BST 12 Mart’ta sahnede!

GÜNDEM 09.03.2020 - 17:12, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3382+ kez okundu.
 

BST 12 Mart’ta sahnede!

1987 yılından bu yana Bulancak’ta tiyatroyu sevdiren Bulancak Sanat Tiyatrosu 33. yılında ‘VAHŞİ KOMEDİ’ oyunu ile 12 Mart Perşembe akşamı saat : 20.00’da Bulancaklı sanatseverler ile buluşacak.
Bulancak Sanat Tiyatrosu’nun yeni oyununu ‘VAHŞİ KOMEDİ’nin dekor ve kostüm çizimlerini İstanbul Büyükşehir Belediye Tiyatroları’ndan Sebahat Çolakoğlu yaptı. Mustafa Çolakoğlu’nun yönettiği oyun savaş ve şiddet karşıtı bir oyun olarak dikkatleri çekiyor. Konuyla ilgili BST Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Çolakoğlu, “Bulancak Sanat Tiyatrosu olarak 33 yıldır yaşadığımız kentin sanat ve kültürüne yön vermeye çalışıyoruz. Bu süreçte; başta Bulancaklının ilgisi, TRT’nin çektiği Bir Heves Tiyatro Belgeseli ve birkaç yıl önce aldığımız Sadri Alışık Özel Ödülü bizim için motive edici güç olmuştur. Yakında ilçemize bir kültür sanat evi kazandıracağız. Bunun için yerimizi aldık ve hazırlıklara başladık. Bu mekan bittikten sonra bu şehrin kültür, sanat ve eğitiminin kalbide Bulancak Sanat Tiyatrosu’nda can bulacaktır. 21.Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri hazırlıkları devam etmektedir ve gelecek misafirlerimiz çok kısa süre sonra belli olacak 13 – 19 Nisan tarihleri arasında etkinlikler gerçekleştirilecektir. 12 Mart akşamı Bulancaklılar ile buluşturacağımız Vahşi Komedi isimli eser TC Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen oyunlarımızdan biri. Vahşi Komedi, vahşetin gerçek yüzünü görmezden gelen insanların, vahşeti asıl yaratanların kendileri olduğunu anlatan ve onlarla alay eden ironi dolu bir oyun. İnsanoğlunun vahşeti, ancak yakınına geldiğinde gördüğünü, bu nedenle kendini sorgulaması gerektiğini anlatıyor. Yaşadığımız günlerde vahşetin, acıların ve savaşın yaşamımızın bir parçası olduğu bu dönemde bu oyun ayrı bir anlam taşıyor ve yaşadıklarımızı sorgulamamıza yol açıyor” dedi.
1987 yılından bu yana Bulancak’ta tiyatroyu sevdiren Bulancak Sanat Tiyatrosu 33. yılında ‘VAHŞİ KOMEDİ’ oyunu ile 12 Mart Perşembe akşamı saat : 20.00’da Bulancaklı sanatseverler ile buluşacak.

Bulancak Sanat Tiyatrosu’nun yeni oyununu ‘VAHŞİ KOMEDİ’nin dekor ve kostüm çizimlerini İstanbul Büyükşehir Belediye Tiyatroları’ndan Sebahat Çolakoğlu yaptı. Mustafa Çolakoğlu’nun yönettiği oyun savaş ve şiddet karşıtı bir oyun olarak dikkatleri çekiyor.

Konuyla ilgili BST Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Çolakoğlu, “Bulancak Sanat Tiyatrosu olarak 33 yıldır yaşadığımız kentin sanat ve kültürüne yön vermeye çalışıyoruz. Bu süreçte; başta Bulancaklının ilgisi, TRT’nin çektiği Bir Heves Tiyatro Belgeseli ve birkaç yıl önce aldığımız Sadri Alışık Özel Ödülü bizim için motive edici güç olmuştur. Yakında ilçemize bir kültür sanat evi kazandıracağız. Bunun için yerimizi aldık ve hazırlıklara başladık. Bu mekan bittikten sonra bu şehrin kültür, sanat ve eğitiminin kalbide Bulancak Sanat Tiyatrosu’nda can bulacaktır. 21.Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri hazırlıkları devam etmektedir ve gelecek misafirlerimiz çok kısa süre sonra belli olacak 13 – 19 Nisan tarihleri arasında etkinlikler gerçekleştirilecektir. 12 Mart akşamı Bulancaklılar ile buluşturacağımız Vahşi Komedi isimli eser TC Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen oyunlarımızdan biri.

Vahşi Komedi, vahşetin gerçek yüzünü görmezden gelen insanların, vahşeti asıl yaratanların kendileri olduğunu anlatan ve onlarla alay eden ironi dolu bir oyun. İnsanoğlunun vahşeti, ancak yakınına geldiğinde gördüğünü, bu nedenle kendini sorgulaması gerektiğini anlatıyor. Yaşadığımız günlerde vahşetin, acıların ve savaşın yaşamımızın bir parçası olduğu bu dönemde bu oyun ayrı bir anlam taşıyor ve yaşadıklarımızı sorgulamamıza yol açıyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.