Bulancaklı Ünal, Türkiye 15.’si oldu

EĞİTİM 03.09.2018 - 17:57, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4323+ kez okundu.
 

Bulancaklı Ünal, Türkiye 15.’si oldu

Bulancak Barbaros İlkokulu öğretmeni Kesim Ünal’ın kardeşi Ankara’da Diş doktoru Tahsin Ünal ve Diş doktoru Emine Ünal’ın oğlu Ankara Özel Muradiye Fen Lisesi mezunu Hasan Said Ünal, YKS Türkiye 15.’si olarak Ortadoğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik bölümüne birinci olarak kayıt oldu.
Okulun açılışında öğrenciler adına konuşma yapacak olan Ünal, başarısıyla Bulancak’ın gururu oldu. Öğretmenlerinin kendisiyle yakından ilgilendiğini ve düzenli olarak çalışmasının neticesinde önemli bir başarı kazandığını belirten Ünal, sınav sonucunun kendisi için sürpriz olmadığını söyledi. Ünal, “Böyle bir başarı benim için normal. Ben elimden geleni yaptım. Çünkü hayat su gibi akıp gidiyor. Yaşadıklarımız zorluklar olabilir ama onları yenmek bizim elimizde. İnsan içindeki gücü keşfettiğinde bu güç bizi istediğimiz yere taşıyor” dedi. Üniversiteye hazırlanacak öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Hasan Said Ünal, “Önemli olan çok çalışmak değil, düzenli ve planlı çalışmaktır. Daha çok belirlediğim konuları bitirmeye çalıştım. Çözemediğim soruları öğretmenlerime sordum. Önemli olan bilmediklerinizi öğrenmektir. Kitap okumaya da vakit ayırmalısınız. Sınavlara hazırlanırken CD'lerden yararlandım. Planlı programlı çalışmak gerekiyor. Sevdikleri derslerden başlayarak, önce azar azar ve sonrasında daha yüksek tempoda çalışmalarını öneriyorum. Pes etmesinler, başarı gelecektir. Bundan sonraki hedefim okulu bitirip bilim adamı olma yolunda çaba sarf edeceğim” dedi.  
Bulancak Barbaros İlkokulu öğretmeni Kesim Ünal’ın kardeşi Ankara’da Diş doktoru Tahsin Ünal ve Diş doktoru Emine Ünal’ın oğlu Ankara Özel Muradiye Fen Lisesi mezunu Hasan Said Ünal, YKS Türkiye 15.’si olarak Ortadoğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik bölümüne birinci olarak kayıt oldu.

Okulun açılışında öğrenciler adına konuşma yapacak olan Ünal, başarısıyla Bulancak’ın gururu oldu. Öğretmenlerinin kendisiyle yakından ilgilendiğini ve düzenli olarak çalışmasının neticesinde önemli bir başarı kazandığını belirten Ünal, sınav sonucunun kendisi için sürpriz olmadığını söyledi.

Ünal, “Böyle bir başarı benim için normal. Ben elimden geleni yaptım. Çünkü hayat su gibi akıp gidiyor. Yaşadıklarımız zorluklar olabilir ama onları yenmek bizim elimizde. İnsan içindeki gücü keşfettiğinde bu güç bizi istediğimiz yere taşıyor” dedi.
Üniversiteye hazırlanacak öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Hasan Said Ünal, “Önemli olan çok çalışmak değil, düzenli ve planlı çalışmaktır. Daha çok belirlediğim konuları bitirmeye çalıştım. Çözemediğim soruları öğretmenlerime sordum. Önemli olan bilmediklerinizi öğrenmektir. Kitap okumaya da vakit ayırmalısınız. Sınavlara hazırlanırken CD'lerden yararlandım. Planlı programlı çalışmak gerekiyor. Sevdikleri derslerden başlayarak, önce azar azar ve sonrasında daha yüksek tempoda çalışmalarını öneriyorum. Pes etmesinler, başarı gelecektir. Bundan sonraki hedefim okulu bitirip bilim adamı olma yolunda çaba sarf edeceğim” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.