Bulancak Fen’de ‘Zilsiz Okul Projesi’ devam ediyor

EĞİTİM 28.10.2019 - 17:13, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3675+ kez okundu.
 

Bulancak Fen’de ‘Zilsiz Okul Projesi’ devam ediyor

Bulancak Fen Lisesi Müdürlüğü tarafından geçen eğitim öğretim yılında başlatılan ‘Zilsiz Okul Projesi’ kapsamında, öğretmen ve öğrencilerin derse giriş-çıkışlarının bildirildiği zil uygulaması kaldırılmıştı.
Geçen yıl okulda hayata geçirilen proje kapsamında, öğrencilerin zamanı daha dikkatli kullanmaları, sorumluluk bilinci ve güven duygusu kazanmaları hedefleniyor. Öğrenciler proje sayesinde daha verimli ders çalıştıklarını ve faydalı bulduklarını belirtiyor. Okul Müdürü Sedat Öztürk, proje sayesinde öğrencilerin kendi zamanlarını kontrol ettiklerini aktararak, “Okul öğretmenleri arkadaşlarımızla birlikte geçen yıl okulda zil sesinin kaldırılmasına kara verdik. ‘Zil Çalmadan Kontrolümde Zaman' sloganını da geliştirdik. Öğrencilerimizin zil çalmadan zamanı kontrol edebilme, planlayabilme kabiliyeti kazanması ve sadece zil sesi ile içeri giriş ve çıkışları olmaması için bu karar vardık. Zil çalmadan öğrencilerimiz giriş-çıkışlarını yapıyorlar. İlk başlarda öğrencilerimiz biraz zorlandılar ama öğretmen arkadaşlarımız gayreti ile onu da aştık. Artık eskisi kadar zil çaldığı zaman yaşanan gürültüler de olmuyor. Hem okul sakinleşti hem de öğrenciler sakinleşti” dedi. Müdür Öztürk, ayrıca velilerin de projeyi desteklediklerini belirterek proje sayesinde okulun daha sessiz olduğunu söyledi. Okulun öğrencileri ise “Günlük hayatta evde ders çalışmamızı da olumlu yönde etkiliyor. Ne zaman ders çalışmamız gerektiğini daha iyi bir şekilde hesaplayabiliyoruz” dediler.  
Bulancak Fen Lisesi Müdürlüğü tarafından geçen eğitim öğretim yılında başlatılan ‘Zilsiz Okul Projesi’ kapsamında, öğretmen ve öğrencilerin derse giriş-çıkışlarının bildirildiği zil uygulaması kaldırılmıştı.

Geçen yıl okulda hayata geçirilen proje kapsamında, öğrencilerin zamanı daha dikkatli kullanmaları, sorumluluk bilinci ve güven duygusu kazanmaları hedefleniyor. Öğrenciler proje sayesinde daha verimli ders çalıştıklarını ve faydalı bulduklarını belirtiyor. Okul Müdürü Sedat Öztürk, proje sayesinde öğrencilerin kendi zamanlarını kontrol ettiklerini aktararak, “Okul öğretmenleri arkadaşlarımızla birlikte geçen yıl okulda zil sesinin kaldırılmasına kara verdik. ‘Zil Çalmadan Kontrolümde Zaman' sloganını da geliştirdik. Öğrencilerimizin zil çalmadan zamanı kontrol edebilme, planlayabilme kabiliyeti kazanması ve sadece zil sesi ile içeri giriş ve çıkışları olmaması için bu karar vardık. Zil çalmadan öğrencilerimiz giriş-çıkışlarını yapıyorlar. İlk başlarda öğrencilerimiz biraz zorlandılar ama öğretmen arkadaşlarımız gayreti ile onu da aştık. Artık eskisi kadar zil çaldığı zaman yaşanan gürültüler de olmuyor. Hem okul sakinleşti hem de öğrenciler sakinleşti” dedi.

Müdür Öztürk, ayrıca velilerin de projeyi desteklediklerini belirterek proje sayesinde okulun daha sessiz olduğunu söyledi.

Okulun öğrencileri ise “Günlük hayatta evde ders çalışmamızı da olumlu yönde etkiliyor. Ne zaman ders çalışmamız gerektiğini daha iyi bir şekilde hesaplayabiliyoruz” dediler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.