DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI TÖRENLE VERİLDİ

GÜNDEM 08.05.2019 - 09:06, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2496+ kez okundu.
 

DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI TÖRENLE VERİLDİ

Giresun'da, dört şehit ailesi ile bir gaziye "Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" törenle takdim edildi.
Valilikte düzenlenen törende konuşan Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğlulları, devlet övünç madalyası ve beratının, şehitler ile gazilere minnet ve şükran duygularının birer nişanesi olduğunu söyledi. Yurt içinde ve dışında terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve korucu tüm görevlilere dua ettiklerini belirten Sarıfakıoğulları, "Bin yıldır üzerinde yaşadığımız mübarek topraklar uğruna ne gerekiyorsa yaptık. Yapmaya devam edeceğiz. Bugün mücadelemiz içte ve dışta FETÖ ve PKK terör örgütleri ve onların uzantılarının yok edileceği güne kadar durmaksızın devam edecektir." dedi. "Dünyanın en stratejik noktasında yer alan ülkemiz umutsuzluğa kapılmadan cansiparane, vatan için bayrak için Kuran için ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık." diyen Sarıfakıoğulları, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yapmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz gecesi 250 şehidimiz, 2 bin200 kahraman gazimiz bunun en büyük örneğidir. Bu büyük millet tanka, topa, uçağa karşı hiçbir silahı olmadan kocaman yüreğiyle karşı koyup hainlere, namussuzlara ve onların iş birlikçilerine hak ettikleri dersi vermiştir."  Törende, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Kul, Şehit Piyade Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Murat Kasım ve Şehit Jandarma Uzman Çavuş Bekir Kelleci'nin ailesi ile gazi Ali Güleşçi'ye madalya ve beratları taktim edildi. Şehitler için yapılan duanın ardından sona eren törene, AK Parti GiresunMilletvekilleri Sabri Öztürk ve Kadir Aydın, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, GiresunÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.  
Giresun'da, dört şehit ailesi ile bir gaziye "Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" törenle takdim edildi.

Valilikte düzenlenen törende konuşan Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğlulları, devlet övünç madalyası ve beratının, şehitler ile gazilere minnet ve şükran duygularının birer nişanesi olduğunu söyledi.

Yurt içinde ve dışında terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve korucu tüm görevlilere dua ettiklerini belirten Sarıfakıoğulları, "Bin yıldır üzerinde yaşadığımız mübarek topraklar uğruna ne gerekiyorsa yaptık. Yapmaya devam edeceğiz. Bugün mücadelemiz içte ve dışta FETÖ ve PKK terör örgütleri ve onların uzantılarının yok edileceği güne kadar durmaksızın devam edecektir." dedi.

"Dünyanın en stratejik noktasında yer alan ülkemiz umutsuzluğa kapılmadan cansiparane, vatan için bayrak için Kuran için ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık." diyen Sarıfakıoğulları, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz gecesi 250 şehidimiz, 2 bin200 kahraman gazimiz bunun en büyük örneğidir. Bu büyük millet tanka, topa, uçağa karşı hiçbir silahı olmadan kocaman yüreğiyle karşı koyup hainlere, namussuzlara ve onların iş birlikçilerine hak ettikleri dersi vermiştir." 

Törende, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Kul, Şehit Piyade Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Murat Kasım ve Şehit Jandarma Uzman Çavuş Bekir Kelleci'nin ailesi ile gazi Ali Güleşçi'ye madalya ve beratları taktim edildi.

Şehitler için yapılan duanın ardından sona eren törene, AK Parti GiresunMilletvekilleri Sabri Öztürk ve Kadir Aydın, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, GiresunÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.