Camiler yardımlarla yükseliyor

GÜNDEM 28.01.2019 - 17:21, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2648+ kez okundu.
 

Camiler yardımlarla yükseliyor

İl Müftüsü Muhittin Oral, Allah’ü Teala’nın fazlı ve keremi olan mal ile servetin, rızasına uygun şekilde harcanması gerektiğini belirterek cami ve Kur’an kurslarının yardımseverlerin destekleriyle yapıldığını söyledi.
Giresun Müftüsü Muhittin Oral, yeni eserlerin inşası, fakir ile zengin arasındaki muhabbetin tesisi için vatandaşların yardımına başvurduklarını belirtti. Giresun Müftülüğü Konferans Salonu’nda köylerde görev yapan din görevlilerine seslenen İl Müftüsü Oral zekatın ve yardımın önemine değindi. Giresun Üniversitesi Camii, Dini İlimler Külliyesi, İl Merkezi ve köylerde yapımı ve onarımı devam eden camiler ve Kur’an kurslarına vatandaşların destek olacağına canı gönülden inandıklarını belirten Müftü Oral, “Giresun’a yeni eserlerin kazandırılması için gayret ediyoruz. İnananların kalplerini huzurda buluşturan camilerimiz vatandaşlarımızın yardımlarıyla yapılıyor. Sevdiği şeylerden Allah yolunda harcayarak mallarını bereketlendiren, zekatı, sadakası, fitresi ve yardımlarıyla iyilerden olma gayreti içerisinde olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Din görevlilerine ayrıca ‘Bölgesel Çalışma Projesi’ kapsamında gerçekleştirilecek taziye ziyaretleri hakkında bilgi verildi ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Görevlilerimiz, halkımızın güvenini sarsacak davranışlardan kesinlikle sakınacaklar, teçhiz, tekfin, mevlit, hatim gibi hizmetleri sadece vazife mesuliyeti ve Allah rızası için yerine getirme anlayışı içinde olacaklardır” şeklindeki ilgili mevzuat hükümleri yeniden hatırlatıldı.            
İl Müftüsü Muhittin Oral, Allah’ü Teala’nın fazlı ve keremi olan mal ile servetin, rızasına uygun şekilde harcanması gerektiğini belirterek cami ve Kur’an kurslarının yardımseverlerin destekleriyle yapıldığını söyledi.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, yeni eserlerin inşası, fakir ile zengin arasındaki muhabbetin tesisi için vatandaşların yardımına başvurduklarını belirtti.

Giresun Müftülüğü Konferans Salonu’nda köylerde görev yapan din görevlilerine seslenen İl Müftüsü Oral zekatın ve yardımın önemine değindi. Giresun Üniversitesi Camii, Dini İlimler Külliyesi, İl Merkezi ve köylerde yapımı ve onarımı devam eden camiler ve Kur’an kurslarına vatandaşların destek olacağına canı gönülden inandıklarını belirten Müftü Oral, “Giresun’a yeni eserlerin kazandırılması için gayret ediyoruz. İnananların kalplerini huzurda buluşturan camilerimiz vatandaşlarımızın yardımlarıyla yapılıyor. Sevdiği şeylerden Allah yolunda harcayarak mallarını bereketlendiren, zekatı, sadakası, fitresi ve yardımlarıyla iyilerden olma gayreti içerisinde olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Din görevlilerine ayrıca ‘Bölgesel Çalışma Projesi’ kapsamında gerçekleştirilecek taziye ziyaretleri hakkında bilgi verildi ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Görevlilerimiz, halkımızın güvenini sarsacak davranışlardan kesinlikle sakınacaklar, teçhiz, tekfin, mevlit, hatim gibi hizmetleri sadece vazife mesuliyeti ve Allah rızası için yerine getirme anlayışı içinde olacaklardır” şeklindeki ilgili mevzuat hükümleri yeniden hatırlatıldı.

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.