Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur-an olsun

GÜNDEM 10.06.2019 - 18:13, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3413+ kez okundu.
 

Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur-an olsun

Bulancak İlçe Müftülüğünce İlçe Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu’nun Başkanlığında, Müftülük Şefi Mehmet Kengil, Veri Hazırlama memuru Alaattin Kılınç, Müftülük bünyesinde merkez ve mahallelerinde görev yapmakta olan din görevlileri,
Merkez Erkek Yatılı Kur’an Kursu Yöneticisi  Nahit Öztürk ve Kur’an kursu öğreticileri, Merkez Yatılı Hıra Nur Kız Kur’an Kursu Yöneticisi Selda Yavuz ve Kız Kur’an Kursları  öğreticilerinin katılımları ile 2019 Yılı Haziran Ayı Personel toplantısı ve Yaz Kur’an Kursu Semineri verildi. Toplantı Merkez  Erkek Yatılı Kur’an Kursu  Öğreticisi Ahmet Ergüner’in Kur’an-ı Kerim  tilaveti ile başlarken, Müftü Taranoğlu’nun açıklayıcı konuşmaları ile  devam etti. Ardından Hisarkaya Köyü Camii İmam Hatibi Abdürrahim Güneş ‘2019 Yılı Yaz Kur’an Kursu’ Eğitim Seminerini verdi. Seminerde, Açılış ve kayıt tarihleri şu şekilde belirlendi; 1. Dönem Kayıt Tarihi : 10 Haziran-24 Haziran 2019, 1. Dönem : 17 Haziran-12 Temmuz 2019, 2. Dönem Kayıt Tarihi : 08 Temmuz - 22 Temmuz 2019, 2. Dönem : 15 Temmuz-09 Ağustos 2019. Bu yılki Yaz Kur’an Kursunun Teması ‘Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun’, Tespit, Hazırlık, Amaç, Eğitimler ile ilgili ilkeler, Öğrenciler ile ilgili ilkeler, Programın içeriği ile ilkeler, Eğitim için gereken pedagojik ilkeler, Kur’an-ı Kerim Öğretim ve Teknikleri, Yaz Kur’an Kurslarında Sınıf Yönetimi, Uyulması gereken ilkeler, Sınıf düzeni sağlama teknikleri, Disiplin, Çekingen öğrencilere yönelik davranışlar, Bütünsel Model, Rehberlik ve Sosyal Etkinlikler, İstismar çeşitleri, Mahremiyet eğitimi, Çocuğu bilgilendirme, Başarıdaki temel ilkeler (Fikir, söylem, eylem) Verimli bir eğitici ve öğretici vs. hususlar üzerinde Din görevlileri ve Kur’an Kursları öğreticilerini bilgilendirmesi ile personel toplantısı ve yaz Kur’an Kursu eğitim semineri tamamlandı.
Bulancak İlçe Müftülüğünce İlçe Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu’nun Başkanlığında, Müftülük Şefi Mehmet Kengil, Veri Hazırlama memuru Alaattin Kılınç, Müftülük bünyesinde merkez ve mahallelerinde görev yapmakta olan din görevlileri,

Merkez Erkek Yatılı Kur’an Kursu Yöneticisi  Nahit Öztürk ve Kur’an kursu öğreticileri, Merkez Yatılı Hıra Nur Kız Kur’an Kursu Yöneticisi Selda Yavuz ve Kız Kur’an Kursları  öğreticilerinin katılımları ile 2019 Yılı Haziran Ayı Personel toplantısı ve Yaz Kur’an Kursu Semineri verildi.

Toplantı Merkez  Erkek Yatılı Kur’an Kursu  Öğreticisi Ahmet Ergüner’in Kur’an-ı Kerim  tilaveti ile başlarken, Müftü Taranoğlu’nun açıklayıcı konuşmaları ile  devam etti.

Ardından Hisarkaya Köyü Camii İmam Hatibi Abdürrahim Güneş ‘2019 Yılı Yaz Kur’an Kursu’ Eğitim Seminerini verdi. Seminerde, Açılış ve kayıt tarihleri şu şekilde belirlendi; 1. Dönem Kayıt Tarihi : 10 Haziran-24 Haziran 2019, 1. Dönem : 17 Haziran-12 Temmuz 2019, 2. Dönem Kayıt Tarihi : 08 Temmuz - 22 Temmuz 2019, 2. Dönem : 15 Temmuz-09 Ağustos 2019.

Bu yılki Yaz Kur’an Kursunun Teması ‘Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun’, Tespit, Hazırlık, Amaç, Eğitimler ile ilgili ilkeler, Öğrenciler ile ilgili ilkeler, Programın içeriği ile ilkeler, Eğitim için gereken pedagojik ilkeler, Kur’an-ı Kerim Öğretim ve Teknikleri, Yaz Kur’an Kurslarında Sınıf Yönetimi, Uyulması gereken ilkeler, Sınıf düzeni sağlama teknikleri, Disiplin, Çekingen öğrencilere yönelik davranışlar, Bütünsel Model, Rehberlik ve Sosyal Etkinlikler, İstismar çeşitleri, Mahremiyet eğitimi, Çocuğu bilgilendirme, Başarıdaki temel ilkeler (Fikir, söylem, eylem) Verimli bir eğitici ve öğretici vs. hususlar üzerinde Din görevlileri ve Kur’an Kursları öğreticilerini bilgilendirmesi ile personel toplantısı ve yaz Kur’an Kursu eğitim semineri tamamlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.