Balcılarımız iyi bir dönem geçirdi

GÜNDEM 31.01.2019 - 16:49, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3706+ kez okundu.
 

Balcılarımız iyi bir dönem geçirdi

Bulancak ve çevresi balcıları 2018 yılında Türkiye genelinde olduğu gibi bu yılda iyi bir dönem geçirdi.
Merkez ve Bulancak Bal Üreticileri Birliği Başkanı Erdoğan Üstün, yönetim kurulu üyeleri Eyüp Telli ve Hüseyin Kaya ile bir araya gelerek gazetemize özel açıklamalarda bulundular. Başkan Üstün açıklamasında, “2018 yılının bir değerlendirmesini yaparak, “2018 yılı arıcılar için Türkiye geneli bal ortalaması içinde bir sezon geçirdi. Eylül sonu itibarıyla ülke genelinde olduğu gibi bizde de bazı arı kayıpları oldu. Hala mevcutlarda azalmalar devam etmektedir. Bunun en önemli faktörü müzmin derdimiz olan varoa’dır. Varoa ile yıl boyu mücadele şarttır. Şubat ayının girmesi ile hava sıcaklığının 14-15 derece olduğu günlerde bakanlık ruhsatlı ilaçlar ile varoa mücadelesine başlamalıyız. Yine bu ayda yapmamız gereken kolonilerde bal kontrolüdür. Hava şartlarının dengesizliği neticesinde, arı mevcutlarında azalmalar gözlenmektedir. Arıcıların bu ayda arılarını kontrol ederek gerekli önlemleri alması lazımdır. Birliğimizin 100’e yakın kayıtlı üyesi bulanmaktadır. Dönem içinde ilçemizde gezgin arıcılar 150ton bal, amatör ve yerleşik arıcılar 4-5 ton kestane balı üretmektedir. Bu da aile ve ilçemize katma değer olarak dönmektedir. 2019 yılında kestane, orman gülü, ıhlamur balı, üretmek için yerleşik hobi arıcılığının gelişmesi gerekmektedir. Hobi arıcılığı yapmak isteyenlere birlik olarak yardımlarımızda sürmektedir” dedi.  
Bulancak ve çevresi balcıları 2018 yılında Türkiye genelinde olduğu gibi bu yılda iyi bir dönem geçirdi.

Merkez ve Bulancak Bal Üreticileri Birliği Başkanı Erdoğan Üstün, yönetim kurulu üyeleri Eyüp Telli ve Hüseyin Kaya ile bir araya gelerek gazetemize özel açıklamalarda bulundular.

Başkan Üstün açıklamasında, “2018 yılının bir değerlendirmesini yaparak, “2018 yılı arıcılar için Türkiye geneli bal ortalaması içinde bir sezon geçirdi. Eylül sonu itibarıyla ülke genelinde olduğu gibi bizde de bazı arı kayıpları oldu. Hala mevcutlarda azalmalar devam etmektedir. Bunun en önemli faktörü müzmin derdimiz olan varoa’dır. Varoa ile yıl boyu mücadele şarttır. Şubat ayının girmesi ile hava sıcaklığının 14-15 derece olduğu günlerde bakanlık ruhsatlı ilaçlar ile varoa mücadelesine başlamalıyız. Yine bu ayda yapmamız gereken kolonilerde bal kontrolüdür. Hava şartlarının dengesizliği neticesinde, arı mevcutlarında azalmalar gözlenmektedir. Arıcıların bu ayda arılarını kontrol ederek gerekli önlemleri alması lazımdır. Birliğimizin 100’e yakın kayıtlı üyesi bulanmaktadır. Dönem içinde ilçemizde gezgin arıcılar 150ton bal, amatör ve yerleşik arıcılar 4-5 ton kestane balı üretmektedir. Bu da aile ve ilçemize katma değer olarak dönmektedir. 2019 yılında kestane, orman gülü, ıhlamur balı, üretmek için yerleşik hobi arıcılığının gelişmesi gerekmektedir. Hobi arıcılığı yapmak isteyenlere birlik olarak yardımlarımızda sürmektedir” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.