EKONOMİ’DE BÜYÜK KAYIP! (GÜNÜN YILDIZ HABERİ)

GÜNDEM 14.09.2020 - 17:38, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3242+ kez okundu.
 

EKONOMİ’DE BÜYÜK KAYIP! (GÜNÜN YILDIZ HABERİ)

Mart ayı itibarı ile ülkemizde de görülen Covid-19 salgını nedeniyle sağlık anlamında büyük zararlar yaşarken bunun ekonomik boyutları da ortaya çıkmaya başladı.
Birçok işletme uzun bir süre faaliyet gösteremezken son olarak da yapılan düğünler ile ilgili bir genelge yayınlanmıştı. Kısıtlamaların devam ettiği ülkemizde büyük bir ekonomi oluşturan eğitim sektörü de salgın nedeniyle esnafın belini bükmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yaptığımız araştırmada Bulancak’ta eğitim öğretim gören yaklaşık 14 bin öğrenci sayesinde piyasaya yaklaşık 14 milyon liraya yakın bir nakit akışı olmuştu. Fakat bu yıl pandemi nedeniyle yüz yüze eğitim şekline tam olarak geçilemezken, yine öğrenci sayısının aynı olduğu ve eğitim öğretimde ki kısıtlamalar nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Bulancak’ta da büyük bir maddi kayıp olduğu bilgisine ulaşıldı. Bir öğrenci için kırtasiye(kitaplar devlet tarafından karşılanmasına rağmen)malzemeleri, kılık kıyafet, ayakkabı, okunan okula göre malzeme ihtiyacı, öğrenciye verilen harçlık, öğrenci servisi ya da öğrencinin gidiş geliş masrafı gibi birkaç kalem ihtiyaç hesap edildiğinde bu rakam ortalama 1000 lira olarak kabul ediliyor. 14 bin öğrenci üzerinden yaklaşık olarak hesaplandığın da 14 milyon gibi bir rakam piyasaya girmeyecek. Bu durum birçok veli için önem arz ediyor olsa da bile genel manada bakıldığında bütün iş kolları bu olaydan nasibini almış oluyor.      
Mart ayı itibarı ile ülkemizde de görülen Covid-19 salgını nedeniyle sağlık anlamında büyük zararlar yaşarken bunun ekonomik boyutları da ortaya çıkmaya başladı.

Birçok işletme uzun bir süre faaliyet gösteremezken son olarak da yapılan düğünler ile ilgili bir genelge yayınlanmıştı.

Kısıtlamaların devam ettiği ülkemizde büyük bir ekonomi oluşturan eğitim sektörü de salgın nedeniyle esnafın belini bükmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl yaptığımız araştırmada Bulancak’ta eğitim öğretim gören yaklaşık 14 bin öğrenci sayesinde piyasaya yaklaşık 14 milyon liraya yakın bir nakit akışı olmuştu.

Fakat bu yıl pandemi nedeniyle yüz yüze eğitim şekline tam olarak geçilemezken, yine öğrenci sayısının aynı olduğu ve eğitim öğretimde ki kısıtlamalar nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Bulancak’ta da büyük bir maddi kayıp olduğu bilgisine ulaşıldı.

Bir öğrenci için kırtasiye(kitaplar devlet tarafından karşılanmasına rağmen)malzemeleri, kılık kıyafet, ayakkabı, okunan okula göre malzeme ihtiyacı, öğrenciye verilen harçlık, öğrenci servisi ya da öğrencinin gidiş geliş masrafı gibi birkaç kalem ihtiyaç hesap edildiğinde bu rakam ortalama 1000 lira olarak kabul ediliyor.

14 bin öğrenci üzerinden yaklaşık olarak hesaplandığın da 14 milyon gibi bir rakam piyasaya girmeyecek.

Bu durum birçok veli için önem arz ediyor olsa da bile genel manada bakıldığında bütün iş kolları bu olaydan nasibini almış oluyor.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.