Bayram 10 Milyonluk ekonomi oluşturacak

GÜNDEM 09.08.2019 - 17:18, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3090+ kez okundu.
 

Bayram 10 Milyonluk ekonomi oluşturacak

Yarın başlayacak olan kurban bayramı ülke ekonomisine olduğu gibi Bulancak ilçesinin ekonomisine de büyük bir katkı yapacak.
Birkaç gün önce kurban kesim yerlerine gelen kurbanlıklar, kurban alçaklar tarafından yavaş yavaş satın alınmaya başlarken, kurban satışının bugün artacağı ifade ediliyor. Edindiğimiz bilgilere göre, Bulancak’ta kurban bayramı boyunca yaklaşık 10milyon lira ve biraz üzerinde bir satışa yol açacak. Kurban bayramında 2500 büyükbaş, 1200 civarında küçükbaş, 1000 civarında da koyun olmak üzere 5000’e yakın kurbanlık kesilecek. Bu kurbanlıkların kesimi ile de kesim fiyatı, taşıma gibi yan sektörlerde bir maliyet oluşturacağını ifade eden celepler bununda yaklaşık 10 milyon lira gibi bir ekonomi oluşturacağını belirtiler. Kurbanlık bulmakta bir sıkıntı yaşanmadığını, vatandaşın rahat rahat kurbanlık alabileceğini ifade edildi. Kurban kesiminin bayramın ilk günü daha çok olacağı ve sıkıntı yaşamamak içinde önceden sıra alınmasının sıkışıklığı önleyeceği ve acele gerek olmadığı da vurgulandı. Her kurban bayramında kurban kesilirken, bazı kazların olduğu ve bununda kurbanlıkta ekonomik kayıplar ile kurban kesenlere ciddi zararlar verdiği de belirtildi.    
Yarın başlayacak olan kurban bayramı ülke ekonomisine olduğu gibi Bulancak ilçesinin ekonomisine de büyük bir katkı yapacak.

Birkaç gün önce kurban kesim yerlerine gelen kurbanlıklar, kurban alçaklar tarafından yavaş yavaş satın alınmaya başlarken, kurban satışının bugün artacağı ifade ediliyor.

Edindiğimiz bilgilere göre, Bulancak’ta kurban bayramı boyunca yaklaşık 10milyon lira ve biraz üzerinde bir satışa yol açacak. Kurban bayramında 2500 büyükbaş, 1200 civarında küçükbaş, 1000 civarında da koyun olmak üzere 5000’e yakın kurbanlık kesilecek. Bu kurbanlıkların kesimi ile de kesim fiyatı, taşıma gibi yan sektörlerde bir maliyet oluşturacağını ifade eden celepler bununda yaklaşık 10 milyon lira gibi bir ekonomi oluşturacağını belirtiler.

Kurbanlık bulmakta bir sıkıntı yaşanmadığını, vatandaşın rahat rahat kurbanlık alabileceğini ifade edildi. Kurban kesiminin bayramın ilk günü daha çok olacağı ve sıkıntı yaşamamak içinde önceden sıra alınmasının sıkışıklığı önleyeceği ve acele gerek olmadığı da vurgulandı. Her kurban bayramında kurban kesilirken, bazı kazların olduğu ve bununda kurbanlıkta ekonomik kayıplar ile kurban kesenlere ciddi zararlar verdiği de belirtildi.    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.