Doktor hastayı gözünden tanır

SAĞLIK 14.10.2016 - 08:54, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 5618+ kez okundu.
 

Doktor hastayı gözünden tanır

Giresun Devlet Hastanesi sevilen simalarından Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Gökhan Bavlı,...
... "Biz hastalarımızı gözünden tanırız" dedi. Göz Hastalıkları Uzmanı Gökhan Bavlı, "Basit bir göz muayenesi ile kişinin belirgin hiç bir şikâyeti olmasa bile, gizli kalmış yüksek tansiyonu, şeker hastalığı, böbrek sorunları gibi pek çok  bilgiye ulaşılabilmek mümkün. Sağlık kontrolünden geçmek isteyenler için en kolay yol göz muayenesidir" dedi.Sağlık kontrolleri içinde göz muayenesinin çok ayrı bir yeri olduğunu belirten Dr. Bavlı, Göz muayenesi sonucunda tespit edilebilecek hastalıklarla ilgili şu bilgileri verdi; "Şeker hastalığı, yüksek tansiyon, her türlü damar hastalıkları, beyin hastalıkları, başka hiçbir alete gerek duymaksızın gözden saptanabilir. En çok birkaç dakika süren göz muayenesi bu tanıları koymak için yeterlidir. Neredeyse vücudun tüm yapısı hakkında yalnızca göz dibi muayenesi ile bilgi almak mümkündür. Kişinin hiç bir şikâyeti yokken, tansiyonunun yüksek olduğunu klasik bir göz muayenesinde belirlenebilir. Şeker hastasının ilk bulguları gözden başlayabilir. Kan şekeri değişiklikleri göz merceğinde osmolarite değişiklikleri nedeni ile geçici miyopi ve hipermtropilere neden olur. Gözlük numaralarının sık değişmesi hastada olası diyabet hastalığını akla getirmelidir.Göz büyümesi sıklıkla tiriod bezi bozukluklarında olur"  
Giresun Devlet Hastanesi sevilen simalarından Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Gökhan Bavlı,...
... "Biz hastalarımızı gözünden tanırız" dedi. Göz Hastalıkları Uzmanı Gökhan Bavlı, "Basit bir göz muayenesi ile kişinin belirgin hiç bir şikâyeti olmasa bile, gizli kalmış yüksek tansiyonu, şeker hastalığı, böbrek sorunları gibi pek çok  bilgiye ulaşılabilmek mümkün. Sağlık kontrolünden geçmek isteyenler için en kolay yol göz muayenesidir" dedi.
Sağlık kontrolleri içinde göz muayenesinin çok ayrı bir yeri olduğunu belirten Dr. Bavlı, Göz muayenesi sonucunda tespit edilebilecek hastalıklarla ilgili şu bilgileri verdi; "Şeker hastalığı, yüksek tansiyon, her türlü damar hastalıkları, beyin hastalıkları, başka hiçbir alete gerek duymaksızın gözden saptanabilir. En çok birkaç dakika süren göz muayenesi bu tanıları koymak için yeterlidir. Neredeyse vücudun tüm yapısı hakkında yalnızca göz dibi muayenesi ile bilgi almak mümkündür. Kişinin hiç bir şikâyeti yokken, tansiyonunun yüksek olduğunu klasik bir göz muayenesinde belirlenebilir. Şeker hastasının ilk bulguları gözden başlayabilir. Kan şekeri değişiklikleri göz merceğinde osmolarite değişiklikleri nedeni ile geçici miyopi ve hipermtropilere neden olur. Gözlük numaralarının sık değişmesi hastada olası diyabet hastalığını akla getirmelidir.Göz büyümesi sıklıkla tiriod bezi bozukluklarında olur"

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.