‘Corona virüs salgınını fırsata dönüştürmeyelim’

GÜNDEM 30.03.2020 - 17:48, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3293+ kez okundu.
 

‘Corona virüs salgınını fırsata dönüştürmeyelim’

İyi Parti İlçe Başkanı Nesim Çelik, “Ülkemizin ve dünyanın baş belası haline gelen CORONA virüs salgını bütün hayatımızı her yönü ile olumsuz etkilemiş olup, hepimiz ne yapacağımızı şaşırır hale geldik.
Televizyon başında çare ve umut dolu haberler beklemeye başladık. Milletçe el ele verip, büyük bir özenle uzmanların uyarılarına uyarak, gerekli önlemleri alıp bu belayı da Allah’ın izniyle atlatacağız. Ancak; bu süreçte bizi yönetenlere büyük görevler düşmektedir. Önlemlerimizi almak, ilerleyen aşamalarda gerekecek adımları da zamanında ve yeterli şekilde atabilmek, salgınla mücadelede en önemli silahımızdır. Partimizin 30 Ocak’ta mecliste vermiş olduğu corona virüs araştırma önergesine siyasi bakılmayıp o zaman tedbir alınmış olsaydı daha iyi olmaz mıydı?” diye sordu. Başkan Çelik, Corona virüsün her konuda her kesimi olumsuz etkilediğini ve etkileyeceğini belirterek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ekonomik tedbir paketinin yetersiz olduğunu, bu pakette birçok vatandaş kesimi unutulmuş. Birilerine teşvik birilerine kolonya ikram edilmiştir. Örneğin kira vererek iş kurmuş evinin geçimini sağlayan çay ocakları, kıraathane, lokanta, vs. kapatılan işyerlerinden çıkartılan işçiler, her hangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın derdine çare olacak ekonomik olarak bir katkı sağlayacak sunum bulamadık. Acilen ekonomik destek paketi artırılarak, dar gelirli ve çalışarak geçimini sağlayan vatandaşlarımızın kira, doğalgaz, elektrik, su gibi faturalarının ödenmesi, Öğrencilerin geri ödemeleri kredilerinin ertelenmesi, tarımsal alanda çiftçilerimize kredi, ve borçlarına faizsiz öteleme, banka ihtiyaç kredilerine faizsiz öteleme gibi vatandaşlarımızı zor dönemde rahatlatacak tedbirleri ivedilikle hayata geçirmelidir. Bu zor dönemden sonrası da düşünülmeli ekilmeyen tarım alanı bırakılmamalı tarım ve ziraat müdürlükleri bu konuda acil görevlendirilmeli çiftçilerimiz her konuda desteklenip üretime dönük tedbirler alınmalıdır.  Devletin görevi önce vatandaşlarının sağlığını ve hayatlarını korumaktır. Ekonominin sağlığı da bu görevin en önemli bileşenlerinden biridir. Salgınla boğuşan bütün ülkeler, bir yandan da kapsamlı ekonomik tedbirler alıyor. Biz dede destek programında vatandaşa doğrudan bir maddi destek sağlanmalı. Ülkemizde bu zor dönemde hiç hoş olmayan milletimizi üzen kanal İstanbul ihalesinin yapılmasıdır. Millet can derdinde kasap et derdinde misali önceliğimiz buymuş gibi gündeme gelmesi hiç hoş olmamıştır. Zaman birilerine para kazandırma zamanı değildir. Bu zor sürece katkı sağlama zamanıdır” dedi.
İyi Parti İlçe Başkanı Nesim Çelik, “Ülkemizin ve dünyanın baş belası haline gelen CORONA virüs salgını bütün hayatımızı her yönü ile olumsuz etkilemiş olup, hepimiz ne yapacağımızı şaşırır hale geldik.

Televizyon başında çare ve umut dolu haberler beklemeye başladık. Milletçe el ele verip, büyük bir özenle uzmanların uyarılarına uyarak, gerekli önlemleri alıp bu belayı da Allah’ın izniyle atlatacağız. Ancak; bu süreçte bizi yönetenlere büyük görevler düşmektedir. Önlemlerimizi almak, ilerleyen aşamalarda gerekecek adımları da zamanında ve yeterli şekilde atabilmek, salgınla mücadelede en önemli silahımızdır. Partimizin 30 Ocak’ta mecliste vermiş olduğu corona virüs araştırma önergesine siyasi bakılmayıp o zaman tedbir alınmış olsaydı daha iyi olmaz mıydı?” diye sordu.

Başkan Çelik, Corona virüsün her konuda her kesimi olumsuz etkilediğini ve etkileyeceğini belirterek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ekonomik tedbir paketinin yetersiz olduğunu, bu pakette birçok vatandaş kesimi unutulmuş. Birilerine teşvik birilerine kolonya ikram edilmiştir. Örneğin kira vererek iş kurmuş evinin geçimini sağlayan çay ocakları, kıraathane, lokanta, vs. kapatılan işyerlerinden çıkartılan işçiler, her hangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın derdine çare olacak ekonomik olarak bir katkı sağlayacak sunum bulamadık. Acilen ekonomik destek paketi artırılarak, dar gelirli ve çalışarak geçimini sağlayan vatandaşlarımızın kira, doğalgaz, elektrik, su gibi faturalarının ödenmesi, Öğrencilerin geri ödemeleri kredilerinin ertelenmesi, tarımsal alanda çiftçilerimize kredi, ve borçlarına faizsiz öteleme, banka ihtiyaç kredilerine faizsiz öteleme gibi vatandaşlarımızı zor dönemde rahatlatacak tedbirleri ivedilikle hayata geçirmelidir. Bu zor dönemden sonrası da düşünülmeli ekilmeyen tarım alanı bırakılmamalı tarım ve ziraat müdürlükleri bu konuda acil görevlendirilmeli çiftçilerimiz her konuda desteklenip üretime dönük tedbirler alınmalıdır.  Devletin görevi önce vatandaşlarının sağlığını ve hayatlarını korumaktır. Ekonominin sağlığı da bu görevin en önemli bileşenlerinden biridir. Salgınla boğuşan bütün ülkeler, bir yandan da kapsamlı ekonomik tedbirler alıyor. Biz dede destek programında vatandaşa doğrudan bir maddi destek sağlanmalı. Ülkemizde bu zor dönemde hiç hoş olmayan milletimizi üzen kanal İstanbul ihalesinin yapılmasıdır. Millet can derdinde kasap et derdinde misali önceliğimiz buymuş gibi gündeme gelmesi hiç hoş olmamıştır. Zaman birilerine para kazandırma zamanı değildir. Bu zor sürece katkı sağlama zamanıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.