Belediye İş’ten 1 Mayıs coşkusu

GÜNDEM 02.05.2019 - 17:14, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2393+ kez okundu.
 

Belediye İş’ten 1 Mayıs coşkusu

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Giresun’da da Belediye İş Sendikası tarafından ve çeşitli sendikaların katılımı ile coşkulu bir şekilde kutlandı.
  Giresun'da Debboy mevkisinde toplanan sendikaların üyeleri, Osman Ağa Meydanı'na kadar slogan atarak yürüdü. Güvenlik kontrollerinin ardından alana giren gruptakilerden bazıları halay çekti. Kutlamalarda konuşan Belediye İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Halil Yeşiltepe, “Bugün; birbirinin dilini bilmeyen milyonlarca emekçinin, yüzlerce farklı ülkede, yüzlerce farklı dilde, ‘En büyük güç örgütlü güçtür’, şiarıyla, ‘Ekmek, barış ve adalet’ talebiyle haykırdığı gündür. 1 Mayıs sadece bir kutlama değil, işçi sınıfının, en can alıcı sorunlarının dile getirildiği, taleplerinin tüm topluma ve egemenlere, en güçlü biçimde haykırıldığı gündür. Bizler de birliğin, mücadelenin, dayanışmanın ve direncin sembolü, emekçi halkımızın gülümseyen yüzü 1 Mayıs'’ta; Kıdem tazminatının zorunlu BES’le birleştirilerek fona devrine ve talana dönüşen bütün fonlara hayır demek için alanlardayız… Taşeron çalışmanın son bulması, işsizliğe, yoksulluğa karşı, ayrımsız kadro talebiyle; güvenceli, sendikalı istihdam için, grev yasaklarına dur demek için alanlardayız, Emeklilikte yaşa takılan emekçilere adalet istemek için alanlardayız, İş cinayetlerinin son bulması, örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması için, Yeni cezaevleri yatırımları değil; üretime, kamu yatırımlarına dayalı, ‘insan onuruna yakışır iş’ talebiyle alanlardayız, % 4’lük sefalet ücret artışına karşı, 696 sayılı KHK ile gasp edilen toplu sözleşme hakkımızı geri almak için alanlardayız, Herkese; çağdaş, nitelikli, eşit, ücretsiz, bilimsel, kamusal eğitim ve sağlık için alanlardayız” diye konuştu.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Giresun’da da Belediye İş Sendikası tarafından ve çeşitli sendikaların katılımı ile coşkulu bir şekilde kutlandı.

 

Giresun'da Debboy mevkisinde toplanan sendikaların üyeleri, Osman Ağa Meydanı'na kadar slogan atarak yürüdü.

Güvenlik kontrollerinin ardından alana giren gruptakilerden bazıları halay çekti. Kutlamalarda konuşan Belediye İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Halil Yeşiltepe, “Bugün; birbirinin dilini bilmeyen milyonlarca emekçinin, yüzlerce farklı ülkede, yüzlerce farklı dilde, ‘En büyük güç örgütlü güçtür’, şiarıyla, ‘Ekmek, barış ve adalet’ talebiyle haykırdığı gündür. 1 Mayıs sadece bir kutlama değil, işçi sınıfının, en can alıcı sorunlarının dile getirildiği, taleplerinin tüm topluma ve egemenlere, en güçlü biçimde haykırıldığı gündür. Bizler de birliğin, mücadelenin, dayanışmanın ve direncin sembolü, emekçi halkımızın gülümseyen yüzü 1 Mayıs'’ta; Kıdem tazminatının zorunlu BES’le birleştirilerek fona devrine ve talana dönüşen bütün fonlara hayır demek için alanlardayız… Taşeron çalışmanın son bulması, işsizliğe, yoksulluğa karşı, ayrımsız kadro talebiyle; güvenceli, sendikalı istihdam için, grev yasaklarına dur demek için alanlardayız, Emeklilikte yaşa takılan emekçilere adalet istemek için alanlardayız, İş cinayetlerinin son bulması, örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması için, Yeni cezaevleri yatırımları değil; üretime, kamu yatırımlarına dayalı, ‘insan onuruna yakışır iş’ talebiyle alanlardayız, % 4’lük sefalet ücret artışına karşı, 696 sayılı KHK ile gasp edilen toplu sözleşme hakkımızı geri almak için alanlardayız, Herkese; çağdaş, nitelikli, eşit, ücretsiz, bilimsel, kamusal eğitim ve sağlık için alanlardayız” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.