BULANCAK’TA 100.YIL İÇİN YARIŞTILAR

GÜNDEM 17.05.2019 - 17:24, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3531+ kez okundu.
 

BULANCAK’TA 100.YIL İÇİN YARIŞTILAR

Milli Mücadelenin 100.yılı için ülke genelinde yapılan çeşitli etkinlikler ile devam ediyor. Bu kapsamda Ülkü Ocakları Bulancak İlçe Başkanlığı da Bulancak’ta okullar arasında 2. Şiir yarışmasını düzenlendi.
Bulancak 75. Yıl Halk Kütüphanesi salonunda yapılan şiir yarışmasında Türk edebiyatının önemli isimlerinin şiirlerinden seçilen şiirler okundu. Bulancak’tan 10 okuldan şiir yarışmasına katılan öğrenciler izleyenlerden büyük alkış aldı. Sunuculuğunu Durmuş Can Bekçi’nin yaptığı şiir yarışması programı saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra öğrencilerin şiir okuma kura çekimi ile devam etti. Ülkü Ocakları Bulancak İlçe Başkanı Öner Pekdemir, yaptığı konuşma da, “Milli mücadelenin Türklerin tarihindeki yerinin çok önemli olduğunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün akıl ve stratejik zekası ile Cumhuriyetin kurulduğunu, ifade ederek 19 Mayıs 1919’ da Samsun’a çıkarak Anadolu’nu bir kez daha özgürlüğüne kavuştuğu mili mücadelenin 100. Yılında bu şiir yarışmasını düzenlediklerini belirterek katılanlar teşekkür etti.  Bu konuşmadan sonra da 10 okuldan seçilen öğrenciler şiirlerini okudular. Jüri üyeliğini Akşemsettin MTAL’den Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Yılmaz Karabaş, Lokman Hekim MTAL’den Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Kemal Kadıoğlu, Bulancak Anadolu Lisesi’nden Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Berrin Deniz Köseoğlu, BATEM’den Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Kadir Ünal, Bulancak Fen Lisesi’den Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Eyüp Ünal’ın yaptığı şiir yarışmasında şiir okuyan öğrencilerin performansları sıkı bir oylamaya tabii tutuldu. Jüri üyeleri yaptıkları değerlendirme ile Bulancak Lisesi’nden Şule Kara Birinci, Bulancak Bahçelievler Lisesi’nden Özlem Hotmanoğlu İkinci, 19 Eylül MTAL’den Burçin Yılmaz Üçüncü oldu. Yarışmada derece alanlara ödülleri MHP İlçe Başkanı Erdoğan Işıkdemir, Ülkü Ocakları Giresun İl Başkan yardımcısı Oğuzhan Konal, Ülke Ocakları Bulancak İlçe Başkanı Öner Pekdemir tarafından takdim edildi.  
Milli Mücadelenin 100.yılı için ülke genelinde yapılan çeşitli etkinlikler ile devam ediyor. Bu kapsamda Ülkü Ocakları Bulancak İlçe Başkanlığı da Bulancak’ta okullar arasında 2. Şiir yarışmasını düzenlendi.

Bulancak 75. Yıl Halk Kütüphanesi salonunda yapılan şiir yarışmasında Türk edebiyatının önemli isimlerinin şiirlerinden seçilen şiirler okundu. Bulancak’tan 10 okuldan şiir yarışmasına katılan öğrenciler izleyenlerden büyük alkış aldı. Sunuculuğunu Durmuş Can Bekçi’nin yaptığı şiir yarışması programı saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra öğrencilerin şiir okuma kura çekimi ile devam etti. Ülkü Ocakları Bulancak İlçe Başkanı Öner Pekdemir, yaptığı konuşma da, “Milli mücadelenin Türklerin tarihindeki yerinin çok önemli olduğunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün akıl ve stratejik zekası ile Cumhuriyetin kurulduğunu, ifade ederek 19 Mayıs 1919’ da Samsun’a çıkarak Anadolu’nu bir kez daha özgürlüğüne kavuştuğu mili mücadelenin 100. Yılında bu şiir yarışmasını düzenlediklerini belirterek katılanlar teşekkür etti.

 Bu konuşmadan sonra da 10 okuldan seçilen öğrenciler şiirlerini okudular. Jüri üyeliğini Akşemsettin MTAL’den Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Yılmaz Karabaş, Lokman Hekim MTAL’den Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Kemal Kadıoğlu, Bulancak Anadolu Lisesi’nden Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Berrin Deniz Köseoğlu, BATEM’den Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Kadir Ünal, Bulancak Fen Lisesi’den Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Eyüp Ünal’ın yaptığı şiir yarışmasında şiir okuyan öğrencilerin performansları sıkı bir oylamaya tabii tutuldu. Jüri üyeleri yaptıkları değerlendirme ile Bulancak Lisesi’nden Şule Kara Birinci, Bulancak Bahçelievler Lisesi’nden Özlem Hotmanoğlu İkinci, 19 Eylül MTAL’den Burçin Yılmaz Üçüncü oldu. Yarışmada derece alanlara ödülleri MHP İlçe Başkanı Erdoğan Işıkdemir, Ülkü Ocakları Giresun İl Başkan yardımcısı Oğuzhan Konal, Ülke Ocakları Bulancak İlçe Başkanı Öner Pekdemir tarafından takdim edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.