'Basının gücü tartışılmaz'

GÜNDEM 15.12.2016 - 16:44, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2354+ kez okundu.
 

'Basının gücü tartışılmaz'

Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenecek olan,...
...'1. Uluslararası Demokrasi Sempozyumu'nun tanıtım toplantısı Piraziz Grand Ravza Otel'de gerçekleştirildi. Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da meydana gelen terör olayında şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dileyerek sözlerine başladı. Rektör Coşkun, sözlerine şu şekilde devam etti; "Giresun Üniversitesi olarak, üniversitemizin tanınırlığını arttırmak, üniversitemizdeki bilgi birikimini toplumla bütünleştirmek ve uluslararası bilim camiasının dikkatini üniversitemize çekmek amacıyla son aylarda artan biçimde sempozyum, konferans, panel gibi etkinlikler düzenlemekteyiz. 2017 yılında çok daha geniş çaplı uluslararası boyutta çok ciddi etkinliklerin hazırlığına başladık. 2017 yılında hep birlikte bu etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Tabi basının gücü tartışılmaz. Basın kişinin ve kurumların kendi kendilerini kontrol etmelerini sağlayan önemli bir mekanizmadır" dedi.Rektör Coşkun, etkinliğin düzenlenmesinde katkı sağlayan Prof. Dr. Betül Karaköz Yardelen ve Yrd. Doç. Dr. Abbas Karaağaçlı başta olmak üzere, akademik, idari personel ve öğrenciler olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.Gazetecilerin tıp fakültesi ile ilgili sordukları soruyu yanıtlayan Rektör Coşkun, geldikleri dönemde tıp fakültesi öğrencilerinin hastane ortamında pratik yapabilecekleri uygun ortamların bulunmamasının kendileri açısından büyük eksiklik olarak görüldüğü ve ilk olarak bu konuya el attıklarını söyledi.  Gazetecilerin Debboydaki üniversite arazisinin akıbetinin ne olacağına dair sorusunu yanıtlayan Prof. Dr. Cevdet Coşkun, buradaki arazinin Milli Emlak tarafından Üniversiteye tahsis edildiğini, Üniversiteyi büyük bir kampüs çatısı altında toplama projesi kapsamında Fiskobirlik ile bu araziyi takas ederek, Gürede Fiskobirlik’e ait araziyi almak istediklerini bu şekilde yekpare bir kampüse dönüşmek istediklerini söyledi.  
Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenecek olan,...
...'1. Uluslararası Demokrasi Sempozyumu'nun tanıtım toplantısı Piraziz Grand Ravza Otel'de gerçekleştirildi. 
Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da meydana gelen terör olayında şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dileyerek sözlerine başladı. 
Rektör Coşkun, sözlerine şu şekilde devam etti; "Giresun Üniversitesi olarak, üniversitemizin tanınırlığını arttırmak, üniversitemizdeki bilgi birikimini toplumla bütünleştirmek ve uluslararası bilim camiasının dikkatini üniversitemize çekmek amacıyla son aylarda artan biçimde sempozyum, konferans, panel gibi etkinlikler düzenlemekteyiz. 2017 yılında çok daha geniş çaplı uluslararası boyutta çok ciddi etkinliklerin hazırlığına başladık. 2017 yılında hep birlikte bu etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Tabi basının gücü tartışılmaz. Basın kişinin ve kurumların kendi kendilerini kontrol etmelerini sağlayan önemli bir mekanizmadır" dedi.
Rektör Coşkun, etkinliğin düzenlenmesinde katkı sağlayan Prof. Dr. Betül Karaköz Yardelen ve Yrd. Doç. Dr. Abbas Karaağaçlı başta olmak üzere, akademik, idari personel ve öğrenciler olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
Gazetecilerin tıp fakültesi ile ilgili sordukları soruyu yanıtlayan Rektör Coşkun, geldikleri dönemde tıp fakültesi öğrencilerinin hastane ortamında pratik yapabilecekleri uygun ortamların bulunmamasının kendileri açısından büyük eksiklik olarak görüldüğü ve ilk olarak bu konuya el attıklarını söyledi.  
Gazetecilerin Debboydaki üniversite arazisinin akıbetinin ne olacağına dair sorusunu yanıtlayan Prof. Dr. Cevdet Coşkun, buradaki arazinin Milli Emlak tarafından Üniversiteye tahsis edildiğini, Üniversiteyi büyük bir kampüs çatısı altında toplama projesi kapsamında Fiskobirlik ile bu araziyi takas ederek, Gürede Fiskobirlik’e ait araziyi almak istediklerini bu şekilde yekpare bir kampüse dönüşmek istediklerini söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.