BU ÖĞRENCİLERİ ALKIŞLIYORUZ!

YAŞAM 24.10.2016 - 17:47, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3525+ kez okundu.
 

BU ÖĞRENCİLERİ ALKIŞLIYORUZ!

Piraziz'de okuyan bir grup öğrenci, sahilde ki kötü görüntüye dur demek ve insanları bilinçlendirmek için çevre temizliği yaparak büyük bir takdir topladılar.
Piraziz Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri anlamlı bir  organizasyon gerçekleştirdi. Öğrenciler Belediye ve Kara yollarının yapmadığını gerçekleştirerek Piraziz Anadolu Lisesi karşısında sahili kaplayan çöpleri temizlediler. Büyüklerin şaşkın bakışları arasında Piraziz Sağlık Meslek Yüksek okulu öğrencilerinden bir gurup öğrenci, sahile bırakılan, çizme, şırınga, pet şişe, poşet, terlik gibi çöpleri topladı. Konuyla ilgili öğrenciler arasından gazetemize açıklama yapan Büşra Akyürek, "Giresun Sağlık Bilimler Fakültesi hemşirelik öğrencisiyim. Giresun'a gelirken çok büyük ve güzel hayallerle geldik. Ama sahile geldiğimizde çok kötü bir görüntü ile karşılaştık. Daha sonra bu konuyla ilgili belediyeyle irtibata geçtik. Belediye kara yollarına ait olduğu için bir şey yapamayacaklarını söyledi. Biz bu kötü görüntüye sessiz kalmamak için üniversitede duyuru yaptık. Duyarlı arkadaşlarımızla toplandık ve şuan buradayız sahili temizliyoruz. Beni yanız bırakmayan arkadaşlarıma, bizi yönlendiren tarih hocası Selim Kaçmaz'a teşekkür ederim" dedi.Akyürek'in konuşması sonrası diğer öğrencilerde, "Bizim tek amacımız sahilin bir kısmını temizlemek değildi aslında. Başka amaçlarımızda vardı, farkındalık yaratmak. İnsanları duyarlı bir hale getirip bu güzelliklerini kıymetini bilmesini sağlamaktı. Çünkü böyle bir güzellik her yerde bulunmaz. Sahil sadece pis değil akşamları çok karanlık ve bu yüzden çok güvenli olmuyor. Şehirde ise yeterli çöp konteynırları yok. Biz öğrenciler olarak bundan çok rahatsız oluyoruz ve biz nerdeyse 5 haftadır buradayız. İnsanların duyarsızlığına şahit olduk bu da çok üzücü. Halk istese şehre fazlasıyla çöp konteynırları koydurup sahili tertemiz yaptırabilir ama halk görmezden gelip hayatını sürdürmeye çalışıyor. Bilmiyor ki böyle görmezden geldikleri sürece şehir daha da kötü bir hal alıyor" diye konuştular. 
Piraziz'de okuyan bir grup öğrenci, sahilde ki kötü görüntüye dur demek ve insanları bilinçlendirmek için çevre temizliği yaparak büyük bir takdir topladılar.
Piraziz Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri anlamlı bir  organizasyon gerçekleştirdi. Öğrenciler Belediye ve Kara yollarının yapmadığını gerçekleştirerek Piraziz Anadolu Lisesi karşısında sahili kaplayan çöpleri temizlediler. Büyüklerin şaşkın bakışları arasında Piraziz Sağlık Meslek Yüksek okulu öğrencilerinden bir gurup öğrenci, sahile bırakılan, çizme, şırınga, pet şişe, poşet, terlik gibi çöpleri topladı. Konuyla ilgili öğrenciler arasından gazetemize açıklama yapan Büşra Akyürek, "Giresun Sağlık Bilimler Fakültesi hemşirelik öğrencisiyim. Giresun'a gelirken çok büyük ve güzel hayallerle geldik. Ama sahile geldiğimizde çok kötü bir görüntü ile karşılaştık. Daha sonra bu konuyla ilgili belediyeyle irtibata geçtik. Belediye kara yollarına ait olduğu için bir şey yapamayacaklarını söyledi. Biz bu kötü görüntüye sessiz kalmamak için üniversitede duyuru yaptık. Duyarlı arkadaşlarımızla toplandık ve şuan buradayız sahili temizliyoruz. Beni yanız bırakmayan arkadaşlarıma, bizi yönlendiren tarih hocası Selim Kaçmaz'a teşekkür ederim" dedi.
Akyürek'in konuşması sonrası diğer öğrencilerde, "Bizim tek amacımız sahilin bir kısmını temizlemek değildi aslında. Başka amaçlarımızda vardı, farkındalık yaratmak. İnsanları duyarlı bir hale getirip bu güzelliklerini kıymetini bilmesini sağlamaktı. Çünkü böyle bir güzellik her yerde bulunmaz. Sahil sadece pis değil akşamları çok karanlık ve bu yüzden çok güvenli olmuyor. Şehirde ise yeterli çöp konteynırları yok. Biz öğrenciler olarak bundan çok rahatsız oluyoruz ve biz nerdeyse 5 haftadır buradayız. İnsanların duyarsızlığına şahit olduk bu da çok üzücü. Halk istese şehre fazlasıyla çöp konteynırları koydurup sahili tertemiz yaptırabilir ama halk görmezden gelip hayatını sürdürmeye çalışıyor. Bilmiyor ki böyle görmezden geldikleri sürece şehir daha da kötü bir hal alıyor" diye konuştular. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.