Cumhuriyetin 96’ıncı Yılı Giresun’da coşkuyla kutlandı

GÜNDEM 29.10.2019 - 17:31, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2217+ kez okundu.
 

Cumhuriyetin 96’ıncı Yılı Giresun’da coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 96’ıncı yıl dönümü kutlamaları, tüm yurtta olduğu gibi Giresun’da da çeşitli etkinliklerle, coşkulu bir şekilde kutlandı.
28 Ekim Pazartesi günü saat 13.00’de Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan kutlama törenleri, 29 Ekim Salı günü saat 09.30’da Valilik Makamında tebriklerin kabulü ile devam etti. Valilik makam katında gerçekleştirilen kabul töreninin ardından saat 10.00’da Giresun Atatürk Stadyumu'nda Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni düzenlendi. Atatürk Stadyumundaki tören; Vali Harun Sarıfakıoğulları ve Belediye Başkanı. Av.Aytekin Şenlikoğlu’nun askeri birlikler, öğrenciler, resmi ve özel kuruluşlar ile halkın Cumhuriyet Bayramı’nı tören aracı üzerinden kutlaması ile başladı. Vali Sarıfakıoğulları ve beraberindekilerin şeref tribünündeki yerlerini almasından sonra program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti. Vali Sarıfakıoğulları, günün anlam ve önemine değinen konuşmasına, törene katılanları selamlayarak başladı. Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Vali Sarıfakıoğulları “Cumhuriyetimizin ilanının 96’ncı yıl dönümünü gurur ve heyecan içerisinde kutladığımız bu anlamlı günde, öncelikle binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca destansı şanlı yürüyüşlere imza atmış olan başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere; ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor tüm hemşerilerimin, sevgili çocuklarımızın, gençlerimizin, cumhuriyet bayramını içtenlikle kutluyor, sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Cumhuriyetimiz 96 yıl önce bugün ‘Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir. Türkiye devletinin hükümet şekli cumhuriyettir” ifadeleriyle ilan edilmiştir. Muzaffer Başkomutan Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde, her türlü zorluğa ve imkansızlığa rağmen büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen kurtuluş savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmış, cumhuriyet idaresiyle tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi gerçekleşmiştir. Millet egemenliğine dayanan, milletin iradesini, insanı ön plana alan anlayışla, ülkenin geleceğinden kendini sorumlu tutma şuurunu geliştirmiş, Türk insanının gücünü ortaya çıkarmış, gelişen ve kalkınan bir dünya devleti olmanın kıvancına eriştirmiştir. Ülkemizin günümüz dünyasında daha fazla söz sahibi olabilmesi için dünyadaki gelişme ve değişmeleri iyi tahlil etmemiz, bizi tek millet, tek devlet, tek vatan yapan değerlerimizi yüceltmeye devam etmeliyiz. Milli birlik ve beraberlik ruhu içinde, birbirimizle kenetlenerek, birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sürdürmeliyiz’ dedi.  
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 96’ıncı yıl dönümü kutlamaları, tüm yurtta olduğu gibi Giresun’da da çeşitli etkinliklerle, coşkulu bir şekilde kutlandı.

28 Ekim Pazartesi günü saat 13.00’de Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan kutlama törenleri, 29 Ekim Salı günü saat 09.30’da Valilik Makamında tebriklerin kabulü ile devam etti.

Valilik makam katında gerçekleştirilen kabul töreninin ardından saat 10.00’da Giresun Atatürk Stadyumu'nda Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni düzenlendi.

Atatürk Stadyumundaki tören; Vali Harun Sarıfakıoğulları ve Belediye Başkanı. Av.Aytekin Şenlikoğlu’nun askeri birlikler, öğrenciler, resmi ve özel kuruluşlar ile halkın Cumhuriyet Bayramı’nı tören aracı üzerinden kutlaması ile başladı.

Vali Sarıfakıoğulları ve beraberindekilerin şeref tribünündeki yerlerini almasından sonra program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Vali Sarıfakıoğulları, günün anlam ve önemine değinen konuşmasına, törene katılanları selamlayarak başladı. Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Vali Sarıfakıoğulları “Cumhuriyetimizin ilanının 96’ncı yıl dönümünü gurur ve heyecan içerisinde kutladığımız bu anlamlı günde, öncelikle binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca destansı şanlı yürüyüşlere imza atmış olan başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere; ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor tüm hemşerilerimin, sevgili çocuklarımızın, gençlerimizin, cumhuriyet bayramını içtenlikle kutluyor, sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum.

Cumhuriyetimiz 96 yıl önce bugün ‘Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir. Türkiye devletinin hükümet şekli cumhuriyettir” ifadeleriyle ilan edilmiştir.

Muzaffer Başkomutan Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde, her türlü zorluğa ve imkansızlığa rağmen büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen kurtuluş savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmış, cumhuriyet idaresiyle tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi gerçekleşmiştir. Millet egemenliğine dayanan, milletin iradesini, insanı ön plana alan anlayışla, ülkenin geleceğinden kendini sorumlu tutma şuurunu geliştirmiş, Türk insanının gücünü ortaya çıkarmış, gelişen ve kalkınan bir dünya devleti olmanın kıvancına eriştirmiştir.

Ülkemizin günümüz dünyasında daha fazla söz sahibi olabilmesi için dünyadaki gelişme ve değişmeleri iyi tahlil etmemiz, bizi tek millet, tek devlet, tek vatan yapan değerlerimizi yüceltmeye devam etmeliyiz. Milli birlik ve beraberlik ruhu içinde, birbirimizle kenetlenerek, birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sürdürmeliyiz’ dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.