Eğitimde yeni bir pencere açıyoruz

EĞİTİM 02.05.2019 - 17:11, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3301+ kez okundu.
 

Eğitimde yeni bir pencere açıyoruz

Öğrencileri duyarlı birer dünya vatandaşı donanımı ile yetiştirmek için Bahçeşehir Koleji tarafından tasarlanan Dünya Vatandaşlığı Programı tanıtıldı.
Harvard Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fernando Reimers'ın kitabının Türkçeye çevrilmesi ve müfredata entegre edilmesi ile ilgili konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, “Bugün Türkiye için eğitimde önemli bir pencereyi açıyoruz, önemli bir girişim başlatıyoruz. BM ile birlikte 7 yıldır üzerinde çalıştığımız Dünya Vatandaşlığı Programı'nı güncelleyerek yine dünyanın önemli üniversitelerinden Harvard Üniversitesi'nden destek aldık” dedi. Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş'taki kampüsünde düzenlenen programa Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Karadeniz ve Birleşmiş Milletler İçin Eğitim ve Araştırma Birimi'nden (UNITAR) Alex Meija konuşmaları ile katıldı. Programı eğitime uyarlayan Harvard Üniversitesi Uluslararası Eğitim Fakültesi Uygulama Profesörü Dr. Fernando Reimers, Bahçeşehir Kolejine ilettiği video mesaj ile bu programın Türkiye'de uygulanacak olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Programın lansmanında konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, “Bugün Türkiye için eğitimde önemli bir pencereyi açıyoruz, önemli bir girişim başlatıyoruz. BM ile birlikte 7 yıldır üzerinde çalıştığımız Dünya Vatandaşlığı Programı'nı güncelleyerek yine dünyanın önemli üniversitelerinden Harvard Üniversitesi'nden destek aldık. Dünya Vatandaşlığı Programı'nı ilk başlatan Reimers'ın çalışmalarının, yayınlarının ve konferanslarının Türkçeye çevrilerek Türkiye'nin bütün eğitim kurumlarına verilmesi ile Türkiye'de önemli bir başlangıç yaptığımıza inanıyorum” dedi.  
Öğrencileri duyarlı birer dünya vatandaşı donanımı ile yetiştirmek için Bahçeşehir Koleji tarafından tasarlanan Dünya Vatandaşlığı Programı tanıtıldı.

Harvard Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fernando Reimers'ın kitabının Türkçeye çevrilmesi ve müfredata entegre edilmesi ile ilgili konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, “Bugün Türkiye için eğitimde önemli bir pencereyi açıyoruz, önemli bir girişim başlatıyoruz. BM ile birlikte 7 yıldır üzerinde çalıştığımız Dünya Vatandaşlığı Programı'nı güncelleyerek yine dünyanın önemli üniversitelerinden Harvard Üniversitesi'nden destek aldık” dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş'taki kampüsünde düzenlenen programa Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Karadeniz ve Birleşmiş Milletler İçin Eğitim ve Araştırma Birimi'nden (UNITAR) Alex Meija konuşmaları ile katıldı.

Programı eğitime uyarlayan Harvard Üniversitesi Uluslararası Eğitim Fakültesi Uygulama Profesörü Dr. Fernando Reimers, Bahçeşehir Kolejine ilettiği video mesaj ile bu programın Türkiye'de uygulanacak olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Programın lansmanında konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, “Bugün Türkiye için eğitimde önemli bir pencereyi açıyoruz, önemli bir girişim başlatıyoruz. BM ile birlikte 7 yıldır üzerinde çalıştığımız Dünya Vatandaşlığı Programı'nı güncelleyerek yine dünyanın önemli üniversitelerinden Harvard Üniversitesi'nden destek aldık. Dünya Vatandaşlığı Programı'nı ilk başlatan Reimers'ın çalışmalarının, yayınlarının ve konferanslarının Türkçeye çevrilerek Türkiye'nin bütün eğitim kurumlarına verilmesi ile Türkiye'de önemli bir başlangıç yaptığımıza inanıyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.