Bulancak’ta eğitim gideri yaklaşık 14 milyon

GÜNDEM 13.09.2019 - 17:17, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3526+ kez okundu.
 

Bulancak’ta eğitim gideri yaklaşık 14 milyon

2019-2020 eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte öğrenci velilerinin büyük sıkıntısı ortaya çıktı.
Okullarının açılmasından önce başlayan ve Eylül ayı sonuna kadar devam etmesi beklenen okul için gerekli olan malzemelerin Bulancak ilçe genelinde 14 milyon liranın üzerinde bir harcamaya sebep olacağı tahmin ediliyor. Hafta içinde yaptığımız araştırma ile 14 bin civarında öğrencinin eğitim göreceği Bulancak’ta okula göre bir masraf olduğu ve bununda 300-1500 lira arasında bir harcamaya tekabül ettiği ifade edildi. Okula başlayan veya okula devam eden bir öğrencinin kırtasiye(kitaplar devlet tarafından karşılanmasına rağmen)malzemeleri, kılık kıyafet, ayakkabı, okunan okula göre malzeme ihtiyacı, öğrenciye verilen harçlık, öğrenci servisi ya da öğrencinin gidiş geliş masrafı gibi birkaç kalem ihtiyaç hesap edildiğinde bu rakam ortalama 1000 lira kabul edildiğinde bu rakam 14 milyon liraya yakın bir gider demek. Bazı okulların özel okul olduğunu düşündüğümüzde bu rakam artış gösteriyor ve 14 milyon liranın üzerinde bir ekonomik tablo ortaya çıkıyor. Okul giderleri hakkında bilgi aldığımız iş yerleri ve öğrenci velileri, “Geçen yıl okul giderlerimiz daha azdı. Bu yıl her şeye zam geldiğinden okul ihtiyaçları da yüzde 50’ye yakın bir zam görmüş, hatta bazı malzemeler yüzde 100 zamlı olmuş. Bu da öğrenci velileri olarak bizleri daha ucuz olan malzemeleri almaya sevk ediyor. Ailelerin gelir durumu belli. Sadece kırtasiye malzemelerinin 300 liradan başlayan tutarı, 1000 liranın üzerine bile çıkabiliyor. Kılık kıyafette bir o kadar artmış durumda. Yıl içinde bir masraf çıkmaz ise 1000 lira civarında harcama ile dönemi atlatmış olacağız” diye konuştular.      
2019-2020 eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte öğrenci velilerinin büyük sıkıntısı ortaya çıktı.

Okullarının açılmasından önce başlayan ve Eylül ayı sonuna kadar devam etmesi beklenen okul için gerekli olan malzemelerin Bulancak ilçe genelinde 14 milyon liranın üzerinde bir harcamaya sebep olacağı tahmin ediliyor.

Hafta içinde yaptığımız araştırma ile 14 bin civarında öğrencinin eğitim göreceği Bulancak’ta okula göre bir masraf olduğu ve bununda 300-1500 lira arasında bir harcamaya tekabül ettiği ifade edildi. Okula başlayan veya okula devam eden bir öğrencinin kırtasiye(kitaplar devlet tarafından karşılanmasına rağmen)malzemeleri, kılık kıyafet, ayakkabı, okunan okula göre malzeme ihtiyacı, öğrenciye verilen harçlık, öğrenci servisi ya da öğrencinin gidiş geliş masrafı gibi birkaç kalem ihtiyaç hesap edildiğinde bu rakam ortalama 1000 lira kabul edildiğinde bu rakam 14 milyon liraya yakın bir gider demek. Bazı okulların özel okul olduğunu düşündüğümüzde bu rakam artış gösteriyor ve 14 milyon liranın üzerinde bir ekonomik tablo ortaya çıkıyor.

Okul giderleri hakkında bilgi aldığımız iş yerleri ve öğrenci velileri, “Geçen yıl okul giderlerimiz daha azdı. Bu yıl her şeye zam geldiğinden okul ihtiyaçları da yüzde 50’ye yakın bir zam görmüş, hatta bazı malzemeler yüzde 100 zamlı olmuş. Bu da öğrenci velileri olarak bizleri daha ucuz olan malzemeleri almaya sevk ediyor. Ailelerin gelir durumu belli. Sadece kırtasiye malzemelerinin 300 liradan başlayan tutarı, 1000 liranın üzerine bile çıkabiliyor. Kılık kıyafette bir o kadar artmış durumda. Yıl içinde bir masraf çıkmaz ise 1000 lira civarında harcama ile dönemi atlatmış olacağız” diye konuştular.      

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.