EĞRİCE PLAJI YAZA HAZIR

GÜNDEM 01.07.2019 - 17:34, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4308+ kez okundu.
 

EĞRİCE PLAJI YAZA HAZIR

Bölgemizde yazın gelmesi ile birlikte en çok rağbet gören yerlerin başında gelen ödüllü Piraziz Eğrice Plajı yaza hazır.
Bölgenin en güzel plajlardan olan Eğrice Plajının işletmecisi ödüllü ve gönüllü çevreci Yaşar Arslan, pırıl pırıl deniziyle bu yazda yöre insanına en iyi hizmeti vermek için mücadele ettiklerini söyledi. Tarihi olarak ta çok önemli bir yere sahip olan Eğrice Plajının Doğu Roma İmparatorluğunun kurulmasına kadar uzanan bir geçmişi olduğuna değinen Arslan, “Laskaris Hanedanlığı zamanında imparatorluğun sayfiye yeri olarak kullanılan bu plajda Kral 4. Thedoris’in kızı prenses Endoksia eşi Prens Aleksios 5. Murtzu Hios ile evlenerek burada balayı geçirmişler. Bu saray kalıntısı bugünkü adıyla ‘Büyük Eğrice Burnu’ üzerinde mevcuttur. Yine Romalı kumandan Pompeius, İmparator Eloks 1356 yılında hanımı ve kızıyla Eğrice plajında yazları dinlenmeye gelmişler. Aynı zamanda ünlü seyyah ve yazar Evliya Çelebi’de burada bir süre bulunmuştur. Plajımız çocukların güvenle denize girebileceği bir plajdır. Bir plajda nasıl bir ortam gerekiyorsa hepsi Eğrice Plajında halkımızın hizmetindedir” dedi. Arslan öte yandan dünyada en çok ağacın olduğu plajın da Eğrice Plajı olduğunu belirterek, yaz aylarının Eğrice Plajında çok güzel geçtiğini ifade etti.    
Bölgemizde yazın gelmesi ile birlikte en çok rağbet gören yerlerin başında gelen ödüllü Piraziz Eğrice Plajı yaza hazır.

Bölgenin en güzel plajlardan olan Eğrice Plajının işletmecisi ödüllü ve gönüllü çevreci Yaşar Arslan, pırıl pırıl deniziyle bu yazda yöre insanına en iyi hizmeti vermek için mücadele ettiklerini söyledi.

Tarihi olarak ta çok önemli bir yere sahip olan Eğrice Plajının Doğu Roma İmparatorluğunun kurulmasına kadar uzanan bir geçmişi olduğuna değinen Arslan, “Laskaris Hanedanlığı zamanında imparatorluğun sayfiye yeri olarak kullanılan bu plajda Kral 4. Thedoris’in kızı prenses Endoksia eşi Prens Aleksios 5. Murtzu Hios ile evlenerek burada balayı geçirmişler. Bu saray kalıntısı bugünkü adıyla ‘Büyük Eğrice Burnu’ üzerinde mevcuttur. Yine Romalı kumandan Pompeius, İmparator Eloks 1356 yılında hanımı ve kızıyla Eğrice plajında yazları dinlenmeye gelmişler. Aynı zamanda ünlü seyyah ve yazar Evliya Çelebi’de burada bir süre bulunmuştur. Plajımız çocukların güvenle denize girebileceği bir plajdır. Bir plajda nasıl bir ortam gerekiyorsa hepsi Eğrice Plajında halkımızın hizmetindedir” dedi.

Arslan öte yandan dünyada en çok ağacın olduğu plajın da Eğrice Plajı olduğunu belirterek, yaz aylarının Eğrice Plajında çok güzel geçtiğini ifade etti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.