BDH Gebe Okuluna ilgi artıyor

GÜNDEM 04.03.2019 - 17:30, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4176+ kez okundu.
 

BDH Gebe Okuluna ilgi artıyor

Bulancak Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk ünitesinde ücretsiz hizmet veren Gebe Okulu, verdiği uygulamalı ve katılımlı eğitimlerle anne adaylarını anneliğe ve doğuma hazırlıyor.
İlgili Doğum Ünitesi sorumlusunun Ebe Derya Yılmaz olduğunu belirten Bulancak Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Mehmet Korkmaz, Gebe Okulu ile ilgili olarak “Hastanemize bağlı Gebe Okulu; anne adaylarına, ‘doğuma hazırlık, gebelik, gebelikte beslenme, anne sütü ve emzirme, bebek bakımı, banyosu, gaz masajı, süt sağma ve saklama koşulları, lohusalık bakımı ve aile planlaması” gibi pek çok konuda bilgiler veren bir bölümdür. Anne adaylarımıza kursun sonunda katılım belgesi ve bebeklerin cinsiyetine göre bileklik verilmekte, anne dostu doğum odaları gezdirilmekte ve ebelerle tanıştırılmaktadır. Ayrıca  nefes ve gevşeme egzersizleri, pilates topunda egzersiz programları ile zihinsel –ruhsal ve bedensel olarak doğuma hazırlanmaları sağlanmaktadır” dedi. Başhekim Korkmaz devamında şu ifadeleri kullandı; “Eğitimlerin yanı sıra anne adaylarını rahatlatmaya ve hazırlamaya yönelik faaliyetlerde de bulunuluyor. Eğitmenler eşliğinde gebelerin  doğumhane ziyaretleri ya da daha öncesinde gebe okulundan mezun olmuş, şu an anne olan katılımcılarla pozitif doğum hikayeleri paylaşılıyor”  
Bulancak Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk ünitesinde ücretsiz hizmet veren Gebe Okulu, verdiği uygulamalı ve katılımlı eğitimlerle anne adaylarını anneliğe ve doğuma hazırlıyor.

İlgili Doğum Ünitesi sorumlusunun Ebe Derya Yılmaz olduğunu belirten Bulancak Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Mehmet Korkmaz, Gebe Okulu ile ilgili olarak “Hastanemize bağlı Gebe Okulu; anne adaylarına, ‘doğuma hazırlık, gebelik, gebelikte beslenme, anne sütü ve emzirme, bebek bakımı, banyosu, gaz masajı, süt sağma ve saklama koşulları, lohusalık bakımı ve aile planlaması” gibi pek çok konuda bilgiler veren bir bölümdür. Anne adaylarımıza kursun sonunda katılım belgesi ve bebeklerin cinsiyetine göre bileklik verilmekte, anne dostu doğum odaları gezdirilmekte ve ebelerle tanıştırılmaktadır. Ayrıca  nefes ve gevşeme egzersizleri, pilates topunda egzersiz programları ile zihinsel –ruhsal ve bedensel olarak doğuma hazırlanmaları sağlanmaktadır” dedi.

Başhekim Korkmaz devamında şu ifadeleri kullandı; “Eğitimlerin yanı sıra anne adaylarını rahatlatmaya ve hazırlamaya yönelik faaliyetlerde de bulunuluyor. Eğitmenler eşliğinde gebelerin  doğumhane ziyaretleri ya da daha öncesinde gebe okulundan mezun olmuş, şu an anne olan katılımcılarla pozitif doğum hikayeleri paylaşılıyor”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.