DSİ’NİN TELLERİNİ YİNE ÇALDILAR

GÜNDEM 31.12.2019 - 16:50, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2976+ kez okundu.
 

DSİ’NİN TELLERİNİ YİNE ÇALDILAR

Birkaç sayı önce manşet haber olarak yaptığımız DSİ’nin dere kenarlarına yaptığı koruyucu setlerin tellerinin çalındığı haberimizden sonra bir okurumuz da aynı konu hakkında ihbar yaparak Bulancak deresi boyunca da DSİ’nin tellerinin çalındığını ifade etti.
Bu bilgi üzerine Bulancak deresinin taşkın ve sellerden korumak amacı ile yapılan duvarların üstündeki koruyucu setlerin demir tellerinin yer yer alındığı(çalındığı) ve bunun dere boyunca devam ettiğini yerinde gördük. Daha önceki haberimizde İncüvez deresi Sucalı mevkiinde 100 metrelik bir demir telin yerinden itina ile sökülüp alındığını belirtmiştik. Bulancak deresi kenarına yapılan duvarların üstündeki koruyucu demir tellerinin daha çok olduğunu ve alınan bu demir tellerin bazı parçalarının dereye atıldığını ve büyük bir kısmının da satılmak üzere götürüldüğü tahmin ediliyor. Metresinin inşaat piyasasında 60-100lira arasında değiştiği ifade edilen bu demir tellerinin DSİ’ye önemli bir masraf çıkarttığı bellidir. Yine aynı güzergah üzerinde Bulancak deresinin Bulancak merkezi tarafındaki dere boyunca yapılan tahta korumalarında çubukları aynı şekilde yerinden çıkartılmış, alınmış ve kırılmış. Bu tahta korumalarında önemli bir maliyeti olduğu, zararında belediye tarafından karşılandığı unutulmamalıdır. Yani bütün zarar devlete yazılıyor, millete yazılıyor. Bizim cebimizden vergi olarak çıkıyor ve bunlar yapılıyor. Devletin Bulancak’taki yetkili makamlarının malzemesine sahip çıkmasını bekliyoruz.         
Birkaç sayı önce manşet haber olarak yaptığımız DSİ’nin dere kenarlarına yaptığı koruyucu setlerin tellerinin çalındığı haberimizden sonra bir okurumuz da aynı konu hakkında ihbar yaparak Bulancak deresi boyunca da DSİ’nin tellerinin çalındığını ifade etti.

Bu bilgi üzerine Bulancak deresinin taşkın ve sellerden korumak amacı ile yapılan duvarların üstündeki koruyucu setlerin demir tellerinin yer yer alındığı(çalındığı) ve bunun dere boyunca devam ettiğini yerinde gördük. Daha önceki haberimizde İncüvez deresi Sucalı mevkiinde 100 metrelik bir demir telin yerinden itina ile sökülüp alındığını belirtmiştik. Bulancak deresi kenarına yapılan duvarların üstündeki koruyucu demir tellerinin daha çok olduğunu ve alınan bu demir tellerin bazı parçalarının dereye atıldığını ve büyük bir kısmının da satılmak üzere götürüldüğü tahmin ediliyor. Metresinin inşaat piyasasında 60-100lira arasında değiştiği ifade edilen bu demir tellerinin DSİ’ye önemli bir masraf çıkarttığı bellidir.

Yine aynı güzergah üzerinde Bulancak deresinin Bulancak merkezi tarafındaki dere boyunca yapılan tahta korumalarında çubukları aynı şekilde yerinden çıkartılmış, alınmış ve kırılmış. Bu tahta korumalarında önemli bir maliyeti olduğu, zararında belediye tarafından karşılandığı unutulmamalıdır. Yani bütün zarar devlete yazılıyor, millete yazılıyor. Bizim cebimizden vergi olarak çıkıyor ve bunlar yapılıyor. Devletin Bulancak’taki yetkili makamlarının malzemesine sahip çıkmasını bekliyoruz.         

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.