‘Beka geleceği planlayamamaktır’

SİYASET 23.03.2019 - 09:32, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3621+ kez okundu.
 

‘Beka geleceği planlayamamaktır’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da 'beka' tartışmasına ilişkin konuşmasında, “Bir ülke üretimi kaybederse beka sorunu ortaya çıkar, Osmanlı gibi" ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da Sanayi Sitesi İşletme Koop. Olağan Kongresi'nde konuştu. Kılıçdaroğlu, 'beka' tartışmasına ilişkin konuştu. "Beka geleceği planlayamamaktır." diyen Kılıçdaroğlu, "Bir ülke üretimi kaybederse beka sorunu ortaya çıkar, Osmanlı gibi." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde: “Türkiye'nin en büyük sorunu üretememektir. Her alanda üretmemiz lazım, üniversitede, sanayide, kültür sanatta... Her alanda alın teri dökmeliyiz. Üretimden koparıldığı için Osmanlı battı. Osmanlı'dan sonra cumhuriyeti kurduk,  ilk yapılan iş İzmir'de İktisat Kongresi'ni toplamak. 1940'lı yıllarda Türkiye uçak ihracat eden bir ülkeydi. Ne oldu sonra? Uçak ihracat eden Türkiye'den otomobil üretemeyen bir ülke haline geldik. Hiç aklınıza gelir miydi Türkiye pamuk ithal edecek, saman ithal edecek? Batının egemen güçleri şunun peşinde: 82 milyonluk Türkiye'yi kim doyuracak? Siz üretmeyin ben bedava vereceğim diyorlar. 200 bin ton patates aldık sıfır gümrükle. Memlekette patates ekecek yer mi kalmadı?” “ÜRETİLİRSE HERKESİN İŞİ OLUR” “Sıra geldi silah fabrikalarını satmaya. Kaç vatandaşın Tank Palet fabrikasının satışından haberi var? O fabrikada devletin bütün sırları var. Dünyadaki 5 önemli fabrikadan birisidir. Değeri 20 milyar dolar. Devlet silah fabrikasını yabancıya satar mı? Bunun dünyada bir örneği yok. Güçlü bir sosyal devlet olmamız gerekiyor. Hiç kimsenin yatağa aç girmediği bir Türkiye güçlü bir sosyal devlettir, işsizliğin olmadığı bir Türkiye güçlü bir sosyal devlettir. Üniversiteyi bitirmiş gençlerimiz işsiz, yurtdışında eğitim almış gençlerimiz işsiz... Üretilirse herkesin işi olur.” “BEKA SORUNU DEĞİL”  “Sabah, öğlen, akşam gerginlik. Neden kavga ediyoruz? Muhtar seçeceğiz, muhtar seçmek Türkiye'nin beka sorunu mu? Hayır. Belediye başkanı? Beka sorunu değil. Karadenizlilerden hemşeriniz Ekrem İmamoğlu'na destek vermenizi istiyorum. Bizim ülkemiz güçlü bir ülkedir. Bir ülke üretimi kaybederse beka sorunu ortaya çıkar, Osmanlı gibi. Beka geleceği planlayamamaktır. Türkiye'nin 2019 yılında kalkınma planı yok’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da 'beka' tartışmasına ilişkin konuşmasında, “Bir ülke üretimi kaybederse beka sorunu ortaya çıkar, Osmanlı gibi" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da Sanayi Sitesi İşletme Koop. Olağan Kongresi'nde konuştu. Kılıçdaroğlu, 'beka' tartışmasına ilişkin konuştu. "Beka geleceği planlayamamaktır." diyen Kılıçdaroğlu, "Bir ülke üretimi kaybederse beka sorunu ortaya çıkar, Osmanlı gibi." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde: “Türkiye'nin en büyük sorunu üretememektir. Her alanda üretmemiz lazım, üniversitede, sanayide, kültür sanatta... Her alanda alın teri dökmeliyiz. Üretimden koparıldığı için Osmanlı battı.

Osmanlı'dan sonra cumhuriyeti kurduk,  ilk yapılan iş İzmir'de İktisat Kongresi'ni toplamak. 1940'lı yıllarda Türkiye uçak ihracat eden bir ülkeydi. Ne oldu sonra? Uçak ihracat eden Türkiye'den otomobil üretemeyen bir ülke haline geldik. Hiç aklınıza gelir miydi Türkiye pamuk ithal edecek, saman ithal edecek? Batının egemen güçleri şunun peşinde: 82 milyonluk Türkiye'yi kim doyuracak? Siz üretmeyin ben bedava vereceğim diyorlar. 200 bin ton patates aldık sıfır gümrükle. Memlekette patates ekecek yer mi kalmadı?”

“ÜRETİLİRSE HERKESİN İŞİ OLUR”

“Sıra geldi silah fabrikalarını satmaya. Kaç vatandaşın Tank Palet fabrikasının satışından haberi var? O fabrikada devletin bütün sırları var. Dünyadaki 5 önemli fabrikadan birisidir. Değeri 20 milyar dolar. Devlet silah fabrikasını yabancıya satar mı? Bunun dünyada bir örneği yok.

Güçlü bir sosyal devlet olmamız gerekiyor. Hiç kimsenin yatağa aç girmediği bir Türkiye güçlü bir sosyal devlettir, işsizliğin olmadığı bir Türkiye güçlü bir sosyal devlettir. Üniversiteyi bitirmiş gençlerimiz işsiz, yurtdışında eğitim almış gençlerimiz işsiz... Üretilirse herkesin işi olur.”

“BEKA SORUNU DEĞİL”

 “Sabah, öğlen, akşam gerginlik. Neden kavga ediyoruz? Muhtar seçeceğiz, muhtar seçmek Türkiye'nin beka sorunu mu? Hayır. Belediye başkanı? Beka sorunu değil.

Karadenizlilerden hemşeriniz Ekrem İmamoğlu'na destek vermenizi istiyorum.

Bizim ülkemiz güçlü bir ülkedir. Bir ülke üretimi kaybederse beka sorunu ortaya çıkar, Osmanlı gibi. Beka geleceği planlayamamaktır. Türkiye'nin 2019 yılında kalkınma planı yok’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.