Başarımız çok, salonumuz yok!

SPOR 27.05.2019 - 17:24, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2812+ kez okundu.
 

Başarımız çok, salonumuz yok!

Bulancak spor denince Giresun’da ilk akla gelen ilçedir. Hepimiz öyle biliriz bunu. Bulancaklı ve Bulancak’ta spor faaliyetinde bulunan 10’a yakın spor kulübü ve binin üzerinde sporcu Giresun başta olmak katıldığı bütün branşlarda ve ferdi sporlarda çok sayıda derece alan ilçemiz sporunun son birkaç yıldır spor salonunun olmadığını kaç sporsever bilir dersiniz?
Amatör sporun her zaman en büyük destekçisi olan Bulancak’ta var olan spor salonu 2014 yılının Ağustos ayında çatısındaki teknik bir arıza sebebiyle spor faaliyetlerine kapatılmış ve 1 sene öncede yıkım kararı olduğu içinde birkaç saat içinde yerle yeksenak ederek bir ilçeyi spor salonundan mahrum bırakmıştır. Yeni bir spor salonu yapılsın diye Bulancak’taki yerel basın başta olmak üzere bu spor salonunda çalışmalarını yapan amatör ve profesyonel kulüpler, çalışma yapamaz hale geldi. Bulancak ta salon sporlarına katılan, 1926 Bulancak Spor, Bulancak Karadeniz Spor, 1977 Ballıca spor, İhsaniye Gençlik Spor, basketbol, voleybol, hentbol, masa tenisi, futsal, güreş, taekwondo, karate branşlarında çalışacak spor salonu bulamaz oldu. Bulancak’ta spor salonu olan Bulancak Atatürk Ortaokulu ve BATEM spor salonunda ancak çalışabilen spor kulüpleri sorunu Bulancaklı, Giresunlu ve de Ankara’daki siyasilere ve yetkili makamlara bıkmadan aktarsalar da, şu ana kadar hiçbir adım atılabilmiş değil. Hemen hemen her spor dalında derece alamsına rağmen, bir üvey evlat gibi bir köşede sesini çıkartmadan oturması istenen Bulancak’taki spor camiası ve sporseverler spor salonun ne zaman yapılacağını da merak ediyor. Edindiğimiz bilgilere göre de; Bulancak için spor salonun yakın bir zamanda yapılaması da çok zor görünüyor. En son Spor Toto Genel Müdürlüğü ile bir protokol yapıldığı, İl Gençlik ve Spor müdürlüğünün bu konuda proje hazırladığı, ifade ediliyordu. Ancak bu konu da akim kalmış gibi duruyor. Konu hakkında Ankara’daki yetkililer ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bu protokolün Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından daha onaylanmadığını öğrendik. Yine hükümetin ‘yatırımların yüzde 70’i bitenlerinin devam edeceği’ açıklaması sonrası Bulancak ilçe spor salonun 10 yılda ancak temelinin atılacağını söylemek zor değil. Bulancak’taki spor kulüpleri ve sporcularda bu gerçek ile başarılarına kaldıkları yerden elbette devam edecek.  Spor yaptıkları ve başarılı oldukları için ‘Utanacakları bir şey yok’  bu konu da, utanacakları hepimiz biliyoruz!    
Bulancak spor denince Giresun’da ilk akla gelen ilçedir. Hepimiz öyle biliriz bunu. Bulancaklı ve Bulancak’ta spor faaliyetinde bulunan 10’a yakın spor kulübü ve binin üzerinde sporcu Giresun başta olmak katıldığı bütün branşlarda ve ferdi sporlarda çok sayıda derece alan ilçemiz sporunun son birkaç yıldır spor salonunun olmadığını kaç sporsever bilir dersiniz?

Amatör sporun her zaman en büyük destekçisi olan Bulancak’ta var olan spor salonu 2014 yılının Ağustos ayında çatısındaki teknik bir arıza sebebiyle spor faaliyetlerine kapatılmış ve 1 sene öncede yıkım kararı olduğu içinde birkaç saat içinde yerle yeksenak ederek bir ilçeyi spor salonundan mahrum bırakmıştır. Yeni bir spor salonu yapılsın diye Bulancak’taki yerel basın başta olmak üzere bu spor salonunda çalışmalarını yapan amatör ve profesyonel kulüpler, çalışma yapamaz hale geldi.

Bulancak ta salon sporlarına katılan, 1926 Bulancak Spor, Bulancak Karadeniz Spor, 1977 Ballıca spor, İhsaniye Gençlik Spor, basketbol, voleybol, hentbol, masa tenisi, futsal, güreş, taekwondo, karate branşlarında çalışacak spor salonu bulamaz oldu.

Bulancak’ta spor salonu olan Bulancak Atatürk Ortaokulu ve BATEM spor salonunda ancak çalışabilen spor kulüpleri sorunu Bulancaklı, Giresunlu ve de Ankara’daki siyasilere ve yetkili makamlara bıkmadan aktarsalar da, şu ana kadar hiçbir adım atılabilmiş değil. Hemen hemen her spor dalında derece alamsına rağmen, bir üvey evlat gibi bir köşede sesini çıkartmadan oturması istenen Bulancak’taki spor camiası ve sporseverler spor salonun ne zaman yapılacağını da merak ediyor.

Edindiğimiz bilgilere göre de; Bulancak için spor salonun yakın bir zamanda yapılaması da çok zor görünüyor. En son Spor Toto Genel Müdürlüğü ile bir protokol yapıldığı, İl Gençlik ve Spor müdürlüğünün bu konuda proje hazırladığı, ifade ediliyordu. Ancak bu konu da akim kalmış gibi duruyor. Konu hakkında Ankara’daki yetkililer ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bu protokolün Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından daha onaylanmadığını öğrendik. Yine hükümetin ‘yatırımların yüzde 70’i bitenlerinin devam edeceği’ açıklaması sonrası Bulancak ilçe spor salonun 10 yılda ancak temelinin atılacağını söylemek zor değil.

Bulancak’taki spor kulüpleri ve sporcularda bu gerçek ile başarılarına kaldıkları yerden elbette devam edecek.  Spor yaptıkları ve başarılı oldukları için ‘Utanacakları bir şey yok’  bu konu da, utanacakları hepimiz biliyoruz!    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.