Eğitim Araştırma Hastaneleri sağlık hizmetlerine başladı

SAĞLIK 05.01.2017 - 17:30, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3553+ kez okundu.
 

Eğitim Araştırma Hastaneleri sağlık hizmetlerine başladı

Giresun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Giresun Üniversitesi arasında gerçekleşen afiliasyon (hastanelerin ortak kullanımı) protokolü kapsamında,...
...Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2 Ocak Pazartesi günü tüm ekibiyle birlikte sağlık hizmetlerine başladı.Giresun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Hasan H. Arslantürk yaptığı açıklamada, "Ortak kullanıma başlamadan önce Tıp Fakültesi Hastanesinin günlük poliklinik muayene sayısı ortalama 170civarında iken, 2 Ocak Pazartesi 250, 3 Ocak Salı 270 muayene sayısına ulaşmıştır. Bunun gün geçtikçe çok daha artacağını düşünmekteyiz. Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana bina da bulunan polikliniklerde de ilk iki günde artış yaşanmıştır. Yine en büyük başvuru artışı ise yeni hizmet binasına taşınmasıyla birlikte Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde olmuştur. Geçtiğimiz aylarda günlük poliklinik muayene sayısı ortalama 300 civarında iken, ortak kullanımın başlaması ile birlikte 2 Ocak Pazartesi günü acil hariç toplam 650 hastamız başvurmuştur. Acil başvuru sayısında ise öncesinin iki katı artış yaşanmıştır ve bu sebeple nöbet tutan hekim sayısına ilaveler yapılmıştır. Eğitim Araştırma Hastaneleri olarak hizmete başlanan ilk gün olmasına rağmen iki hastanemizde de Giresun halkının yoğun ilgisiyle karşılaşılmıştır.Nizamiye Yerleşkesinde bulunan ek binamız göz hastalıkları ve fizik tedavi ve rehabilitasyon hastalıkları alanında merkez konumda olacak ve bu alanlarla ilgili tüm teşhis ve tedavi işlemleri gerçekleştirilebilecektir. Prof. Dr. A. İlhan Özdemir de bulunan tüm göz poliklinikleri Nizamiye ye taşınmakla birlikte, 2 adet Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon polikliniği, ayrıca birer adet Kulak Burun Boğaz,Ortopedi ve Travmatoloji,Genel Cerrahi,Nöroloji,Üroloji,Dahiliye,Cildiye, Enfeksiyon ve Kardiyoloji branşlarında sağlık hizmeti verilmeye başlanmıştır. Bu branşlardan hem üniversite hem de hastane hekimlerimiz dönüşümlü olarak ana bina ve Nizamiye de poliklinik hizmeti vereceklerdir. Tüm hekimlerimizin MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden de kayıtlar açılmıştır. Vatandaşlarımızın akademisyen doktorlarımıza, telefon veya internet ortamında MHRS üzerinden randevu alarak muayene imkanı da sağlanmıştır" dedi.
Giresun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Giresun Üniversitesi arasında gerçekleşen afiliasyon (hastanelerin ortak kullanımı) protokolü kapsamında,...
...Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2 Ocak Pazartesi günü tüm ekibiyle birlikte sağlık hizmetlerine başladı.
Giresun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Hasan H. Arslantürk yaptığı açıklamada, "Ortak kullanıma başlamadan önce Tıp Fakültesi Hastanesinin günlük poliklinik muayene sayısı ortalama 170civarında iken, 2 Ocak Pazartesi 250, 3 Ocak Salı 270 muayene sayısına ulaşmıştır. Bunun gün geçtikçe çok daha artacağını düşünmekteyiz. Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana bina da bulunan polikliniklerde de ilk iki günde artış yaşanmıştır. Yine en büyük başvuru artışı ise yeni hizmet binasına taşınmasıyla birlikte Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde olmuştur. Geçtiğimiz aylarda günlük poliklinik muayene sayısı ortalama 300 civarında iken, ortak kullanımın başlaması ile birlikte 2 Ocak Pazartesi günü acil hariç toplam 650 hastamız başvurmuştur. Acil başvuru sayısında ise öncesinin iki katı artış yaşanmıştır ve bu sebeple nöbet tutan hekim sayısına ilaveler yapılmıştır. Eğitim Araştırma Hastaneleri olarak hizmete başlanan ilk gün olmasına rağmen iki hastanemizde de Giresun halkının yoğun ilgisiyle karşılaşılmıştır.
Nizamiye Yerleşkesinde bulunan ek binamız göz hastalıkları ve fizik tedavi ve rehabilitasyon hastalıkları alanında merkez konumda olacak ve bu alanlarla ilgili tüm teşhis ve tedavi işlemleri gerçekleştirilebilecektir. Prof. Dr. A. İlhan Özdemir de bulunan tüm göz poliklinikleri Nizamiye ye taşınmakla birlikte, 2 adet Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon polikliniği, ayrıca birer adet Kulak Burun Boğaz,Ortopedi ve Travmatoloji,Genel Cerrahi,Nöroloji,Üroloji,Dahiliye,Cildiye, Enfeksiyon ve Kardiyoloji branşlarında sağlık hizmeti verilmeye başlanmıştır. Bu branşlardan hem üniversite hem de hastane hekimlerimiz dönüşümlü olarak ana bina ve Nizamiye de poliklinik hizmeti vereceklerdir. Tüm hekimlerimizin MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden de kayıtlar açılmıştır. Vatandaşlarımızın akademisyen doktorlarımıza, telefon veya internet ortamında MHRS üzerinden randevu alarak muayene imkanı da sağlanmıştır" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.