BELEDİYE MECLİSİNDE SATIŞLAR GÜNDEMDE

SİYASET 13.01.2020 - 17:38, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2455+ kez okundu.
 

BELEDİYE MECLİSİNDE SATIŞLAR GÜNDEMDE

CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, her ay gerçekleşen Bulancak Belediye Meclis toplantılarında satışların gündeme geldiğini belirterek, kendi ret oylarına rağmen AK Partili üyelerin oylarıyla yeni bir satışın daha yetkisini aldıklarını belirttiler.
CHP Bulancak Belediye Meclis Üyeleri gazetemizi ziyaret ederek, 2020 yılı Ocak ayının ilk meclis toplantısında yine satışların gündeme geldiğini söylediler. CHP Bulancak İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bilal Aydın, CHP Bulancak Belediye Meclis Üyeleri Grup Başkanı Mustafa Yaşar, Hasan Turan, Sadettin Çamayaz, Fatma Taranoğlu, Erol Taş ve Ertan Zere gazetemize yaptıkları ziyarette Bulancak Belediyesine ait olan ve Cumhuriyet Meydanındaki içerisinde Belediye Nikah ve Meclis Salonu ile Bulancak Beton A.Ş. bulunan binanın satışa çıkarıldığını ifade ettiler. Heyet tarafından yapılan açıklamada, “Bulancak Belediyesinde Ocak ayında  Belediye Meclis toplantısında görüşülen ve alınan kararların yine zihniyet ve gerçek sahibi Bulancak halkının olan gayrimenkullerin satışı yönünde oldu. Bu bina dönemin Belediye Başkanı Öner Eriş tarafından kamulaştırılarak Bulancak Belediye ek hizmet binası adı ile Bulancak Belediyesine dahil edilmiştir. 2004 yılından bugüne kadar iktidarın gücünden yararlanmak için iktidar partisi adayına oy veren Bulancaklılar, iktidarın nimetlerinden yararlanmak bir tarafa dursun, 15 yıldır Bulancak Belediyesine ait gayrimenkullerin tek tek satılıp yerine hiç bir yatırım yapılmadığını, artık Başkan Recep Yakar döneminde de nerdeyse her meclis toplantısında gayrimenkul satışı kararı çıktığını çok iyi bilmelidirler” dediler. ‘Belediyenin borçları mı ödenecek?’ Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı; “Sayın Recep Yakar bugüne kadar satışı yapılan menkul ve gayrimenkullerin satışından elde edilen gelirler ile ne gibi yatırımlar yapmıştır? Belediyenin borçları mı ödenecek? Her ay yapılan Belediye Meclis toplantılarında kredi kullanmak, borçlanmak için yetki alan sayın Recep Yakar bu satışlardan elde edilen gelirler ile kredileri ve faizlerini mi ödeyecek? Mülkiyeti Belediyeye ait olsa da gerçek sahibi olan Bulancak halkının bunu bilmeye hakkı vardır”
CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, her ay gerçekleşen Bulancak Belediye Meclis toplantılarında satışların gündeme geldiğini belirterek, kendi ret oylarına rağmen AK Partili üyelerin oylarıyla yeni bir satışın daha yetkisini aldıklarını belirttiler.

CHP Bulancak Belediye Meclis Üyeleri gazetemizi ziyaret ederek, 2020 yılı Ocak ayının ilk meclis toplantısında yine satışların gündeme geldiğini söylediler.

CHP Bulancak İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bilal Aydın, CHP Bulancak Belediye Meclis Üyeleri Grup Başkanı Mustafa Yaşar, Hasan Turan, Sadettin Çamayaz, Fatma Taranoğlu, Erol Taş ve Ertan Zere gazetemize yaptıkları ziyarette Bulancak Belediyesine ait olan ve Cumhuriyet Meydanındaki içerisinde Belediye Nikah ve Meclis Salonu ile Bulancak Beton A.Ş. bulunan binanın satışa çıkarıldığını ifade ettiler.

Heyet tarafından yapılan açıklamada, “Bulancak Belediyesinde Ocak ayında  Belediye Meclis toplantısında görüşülen ve alınan kararların yine zihniyet ve gerçek sahibi Bulancak halkının olan gayrimenkullerin satışı yönünde oldu. Bu bina dönemin Belediye Başkanı Öner Eriş tarafından kamulaştırılarak Bulancak Belediye ek hizmet binası adı ile Bulancak Belediyesine dahil edilmiştir. 2004 yılından bugüne kadar iktidarın gücünden yararlanmak için iktidar partisi adayına oy veren Bulancaklılar, iktidarın nimetlerinden yararlanmak bir tarafa dursun, 15 yıldır Bulancak Belediyesine ait gayrimenkullerin tek tek satılıp yerine hiç bir yatırım yapılmadığını, artık Başkan Recep Yakar döneminde de nerdeyse her meclis toplantısında gayrimenkul satışı kararı çıktığını çok iyi bilmelidirler” dediler.

‘Belediyenin borçları mı ödenecek?’

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı; “Sayın Recep Yakar bugüne kadar satışı yapılan menkul ve gayrimenkullerin satışından elde edilen gelirler ile ne gibi yatırımlar yapmıştır? Belediyenin borçları mı ödenecek? Her ay yapılan Belediye Meclis toplantılarında kredi kullanmak, borçlanmak için yetki alan sayın Recep Yakar bu satışlardan elde edilen gelirler ile kredileri ve faizlerini mi ödeyecek? Mülkiyeti Belediyeye ait olsa da gerçek sahibi olan Bulancak halkının bunu bilmeye hakkı vardır”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.