BULANCAK 4 GÜN ELEKTRİKSİZ KALACAK

GÜNDEM 20.02.2019 - 18:02, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3663+ kez okundu.
 

BULANCAK 4 GÜN ELEKTRİKSİZ KALACAK

TEİAŞ(Türkiye Elektrik İletim A.Ş)nin Giresun, Ordu, Tirebolu genelinde elektrik hatları yenileme ve güçlendirme kapsamında 1 hafta sürecek olan ve planlı odluğu ifade edilen elektrik kesintilerinin geçen hafta Bulancak’ta ve köylerinde ki sıkıntısı bitmeden yarın ilçe genelinde başlayacak olan elektrik kesintisi çok sayıda şikayete sebep oldu.
21 Şubat Perşembe günü(bugün) 9 saat, 22 Şubat Cuma günü 2 saat, 23 Şubat Cumartesi 9 saat, 24 Şubat Pazar 9 saat, 25 Şubat Pazartesi 9 saat ve 26 Şubat Salı 9 saat sürecek olan kesintiler ilçe genelinde mahalle ve köylerde dahil olmak üzere büyük bir sıkıntıya yol açacağı belirtiliyor.  Geçen hafta sonunda Bulancak’ın sanayi sitesi tarafında yine aynı süreler de devam eden kesintilerde vatandaşlar mağdur olduklarını ve evlerinde, işyerlerinde elektrik olmadığı için sıkıntı çektiklerini gazetemize iletmişlerdi. Haftanın ilk iş günü TEİAŞ yaptığı açıklama ile bugünden geçerli olmak üzere Piraziz, Bulancak’ta geçerli olacak elektrik kesintilerinin yapılacağını duyurmuştu. Elektrik kesintileri ile ilgili olarak şikayetlerini ifade eden vatandaşlar, “Evlerimizde ve işyerlerimizde hemen hemen herkes elektrik ile işlerini yapıyor. Nerede ise elektriğin olmadığı yer yok gibi. TEİAŞ veya diğer bir kurum bu tür bir planlama yaparken kış mevsiminde yenileme ve güçlendirme için çalışma yapmanın zor olduğunu hesap etmeden planlama yapmanın sıkıntı yaratacağını görmüyor ki, en çok elektrik üretimim olduğu bu aylarda böyle bir işe girişiyor. Kendi çalışan personeli içinde zor şartların olduğu bu aylarda yapılan bu kesintiler sebebiyle iş gücü kaybı dahil, ısınma başta olmak üzere elektrikli aletlerin kullanımı da duracak. Yaza doğru Nisan ayı veya Mayıs ayı içinde bu işler yapıldığında bu sıkıntılar daha az olacaktır. TEİAŞ bunu nasıl görmez ki? Demek ki bu gibi kurumlar rastgele bir planlama ile bu çalışmaları yaparak kışın ortasında vatandaşın mağdur olmasından bir rahatsızlık duymuyorlar ki; böyle planlama ile işlerini yaptıklarını düşünüyorlar” dediler.
TEİAŞ(Türkiye Elektrik İletim A.Ş)nin Giresun, Ordu, Tirebolu genelinde elektrik hatları yenileme ve güçlendirme kapsamında 1 hafta sürecek olan ve planlı odluğu ifade edilen elektrik kesintilerinin geçen hafta Bulancak’ta ve köylerinde ki sıkıntısı bitmeden yarın ilçe genelinde başlayacak olan elektrik kesintisi çok sayıda şikayete sebep oldu.

21 Şubat Perşembe günü(bugün) 9 saat, 22 Şubat Cuma günü 2 saat, 23 Şubat Cumartesi 9 saat, 24 Şubat Pazar 9 saat, 25 Şubat Pazartesi 9 saat ve 26 Şubat Salı 9 saat sürecek olan kesintiler ilçe genelinde mahalle ve köylerde dahil olmak üzere büyük bir sıkıntıya yol açacağı belirtiliyor.  Geçen hafta sonunda Bulancak’ın sanayi sitesi tarafında yine aynı süreler de devam eden kesintilerde vatandaşlar mağdur olduklarını ve evlerinde, işyerlerinde elektrik olmadığı için sıkıntı çektiklerini gazetemize iletmişlerdi.

Haftanın ilk iş günü TEİAŞ yaptığı açıklama ile bugünden geçerli olmak üzere Piraziz, Bulancak’ta geçerli olacak elektrik kesintilerinin yapılacağını duyurmuştu. Elektrik kesintileri ile ilgili olarak şikayetlerini ifade eden vatandaşlar, “Evlerimizde ve işyerlerimizde hemen hemen herkes elektrik ile işlerini yapıyor. Nerede ise elektriğin olmadığı yer yok gibi. TEİAŞ veya diğer bir kurum bu tür bir planlama yaparken kış mevsiminde yenileme ve güçlendirme için çalışma yapmanın zor olduğunu hesap etmeden planlama yapmanın sıkıntı yaratacağını görmüyor ki, en çok elektrik üretimim olduğu bu aylarda böyle bir işe girişiyor. Kendi çalışan personeli içinde zor şartların olduğu bu aylarda yapılan bu kesintiler sebebiyle iş gücü kaybı dahil, ısınma başta olmak üzere elektrikli aletlerin kullanımı da duracak. Yaza doğru Nisan ayı veya Mayıs ayı içinde bu işler yapıldığında bu sıkıntılar daha az olacaktır. TEİAŞ bunu nasıl görmez ki? Demek ki bu gibi kurumlar rastgele bir planlama ile bu çalışmaları yaparak kışın ortasında vatandaşın mağdur olmasından bir rahatsızlık duymuyorlar ki; böyle planlama ile işlerini yaptıklarını düşünüyorlar” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.