CHP’den ‘Kanal İstanbul’a itiraz

SİYASET 02.01.2020 - 17:49, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2536+ kez okundu.
 

CHP’den ‘Kanal İstanbul’a itiraz

CHP Giresun İl Başkanlığı ‘Kanal İstanbul’a itiraz dilekçelerini Giresun Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne verdi.
Dilekçelerini vermeden önce itiraz gerekçelerini okuyan CHP Giresun İl Başkanı Fikri Bilge, “ÇED Raporu, projenin olumsuz çevresel etkilerini bertaraf edecek değerlendirmeler içermemektedir, yukarıda açıklanan sakıncalara dair kaygılarımı gidermekten uzaktır ve bilimsel yeterliliği konusunda şüphe uyandırmaktadır. Bu Rapor ile Projenin hayata geçirilmesi, Çevre Kanunu’nun 3. Maddesinde idareye yüklenen görevlere aykırılık oluşturmaktadır” dedi. İtiraz hakkını kullanan Giresunlular arasında Kerim Aksu ve ilçe başkanları olmak üzere çok sayıda partililer de yer aldı.
CHP Giresun İl Başkanlığı ‘Kanal İstanbul’a itiraz dilekçelerini Giresun Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne verdi.

Dilekçelerini vermeden önce itiraz gerekçelerini okuyan CHP Giresun İl Başkanı Fikri Bilge, “ÇED Raporu, projenin olumsuz çevresel etkilerini bertaraf edecek değerlendirmeler içermemektedir, yukarıda açıklanan sakıncalara dair kaygılarımı gidermekten uzaktır ve bilimsel yeterliliği konusunda şüphe uyandırmaktadır. Bu Rapor ile Projenin hayata geçirilmesi, Çevre Kanunu’nun 3. Maddesinde idareye yüklenen görevlere aykırılık oluşturmaktadır” dedi.

İtiraz hakkını kullanan Giresunlular arasında Kerim Aksu ve ilçe başkanları olmak üzere çok sayıda partililer de yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.