‘CARİ AÇIĞIMIZ, DÖVİZ İHTİYACIMIZ HIZLA DÜŞÜYOR’

GÜNDEM 21.03.2019 - 18:07, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3281+ kez okundu.
 

‘CARİ AÇIĞIMIZ, DÖVİZ İHTİYACIMIZ HIZLA DÜŞÜYOR’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, ‘Cari açığımız, döviz ihtiyacımız hızla düşüyor. O nedenle spekülasyonlar kesinlikle seçimi etkilemeye yönelik kara propaganda.
Hiçbir rasyonel, mantıksal, ekonomik bir altyapısı yok’ dedi. Canikli, Giresun Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen iş dünyası toplantısında yaptığı konuşmada, 2018 yılının son çeyreğindeki yüzde 3'lük daralmanın temel nedeninin ithalattaki ve inşaat sektöründeki yavaşlamadan kaynaklandığını söyledi. Türkiye ekonomisinin cari açığın sıkıntılarını çok iyi yönettiğini dile getiren Canikli, “Ama özellikle öngörülmeyen, bu siyasi şok olabilir, konjonktürel şoklar olabilir, başka nedenlerden kaynaklanan şoklar olabilir. Bunlarla karşı karşıya kalındığı zaman normalden daha fazla bedel ödemek zorunda kalıyoruz. Onun için bizim tek bir çözümümüz var, fazla ithalatın ortadan kaldırılması’ diye konuştu. "İthal edilen ürünlerin Türkiye'de üretelim" Nurettin Canikli, bunun ithal edilen malların alınmaması anlamında olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti; “Aslında tam yapmak istediğimiz ithal edilen bu ürünlerin Türkiye'de üretilmesidir. Esasında işin en ilginç yanı da bunun yüzde 90'ının, hadi 80 diyelim, yüzde 80'inin Türkiye ekonomisi tarafından üretilebilir olması, hem de kalitede ve o fiyatta. Buna rağmen ülke onları ithal ediyor. Türkiye'de üretilmesi mümkün olan bu ürünler ithal edilmeyip yurt içinde üretilse,  ihtiyaç buradan karşılansa, başka hiçbir şey olmasa bile bu her yıl yüzde 5,5'lik büyüme anlamına geliyor ve cari açıktan da kurtuluyoruz”  
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, ‘Cari açığımız, döviz ihtiyacımız hızla düşüyor. O nedenle spekülasyonlar kesinlikle seçimi etkilemeye yönelik kara propaganda.

Hiçbir rasyonel, mantıksal, ekonomik bir altyapısı yok’ dedi.

Canikli, Giresun Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen iş dünyası toplantısında yaptığı konuşmada, 2018 yılının son çeyreğindeki yüzde 3'lük daralmanın temel nedeninin ithalattaki ve inşaat sektöründeki yavaşlamadan kaynaklandığını söyledi.

Türkiye ekonomisinin cari açığın sıkıntılarını çok iyi yönettiğini dile getiren Canikli, “Ama özellikle öngörülmeyen, bu siyasi şok olabilir, konjonktürel şoklar olabilir, başka nedenlerden kaynaklanan şoklar olabilir. Bunlarla karşı karşıya kalındığı zaman normalden daha fazla bedel ödemek zorunda kalıyoruz. Onun için bizim tek bir çözümümüz var, fazla ithalatın ortadan kaldırılması’ diye konuştu.

"İthal edilen ürünlerin Türkiye'de üretelim"

Nurettin Canikli, bunun ithal edilen malların alınmaması anlamında olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti; “Aslında tam yapmak istediğimiz ithal edilen bu ürünlerin Türkiye'de üretilmesidir. Esasında işin en ilginç yanı da bunun yüzde 90'ının, hadi 80 diyelim, yüzde 80'inin Türkiye ekonomisi tarafından üretilebilir olması, hem de kalitede ve o fiyatta. Buna rağmen ülke onları ithal ediyor. Türkiye'de üretilmesi mümkün olan bu ürünler ithal edilmeyip yurt içinde üretilse,  ihtiyaç buradan karşılansa, başka hiçbir şey olmasa bile bu her yıl yüzde 5,5'lik büyüme anlamına geliyor ve cari açıktan da kurtuluyoruz”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.