E-Belediye bilgi sistemi Giresun’da başladı

GÜNDEM 27.11.2019 - 17:05, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3357+ kez okundu.
 

E-Belediye bilgi sistemi Giresun’da başladı

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Giresun Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan ve belediye giderlerinde tasarruf sağlayacak olan e-Belediye Bilgi Sistemi Projesi’ne geçti.
Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun talimatları doğrultusunda, Bilgi İşlem Müdürlüğü ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü Eğitim Şefliği işbirliği ile kurum çalışanlarına, bu sistem yaklaşık 1,5 aydır düzenlenen eğitimlerle anlatıldı. Altyapısı kurulduktan sonra sisteme dâhil olan Giresun Belediyesi 27 Kasım itibariyle EBYS’ye geçti. Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ni (EBYS) kullanmaya başlayan Giresun Belediyesi’nde artık evrak işlemleri, elektronik ortamdan sağlanacak ve ekonomik açıdan çok önemli tasarruflara imza atılacak. e-Belediye Bilgi Sistemi Projesine geçişi ile kurumsal anlamda prestij yakalayacak olan Giresun Belediyesi, gerek kurum içerisinde, gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşlarla olan evrak alışverişinde imzaların elektronik ortamda yapılması işlem süresini kısaltacak ve aynı zamanda vatandaşların talepleri, kurum içi işlemlerin hızlandırılmasıyla daha kolay karşılanacak.  Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Yeni yönetim anlayışımızda teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. EBYS ile kâğıt, toner, fotokopi gibi kırtasiye masraflarının, kurum içi ve kurum dışı evrakın iletilmesiyle ilgili personelin iş ve işleyişinden, yakıt tasarrufuna kadar birçok avantaj sağlanacak. Belediyemiz bu sistemi kullanarak hem gider kalemlerinde yıllık 750 Bin TL tasarruf edecek, hem de zamandan tasarruf edecek” dedi.
Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Giresun Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan ve belediye giderlerinde tasarruf sağlayacak olan e-Belediye Bilgi Sistemi Projesi’ne geçti.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun talimatları doğrultusunda, Bilgi İşlem Müdürlüğü ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü Eğitim Şefliği işbirliği ile kurum çalışanlarına, bu sistem yaklaşık 1,5 aydır düzenlenen eğitimlerle anlatıldı. Altyapısı kurulduktan sonra sisteme dâhil olan Giresun Belediyesi 27 Kasım itibariyle EBYS’ye geçti.

Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ni (EBYS) kullanmaya başlayan Giresun Belediyesi’nde artık evrak işlemleri, elektronik ortamdan sağlanacak ve ekonomik açıdan çok önemli tasarruflara imza atılacak.

e-Belediye Bilgi Sistemi Projesine geçişi ile kurumsal anlamda prestij yakalayacak olan Giresun Belediyesi, gerek kurum içerisinde, gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşlarla olan evrak alışverişinde imzaların elektronik ortamda yapılması işlem süresini kısaltacak ve aynı zamanda vatandaşların talepleri, kurum içi işlemlerin hızlandırılmasıyla daha kolay karşılanacak.

 Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Yeni yönetim anlayışımızda teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. EBYS ile kâğıt, toner, fotokopi gibi kırtasiye masraflarının, kurum içi ve kurum dışı evrakın iletilmesiyle ilgili personelin iş ve işleyişinden, yakıt tasarrufuna kadar birçok avantaj sağlanacak. Belediyemiz bu sistemi kullanarak hem gider kalemlerinde yıllık 750 Bin TL tasarruf edecek, hem de zamandan tasarruf edecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.