Çöp derdimiz bitmeyecek gibi!

YAŞAM 08.08.2017 - 06:27, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4965+ kez okundu.
 

Çöp derdimiz bitmeyecek gibi!

Gelişmiş ve düzenli bir şehrin en önemli göstergelerden biri çöp konusunda ki o şehrin insanların bilinçli olarak çevresini korumasıdır.
Bulancak'ta 60 bin nüfus ile geliştiği söylenen büyük bir ilçedir Karadeniz bölgesinde. Gel gör ki; Bulancak ta çöp sorunu bir hale yola koyulmuş değil. Çöplerin araçla toplanıp bilmem nerede toplanması bu işin çözümü değildir. Vatandaş çöpünü gelişi güzel her yere atıyorsa sorun devam ediyordur. Geçen hafta haber için sağa sola giderken denk geldiğim çöp haberlerini yapmak zorunda kaldım. Birisi Karadere Köprüsü altında gördüğüm çöp yığınları, buraya denize gece ve gündüz kimse görmeden atılan çöplerde geliyor. Deniz dalgalı olduğunda deniz kenarındaki kayalıkların üstüne atılan çöpler dalga ile köprü altlarına geliyor ve ortaya bu görüntüler çıkıyor. Belediye temizlik ekipleri buraları ne kadar temizlese de vatandaşı durdurmak mümkün değil. Diğeri de hemen her gün geçtiğim Hükümet Caddesi üzerinde bulunan boş alanda belediyenin uyarı için astığı 'Çöp dökmek yasaktır' tabelasını okumasına rağmen buraya gündüz çöp dökülmesi de bir türlü önlenmiş değil. Buradaki çöplerin fotoğrafını gündüz saatlerinde çektik. Ne de olsa bize 'yasak' densin biz onu delmesini ‘el hak’ biliriz.
Gelişmiş ve düzenli bir şehrin en önemli göstergelerden biri çöp konusunda ki o şehrin insanların bilinçli olarak çevresini korumasıdır.

Bulancak'ta 60 bin nüfus ile geliştiği söylenen büyük bir ilçedir Karadeniz bölgesinde. Gel gör ki; Bulancak ta çöp sorunu bir hale yola koyulmuş değil. Çöplerin araçla toplanıp bilmem nerede toplanması bu işin çözümü değildir. Vatandaş çöpünü gelişi güzel her yere atıyorsa sorun devam ediyordur.

Geçen hafta haber için sağa sola giderken denk geldiğim çöp haberlerini yapmak zorunda kaldım. Birisi Karadere Köprüsü altında gördüğüm çöp yığınları, buraya denize gece ve gündüz kimse görmeden atılan çöplerde geliyor. Deniz dalgalı olduğunda deniz kenarındaki kayalıkların üstüne atılan çöpler dalga ile köprü altlarına geliyor ve ortaya bu görüntüler çıkıyor. Belediye temizlik ekipleri buraları ne kadar temizlese de vatandaşı durdurmak mümkün değil.

Diğeri de hemen her gün geçtiğim Hükümet Caddesi üzerinde bulunan boş alanda belediyenin uyarı için astığı 'Çöp dökmek yasaktır' tabelasını okumasına rağmen buraya gündüz çöp dökülmesi de bir türlü önlenmiş değil. Buradaki çöplerin fotoğrafını gündüz saatlerinde çektik. Ne de olsa bize 'yasak' densin biz onu delmesini ‘el hak’ biliriz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.