BEKTAŞ’TA YOL SORUNU ÇÖZÜLÜYOR!

GÜNDEM 19.09.2019 - 17:16, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3936+ kez okundu.
 

BEKTAŞ’TA YOL SORUNU ÇÖZÜLÜYOR!

Milletvekili Aydın, “Geçte olsa sözümüzü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
AK Parti Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna ve beraberindekiler Bektaş Yolunda yapımına başlanan asfalt çalışmalarını yerinde incelediler. Daha önce 16 kilometresi asfaltlanan Bektaş Yayla yolunda şimdi ise 11 kilometre daha asfaltlama yapılacağı öğrenildi. Gazetemize konuşan AK Parti Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın, “Bulancak Bektaş arası yaklaşık olarak 45 kilometre mesafededir. Bu alanın 3-4 kilometrelik kısmı Belediye yol ağında olup geriye kalan 40-41 kilometrelik kısmı Köy Hizmetleri yani Özel İdare yol ağındadır. Daha önce yapılan sıcak asfalt çalışmalarından sonra geriye kalan asfaltı tamamlanmamış yaklaşık 18 kilometrelik bir alan vardır. Bu sene inşallah 11 kilometrelik alan asfaltlanacak olup seneye geri kalan 7 kilometreyi de tamamlamayı planlamaktayız. Zaman zaman elbette bu çalışmayı arzu ederdik ki bahar mevsiminde başlatalım ve yayla sezonuna yetiştirelim. Ancak Özel İdarenin iş yükü yeni müsait oldu. Bunu mevsim müsait olduğu müddetçe mevsimin el verdiği ölçüde Giresun’un her yerinde çalışma alanları sadece yayla yolları olarak sınırlı olmayacaktır. 2002’den beri Bektaş Yayla yolunun asfaltlanması Bulancak siyasetinde yoğun olarak konuşulan bir mevzuydu. Sayın Bakanımızın da verdiği söz vardı, dolayısıyla Kümbet, Bektaş, Sis Dağı ve Kulakkaya Giresun açısından marka değeri oluşmuş yerlerin alt yapısını hazırlamak bizim temel görevimizdir. İnşallah Yayla Turizmin son yıllarda hareketlendiği bölgemizde alt yapıyı da biz tamamlayarak bu sıkıntıyı ortadan kaldırmayı istiyoruz. Geçte olsa sözümüzü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kaldığımız yerden hizmetlerimize devam edeceğiz. Çizgiyle ilgilide bir çalışma yürüteceğiz. Özellikle orta alan çizgisi belki yol genişliği itibariyle kurtarmasa da kenar çizgilerini oluşmasıyla bölgemizde sisin olduğu dönemlerde trafik güvenliği açısından çizginin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bunu da Özel İdareyle konuşarak yol güvencesini oluşturmuş olacağız” dedi. Öte yandan çalışma süresince Bektaş Yaylasına gitmek isteyenlerin alternatif güzergahları kullanması istenildi.  
Milletvekili Aydın, “Geçte olsa sözümüzü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

AK Parti Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna ve beraberindekiler Bektaş Yolunda yapımına başlanan asfalt çalışmalarını yerinde incelediler.

Daha önce 16 kilometresi asfaltlanan Bektaş Yayla yolunda şimdi ise 11 kilometre daha asfaltlama yapılacağı öğrenildi.

Gazetemize konuşan AK Parti Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın, “Bulancak Bektaş arası yaklaşık olarak 45 kilometre mesafededir. Bu alanın 3-4 kilometrelik kısmı Belediye yol ağında olup geriye kalan 40-41 kilometrelik kısmı Köy Hizmetleri yani Özel İdare yol ağındadır. Daha önce yapılan sıcak asfalt çalışmalarından sonra geriye kalan asfaltı tamamlanmamış yaklaşık 18 kilometrelik bir alan vardır. Bu sene inşallah 11 kilometrelik alan asfaltlanacak olup seneye geri kalan 7 kilometreyi de tamamlamayı planlamaktayız. Zaman zaman elbette bu çalışmayı arzu ederdik ki bahar mevsiminde başlatalım ve yayla sezonuna yetiştirelim. Ancak Özel İdarenin iş yükü yeni müsait oldu. Bunu mevsim müsait olduğu müddetçe mevsimin el verdiği ölçüde Giresun’un her yerinde çalışma alanları sadece yayla yolları olarak sınırlı olmayacaktır. 2002’den beri Bektaş Yayla yolunun asfaltlanması Bulancak siyasetinde yoğun olarak konuşulan bir mevzuydu. Sayın Bakanımızın da verdiği söz vardı, dolayısıyla Kümbet, Bektaş, Sis Dağı ve Kulakkaya Giresun açısından marka değeri oluşmuş yerlerin alt yapısını hazırlamak bizim temel görevimizdir. İnşallah Yayla Turizmin son yıllarda hareketlendiği bölgemizde alt yapıyı da biz tamamlayarak bu sıkıntıyı ortadan kaldırmayı istiyoruz. Geçte olsa sözümüzü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kaldığımız yerden hizmetlerimize devam edeceğiz. Çizgiyle ilgilide bir çalışma yürüteceğiz. Özellikle orta alan çizgisi belki yol genişliği itibariyle kurtarmasa da kenar çizgilerini oluşmasıyla bölgemizde sisin olduğu dönemlerde trafik güvenliği açısından çizginin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bunu da Özel İdareyle konuşarak yol güvencesini oluşturmuş olacağız” dedi.

Öte yandan çalışma süresince Bektaş Yaylasına gitmek isteyenlerin alternatif güzergahları kullanması istenildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.