uçtu. Yani bir uçan var ama artık bilet fiyatları uçtu. Dolayısıyla bu da Ordu ve Giresun’da çok ciddi bir üzüntüye sebep oldu. Neden? Türk Hava Yollarının Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı Giresunlu, yine Nurettin Canikli Giresunlu, her ne kadar ben ağabey olarak kabul etmesem de Ordu’nun bir Numan ağabeyi var. Bunlar siyasette etkili olmalarına rağmen, maalesef Ordu, Giresun yetim kaldı yine. Dolayısıyla İlker Aycı Beyefendi’ye buradan sesleniyorum: Ordu, Giresun Havaalanı, sefer sayıları itibarıyla Türkiye’deki rakamlara baktıklarında da görecekler. Karadeniz’de değil Türkiye'nin birçok havaalanından daha fazla yolcu taşıyan bir havaalanı yani Allah yapanlardan razı olsun. Yani belki bu kadar alınganlık gösterir Türk Hava Yolları, AnadoluJet ama ben bu havaalanının yapılmasından dolayı Sayın Cumhurbaşkanına da bu vesileyle teşekkür ediyorum. Hakikaten, Ordu ve Giresun için büyük bir kazanç oldu, Ordulu ve Giresunlu için büyük bir kazanç oldu ama maalesef, dediğim gibi, tam kış ayına girerken uçak seferleri azaltıldı. Ben Türkiye Büyük Millet Meclisinden Ordu ve Giresunlular adına, hatta Trabzon ve Samsunlular adına da sefer sayılarının artırılmasını talep ediyorum. Niye? Belki İlker Aycı şöyle diyecek; ‘Tasarruf yapıyoruz.’ O zaman ben muhalefet olsam şöyle derdim; ‘İlker Aycı, Antalya’da golf oynayanlara 3 milyon dolar ödül veriyorsun, 7 milyon dolar ödül dağıtıyorsun, Türk Hava Yolları olarak milyon dolarlarca sponsorluk yapıyorsun, Ordu ve Giresun’a bileti pahalı satıyorsun; hiç hoş olmadı.’ Bu fiyatların geri çekilmesi için sefer sayılarının artırılmasını talep ediyorum”
MHP’li Enginyurt, TBMM’de THY tarafından Ordu Giresun Havaalanında azalan uçak seferlerini gündeme taşıyarak, THY Yönetim Kurulu Başkanı Giresunlu İlker Aycı’nın yapılan yanlıştan geri dönmesini istedi.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Ordu ve Giresun’un ortak kullanımında olan havaalanında sefer sayılarının azaltılmasına tepki göstererek bu yanlıştan dönülmesini istedi.

Milletvekili Enginyurt, konuşmasında “Aslında, daha önce Ordu-Giresun Havaalanı’yla ilgili olarak söz almayı planlamıştım. Ordu-Giresun Havaalanı’ndan Kıbrıs’a, Antalya’ya ve İzmir’e sefer koyulması için bir konuşma yapacaktım, hazırlığım bu yöndeydi. Çünkü Ordu-Giresun Havaalanı’ndan çok ciddi bir yolcu transferi oluyor, lakin İzmir ve Antalya’dan gelenler bu Ordu Giresun Havaalanı’ndan uçuşlar olmadığı için Trabzon’a veya Samsun’a gitmek zorunda kalıyorlar. Dolayısıyla, bu, Ordu ve Giresunlular için aynı zamanda ikinci bir külfet oluşturuyordu. Ama Allah’ın işine bakın ki ‘Antalya, İzmir seferleri artırılsın’ diyecekken Türk Hava Yolları Ordu Giresun Havaalanı’ndan Ankara ve İstanbul’a sefer sayısını aşağı çekti. Yani biz sefer sayısı artırılsın diye beklerken, hatta Trabzon’dan da Samsun’dan da sefer sayıları artırılmalıdır diye umut ederken, beklentimiz bu yöndeyken Türk Hava Yolları ve AnadoluJet Ordu Giresun Havaalanı’ndaki uçuş sayısını azalttı” diye serzenişte bulundu.

‘MAALESEF ORDU, GİRESUN YETİM KALDI’

Milletvekili Enginyurt, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Azalttı da ne oldu? diyeceksiniz. Ordulu, Giresunlu uçmak isterken bilet fiyatları uçtu. Yani bir uçan var ama artık bilet fiyatları uçtu. Dolayısıyla bu da Ordu ve Giresun’da çok ciddi bir üzüntüye sebep oldu. Neden? Türk Hava Yollarının Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı Giresunlu, yine Nurettin Canikli Giresunlu, her ne kadar ben ağabey olarak kabul etmesem de Ordu’nun bir Numan ağabeyi var. Bunlar siyasette etkili olmalarına rağmen, maalesef Ordu, Giresun yetim kaldı yine. Dolayısıyla İlker Aycı Beyefendi’ye buradan sesleniyorum: Ordu, Giresun Havaalanı, sefer sayıları itibarıyla Türkiye’deki rakamlara baktıklarında da görecekler. Karadeniz’de değil Türkiye'nin birçok havaalanından daha fazla yolcu taşıyan bir havaalanı yani Allah yapanlardan razı olsun. Yani belki bu kadar alınganlık gösterir Türk Hava Yolları, AnadoluJet ama ben bu havaalanının yapılmasından dolayı Sayın Cumhurbaşkanına da bu vesileyle teşekkür ediyorum. Hakikaten, Ordu ve Giresun için büyük bir kazanç oldu, Ordulu ve Giresunlu için büyük bir kazanç oldu ama maalesef, dediğim gibi, tam kış ayına girerken uçak seferleri azaltıldı. Ben Türkiye Büyük Millet Meclisinden Ordu ve Giresunlular adına, hatta Trabzon ve Samsunlular adına da sefer sayılarının artırılmasını talep ediyorum. Niye? Belki İlker Aycı şöyle diyecek; ‘Tasarruf yapıyoruz.’ O zaman ben muhalefet olsam şöyle derdim; ‘İlker Aycı, Antalya’da golf oynayanlara 3 milyon dolar ödül veriyorsun, 7 milyon dolar ödül dağıtıyorsun, Türk Hava Yolları olarak milyon dolarlarca sponsorluk yapıyorsun, Ordu ve Giresun’a bileti pahalı satıyorsun; hiç hoş olmadı.’ Bu fiyatların geri çekilmesi için sefer sayılarının artırılmasını talep ediyorum”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.