CAMİLERDE CEMAATLE NAMAZ KILINMAYACAK

GÜNDEM 16.03.2020 - 17:36, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3787+ kez okundu.
 

CAMİLERDE CEMAATLE NAMAZ KILINMAYACAK

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve şuan itibarı ile Türkiye’de 18 kişi de görülen Koronavirüs nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, ‘Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaz kılınmasına ara verilmesine karar verilmiştir’ dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, küresel bir salgın haline gelen koronavirüs nedeniyle camilerde cemaatle namaz kılmaya ara verildiğini açıkladı. İslam dininin insan sağlığına her zaman önem verdiğini vurgulayan Erbaş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Salgın riski ortadan kalkana dek camilerde ve mescitlerde cemaatle birlikte namaz kılınmayacağını açıklayan Erbaş, “Salgın nedeniyle cemaatle birlikte namaz kılmanın tehlikesi görülmektedir. Dinimiz, insan sağlığına her zaman önem vermektedir. Efendimiz, salgına karşı tedbir alınmasının gereğini vurgulamıştır. Peygamber efendimiz 'Bir yerde veba hastalığı varsa oraya girmeyiniz. Bulunduğunuz yerde veba varsa oradan uzaklaşın' demiştir. Efendimiz burada salgına karşı alınması gereken tedbirin gereğini vurgulamıştır. Bu meyamda doğal afet veya salgın hastalık sebebiyle cemaate katılmanın zor veya tehlikeli olduğu zamanlarda, namazların evlerde kılınmasının uygulamalarının varlığı da bilinmektedir. Yeni tip koronavirüsün yayılma tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar, cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaz kılınmasına ara verilmesine karar verilmiştir. Camilerin münferiden (Bireysel olarak, tek başına) namaz kılmak isteyenler için açık bulundurulmasının uygun olacağına karar verilmiştir” diye konuştu.
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve şuan itibarı ile Türkiye’de 18 kişi de görülen Koronavirüs nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, ‘Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaz kılınmasına ara verilmesine karar verilmiştir’ dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, küresel bir salgın haline gelen koronavirüs nedeniyle camilerde cemaatle namaz kılmaya ara verildiğini açıkladı.

İslam dininin insan sağlığına her zaman önem verdiğini vurgulayan Erbaş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında önemli açıklamalarda bulundu.

Salgın riski ortadan kalkana dek camilerde ve mescitlerde cemaatle birlikte namaz kılınmayacağını açıklayan Erbaş, “Salgın nedeniyle cemaatle birlikte namaz kılmanın tehlikesi görülmektedir. Dinimiz, insan sağlığına her zaman önem vermektedir. Efendimiz, salgına karşı tedbir alınmasının gereğini vurgulamıştır. Peygamber efendimiz 'Bir yerde veba hastalığı varsa oraya girmeyiniz. Bulunduğunuz yerde veba varsa oradan uzaklaşın' demiştir. Efendimiz burada salgına karşı alınması gereken tedbirin gereğini vurgulamıştır. Bu meyamda doğal afet veya salgın hastalık sebebiyle cemaate katılmanın zor veya tehlikeli olduğu zamanlarda, namazların evlerde kılınmasının uygulamalarının varlığı da bilinmektedir. Yeni tip koronavirüsün yayılma tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar, cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaz kılınmasına ara verilmesine karar verilmiştir. Camilerin münferiden (Bireysel olarak, tek başına) namaz kılmak isteyenler için açık bulundurulmasının uygun olacağına karar verilmiştir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.