BAŞARISIZLIĞI VELİ İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞEREK ÇÖZDÜK

GÜNDEM 09.08.2019 - 17:21, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2288+ kez okundu.
 

BAŞARISIZLIĞI VELİ İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞEREK ÇÖZDÜK

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Yeşilgiresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Eğitimde öncelikle öğretmen, öğrenci ve veli bütünleşmesini sağlamayı arzu ettiklerini dile getiren Sarıfakıoğulları, "Bunun için öğretmenler il genelinde öğrencilerin evlerini ziyaret ederek velilerle bir araya geldi. Öğrencinin bir başarısızlığı söz konusu olduğunda bunu veli ile yüz yüze karşılıklı konuşma, değerlendirme analiz etme imkanı bulundu." dedi. Sarıfakıoğulları, rekabetçi bir ortamın oluşmasını da istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti: "Okullar arasında rekabet olması için Ayın Okulu projesini hayata geçirdik. Bütün müfettişlerimiz başta olmak üzere, yönetici arkadaşlarımız, Giresun bazındaki okulları irdelediler. Amacımız bir okulumuzu diğerine tercih etmek değil, ama yarışın, rekabetin taltif ederek, ödüllendirerek başarıyı kamçılamak hedefimiz. Bununda olumlu pozitif sonuçlarını özellikle liselere giriş sınavında gördük." Okuma alışkanlığının gelişmesi noktasında projeler uyguladıklarını anlatan Sarıfakıoğulları, bunun da başarıyı artırdığını aktardı. Sarıfakıoğulları, derslik başına düşen öğrenci sayısının 17 civarında olduğunu ifade ederek,  okulların güvenliğiyle ilgili her okula özel güvenlik görevlisi tahsis ettiklerini 16 okula da polis memuru görevlendirdiklerini aktardı.  Konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, projelerle ilgili detaylı bilgi verdi.
Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Yeşilgiresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Eğitimde öncelikle öğretmen, öğrenci ve veli bütünleşmesini sağlamayı arzu ettiklerini dile getiren Sarıfakıoğulları, "Bunun için öğretmenler il genelinde öğrencilerin evlerini ziyaret ederek velilerle bir araya geldi. Öğrencinin bir başarısızlığı söz konusu olduğunda bunu veli ile yüz yüze karşılıklı konuşma, değerlendirme analiz etme imkanı bulundu." dedi.

Sarıfakıoğulları, rekabetçi bir ortamın oluşmasını da istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Okullar arasında rekabet olması için Ayın Okulu projesini hayata geçirdik. Bütün müfettişlerimiz başta olmak üzere, yönetici arkadaşlarımız, Giresun bazındaki okulları irdelediler. Amacımız bir okulumuzu diğerine tercih etmek değil, ama yarışın, rekabetin taltif ederek, ödüllendirerek başarıyı kamçılamak hedefimiz. Bununda olumlu pozitif sonuçlarını özellikle liselere giriş sınavında gördük."

Okuma alışkanlığının gelişmesi noktasında projeler uyguladıklarını anlatan Sarıfakıoğulları, bunun da başarıyı artırdığını aktardı.

Sarıfakıoğulları, derslik başına düşen öğrenci sayısının 17 civarında olduğunu ifade ederek,  okulların güvenliğiyle ilgili her okula özel güvenlik görevlisi tahsis ettiklerini 16 okula da polis memuru görevlendirdiklerini aktardı.  Konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, projelerle ilgili detaylı bilgi verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.