DOĞALGAZ YÜZÜNDEN SUSUZLUK YAŞIYORLAR

GÜNDEM 13.01.2020 - 17:38, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2908+ kez okundu.
 

DOĞALGAZ YÜZÜNDEN SUSUZLUK YAŞIYORLAR

Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesine Bektaş Yaylası üzerinden gelen doğalgaz boru hattı nedeniyle Erdoğan Grup İçme Suyu İsale hattına bağlı 10 köy ve 1 mahallede susuzluk yaşanıyor.
Alınan bilgiye göre su hattı ile doğalgaz hattının aynı yerden geçtiği ve çalışma yapılırken su hattına zarar verilmesi nedeniyle yaklaşık 2 yıldır su kesintileri yaşandığı öğrenildi. Erdoğan Grup İçme Suyu Birlik Başkanı Süme Köyü Muhtarı Mustafa Özdemir, gazetemize yaptığı açıklamada, “Giresun 2. OSB’ye giden doğalgaz hattı nedeniyle çalışmayı yapan yüklenici firma yetkililerine defalarca uyarmamıza rağmen ne yazık ki yanlarında yedek parça, ekipman ve kalifiye eleman bulundurmuyorlar. Yaklaşık 2 bin hanenin kullandığı hat üzerinde sürekli hasara neden oluyorlar. Parça temini ve eleman ihtiyacını karşılayamadıkları için de son bir haftadır da ne yazık ki 10 köyümüz ve 1 mahallemiz su kullanamıyor. Konu ile ilgili defalarca yüklenici firma ve Botaş yetkilileri ile görüştük. Konunun acilen çözülmesini talep ediyor ve yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi. Birlik Başkanı Muhtar Özdemir öte yandan bu hatların birlikte aynı kanal içerisinden geçirildiğini tekrarlayarak, ilerleyen dönemlerde meydana gelecek arızalarda müdahale yapmalarının imkansız olduğunu da sözlerine ekleyerek, Arifli Mahallesi, Süme Köyü, Ahmetli Köyü, Kayhan Köyü, İcilli Köyü, Bostanlı Köyü, Yaslıbahçe Köyü, Erdoğan Köyü, Tepecik Köyü, Karacaresul Köyü ve Hacet Köyü’nün susuz kaldığını belirtti. Konu ile ilgili gazetemize konuşan AK Parti Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın ise, Botaş Genel Müdürü Burhan Özcan ile telefonla görüşerek mağduriyetin giderilerek gereken çalışmanın ivedilikle yapılacağını söyledi.
Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesine Bektaş Yaylası üzerinden gelen doğalgaz boru hattı nedeniyle Erdoğan Grup İçme Suyu İsale hattına bağlı 10 köy ve 1 mahallede susuzluk yaşanıyor.

Alınan bilgiye göre su hattı ile doğalgaz hattının aynı yerden geçtiği ve çalışma yapılırken su hattına zarar verilmesi nedeniyle yaklaşık 2 yıldır su kesintileri yaşandığı öğrenildi.

Erdoğan Grup İçme Suyu Birlik Başkanı Süme Köyü Muhtarı Mustafa Özdemir, gazetemize yaptığı açıklamada, “Giresun 2. OSB’ye giden doğalgaz hattı nedeniyle çalışmayı yapan yüklenici firma yetkililerine defalarca uyarmamıza rağmen ne yazık ki yanlarında yedek parça, ekipman ve kalifiye eleman bulundurmuyorlar. Yaklaşık 2 bin hanenin kullandığı hat üzerinde sürekli hasara neden oluyorlar. Parça temini ve eleman ihtiyacını karşılayamadıkları için de son bir haftadır da ne yazık ki 10 köyümüz ve 1 mahallemiz su kullanamıyor. Konu ile ilgili defalarca yüklenici firma ve Botaş yetkilileri ile görüştük. Konunun acilen çözülmesini talep ediyor ve yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.

Birlik Başkanı Muhtar Özdemir öte yandan bu hatların birlikte aynı kanal içerisinden geçirildiğini tekrarlayarak, ilerleyen dönemlerde meydana gelecek arızalarda müdahale yapmalarının imkansız olduğunu da sözlerine ekleyerek, Arifli Mahallesi, Süme Köyü, Ahmetli Köyü, Kayhan Köyü, İcilli Köyü, Bostanlı Köyü, Yaslıbahçe Köyü, Erdoğan Köyü, Tepecik Köyü, Karacaresul Köyü ve Hacet Köyü’nün susuz kaldığını belirtti.

Konu ile ilgili gazetemize konuşan AK Parti Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın ise, Botaş Genel Müdürü Burhan Özcan ile telefonla görüşerek mağduriyetin giderilerek gereken çalışmanın ivedilikle yapılacağını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.