Bulancak Fen Lisesinden büyük başarı

GÜNDEM 22.07.2019 - 17:07, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 9681+ kez okundu.
 

Bulancak Fen Lisesinden büyük başarı

Merakla beklenen Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Bulancak Fen Lisesi açıklanan sonuçlara göre geçtiğimiz yıl yakalamış olduğu başarıyı bu yıl daha da yükselterek devam ettirdi.
Bu yılki sonuçlara göre Bulancak Fen Lisesi öğrencisi Musacan Çakı, 2 milyon 500 bin öğrencinin girdiği sınavda sayısal puanda Türkiye 1200.’sü oldu. Yine Bulancak Fen Lisesi öğrencisi Büşra Bilgin ilk 5 bine, Halime Koç ilk 7 bine girerek büyük başarı elde ettiler. Fen Lisesi  Müdürü Sedat Öztürk, sonuçlardan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Başarının bir ekip işi olduğunun altını çizen Öztürk, “Lisemizde üniversiteye hazırlık aşamasını 9. sınıftan itibaren başlatıyoruz. Bu hazırlıklar 12. sınıfla birlikte son safhaya giriyor. Bu yıl da öğrencilerimiz eğitim kadromuzun hazırlamış olduğu yoğun bir çalışma müfredatıyla sınavlara hazırlandılar. Tüm bu çalışmaların neticesinde yine başarılı sonuçlar almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üstelik İlk 7 bine giren üç öğrencimizin üçü de hiçbir dershaneye gitmeden, hiçbir özel ders almadan sadece okul kurslarına katılarak, öğretmenlerin de özel ilgisi ve kendi gayretleriyle bu başarıyı yakaladılar. Bu yüzden başarıları bizim için çok daha değerli ve önemli. Ayrıca yaklaşık 40 mezun verdiğimiz bu yıl, öğrencilerimizin birçoğu da ilk 20 bine girerek başarının bir tesadüf olmadığını okulumuz adına gösterdiler. Tüm öğrencilerimi ve onları çalıştıran öğretmenlerimizi tebrik ediyorum bu vesileyle de tüm Bulancaklılara şunu söylemek istiyorum; ‘ İlçemizde böylesine güzide bir okul varken, lütfen çocuklarınızı başka illere ya da ilçelere göndermeyiniz. İlçemizin okuluna sahip çıkmak  hepimizin görevidir. Siz sahip çıkarsanız göreceksiniz ki bu okul kısa sürede ilde birinciliği yakalayacaktır. O  yüzden LGS'ye girecek çocuğu olan tüm velilerimizi okulumuzu gezmeye, görmeye ve bizlerden bilgi almaya davet ediyorum” dedi.
Merakla beklenen Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Bulancak Fen Lisesi açıklanan sonuçlara göre geçtiğimiz yıl yakalamış olduğu başarıyı bu yıl daha da yükselterek devam ettirdi.

Bu yılki sonuçlara göre Bulancak Fen Lisesi öğrencisi Musacan Çakı, 2 milyon 500 bin öğrencinin girdiği sınavda sayısal puanda Türkiye 1200.’sü oldu. Yine Bulancak Fen Lisesi öğrencisi Büşra Bilgin ilk 5 bine, Halime Koç ilk 7 bine girerek büyük başarı elde ettiler. Fen Lisesi  Müdürü Sedat Öztürk, sonuçlardan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Başarının bir ekip işi olduğunun altını çizen Öztürk, “Lisemizde üniversiteye hazırlık aşamasını 9. sınıftan itibaren başlatıyoruz. Bu hazırlıklar 12. sınıfla birlikte son safhaya giriyor. Bu yıl da öğrencilerimiz eğitim kadromuzun hazırlamış olduğu yoğun bir çalışma müfredatıyla sınavlara hazırlandılar. Tüm bu çalışmaların neticesinde yine başarılı sonuçlar almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üstelik İlk 7 bine giren üç öğrencimizin üçü de hiçbir dershaneye gitmeden, hiçbir özel ders almadan sadece okul kurslarına katılarak, öğretmenlerin de özel ilgisi ve kendi gayretleriyle bu başarıyı yakaladılar. Bu yüzden başarıları bizim için çok daha değerli ve önemli. Ayrıca yaklaşık 40 mezun verdiğimiz bu yıl, öğrencilerimizin birçoğu da ilk 20 bine girerek başarının bir tesadüf olmadığını okulumuz adına gösterdiler. Tüm öğrencilerimi ve onları çalıştıran öğretmenlerimizi tebrik ediyorum bu vesileyle de tüm Bulancaklılara şunu söylemek istiyorum; ‘ İlçemizde böylesine güzide bir okul varken, lütfen çocuklarınızı başka illere ya da ilçelere göndermeyiniz. İlçemizin okuluna sahip çıkmak  hepimizin görevidir. Siz sahip çıkarsanız göreceksiniz ki bu okul kısa sürede ilde birinciliği yakalayacaktır. O  yüzden LGS'ye girecek çocuğu olan tüm velilerimizi okulumuzu gezmeye, görmeye ve bizlerden bilgi almaya davet ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.