'Batı bölgesinin doğalgaz sorunu neden çözülmüyor'

EKONOMİ 15.12.2016 - 16:12, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 1915+ kez okundu.
 

'Batı bölgesinin doğalgaz sorunu neden çözülmüyor'

Giresun Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu,...
...Giresun’da özellikle kış aylarında meydana gelen hava kirliliğine dikkat çekerek, halkın zehir soluduğunu ve insan sağlığını tehdit eden bu sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi.Kış aylarında yakıtların doğru kullanılmaması, bacalarda hava filtresinin olmaması sebepleriyle oluşan zehirli gazların neredeyse şehrin tamamında insan sağlığına zarar verecek boyutlarda olduğunu, bu durumun ancak şehrin tamamına doğalgazın gelmesi ile giderilebileceğini ifade eden Karaibrahimoğlu, "Karayollarının toplama yolu kullandırmak istememesi nedenleriyle dağıtım şebekesi yapımı istenilen boyutlara ulaşamamıştır. İnsan sağlığı ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Sağlık her şeyden önce gelir. Dolayısıyla sorun her ne olursa olsun, başka şehirlerde nasıl çözüldüyse burada da benzer bir şekilde çözülmeli ve şehir doğalgaza kavuşturulmalıdır" dedi.Kent konseyi olarak bu konunun takipçisi olduklarını ve şehir doğalgaza kavuşana kadar gerekli takibi sürdüreceklerini de dile getiren Karaibrahimoğlu, "Şehrimizin batı mahallelerinde herhangi bir çalışma yapılamamaktadır. Sahil yolunda yaklaşık 3,5 km uzunluğunda olan bu bölgede Üniversite yerleşkesi, 4 adet hastane, Jandarma Alay ve Bölge Komutanlığı, Okullar, Bazı resmi kuruluşlar ve özellikle çok katlı apartmanların bulunduğu siteler bulunmaktadır. Bu yöre ile Doğalgazın bulunduğu son nokta arasında bağlantı sadece toplama yolda yapılabilmektedir. Firma yetkilileri ile yapılan temasla Karayolları 10.Bölge Müdürlüğünün (şüphesiz ki yasal engeller bulunması sebebi ile) toplama yolun kullanılmasına izin vermediğini bir kez daha öğrendik" diye konuştu.  
Giresun Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu,...
...Giresun’da özellikle kış aylarında meydana gelen hava kirliliğine dikkat çekerek, halkın zehir soluduğunu ve insan sağlığını tehdit eden bu sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi.
Kış aylarında yakıtların doğru kullanılmaması, bacalarda hava filtresinin olmaması sebepleriyle oluşan zehirli gazların neredeyse şehrin tamamında insan sağlığına zarar verecek boyutlarda olduğunu, bu durumun ancak şehrin tamamına doğalgazın gelmesi ile giderilebileceğini ifade eden Karaibrahimoğlu, "Karayollarının toplama yolu kullandırmak istememesi nedenleriyle dağıtım şebekesi yapımı istenilen boyutlara ulaşamamıştır. İnsan sağlığı ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Sağlık her şeyden önce gelir. Dolayısıyla sorun her ne olursa olsun, başka şehirlerde nasıl çözüldüyse burada da benzer bir şekilde çözülmeli ve şehir doğalgaza kavuşturulmalıdır" dedi.
Kent konseyi olarak bu konunun takipçisi olduklarını ve şehir doğalgaza kavuşana kadar gerekli takibi sürdüreceklerini de dile getiren Karaibrahimoğlu, "Şehrimizin batı mahallelerinde herhangi bir çalışma yapılamamaktadır. Sahil yolunda yaklaşık 3,5 km uzunluğunda olan bu bölgede Üniversite yerleşkesi, 4 adet hastane, Jandarma Alay ve Bölge Komutanlığı, Okullar, Bazı resmi kuruluşlar ve özellikle çok katlı apartmanların bulunduğu siteler bulunmaktadır. Bu yöre ile Doğalgazın bulunduğu son nokta arasında bağlantı sadece toplama yolda yapılabilmektedir. Firma yetkilileri ile yapılan temasla Karayolları 10.Bölge Müdürlüğünün (şüphesiz ki yasal engeller bulunması sebebi ile) toplama yolun kullanılmasına izin vermediğini bir kez daha öğrendik" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.