BağlantıUğur Okullarında, Zümre Başkanı öğretmenlere seminer verildi

EĞİTİM 21.08.2017 - 13:22, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2550+ kez okundu.
 

BağlantıUğur Okullarında, Zümre Başkanı öğretmenlere seminer verildi

Özel Okul okullarında, öğretmenlerinin gelişimine katkıda bulunmak için Hizmet İçi Eğitim Programı düzenledi.
Türkiye’nin çeşitli illerinden 700’den fazla zümre başkanının katıldığı etkinlikte, günümüz dünyasının gereklerine uygun eğitim anlayışı tartışıldı. Öğretmenler, günümüz dünyasının gereklerine uygun eğitim anlayışını tartıştı. Uğur Okulları’nın 'Geleceğin Eğitimini Keşfet' temalı 2017-2018 Dönemi Hizmet İçi Eğitim Programı 16-17 Ağustos tarihlerinde düzenlendi. Programın ilk gününe Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu ve 700’den fazla zümre başkanı katıldı. Toplantıda ilk olarak gelişim seminerleri yapıldı. Bir öğretmenin en önemli yol göstericisinin ve denetleyicisinin vicdanı olduğunu belirten Kulaberoğlu, "Her şeyin ham maddesi ve ustası insan. Bu sebeple biz öğretmenlerin birer insan, birey yetiştirdiğini unutmamalı ve işimizi çok ciddiye almalıyız. Öğrencilerin akademik ve bilişsel gelişimini en iyi şekilde sağlayan, muntazam bir okul olmalıyız. STEM,  erken STEM, yabancı dil gibi farklılaşan yönlerimizle birlikte, yarım asırlık deneyimimizin getirdiği dinamizmle sınavlara da en iyi hazırlayan okuluz. Bu yıl bizlerle okul öncesi sınıflara öğretim hayatına başlayacak öğrencilerimiz, yaklaşık 2035’te iş hayatına atılacaklar. Bu sebeple geleceğin temel becerilerini onlara çok iyi kazandırmamız gerekiyor. Bizlerin öğretmen ve rol model olarak en önemli görevlerimizden biri öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak, araştıran, sorunlara duyarlı ve üreten bir nesil olmalarını sağlamak, vizyonlarını genişletmek" dedi. Hizmet İçi Eğitim Programı 17 Ağustos’ta Bahçeşehir Üniversitesi’nde bölüm başkanlarıyla, gerçekleştirdiği yeni dönem Uğur Okulları eğitim programları sunumları ve uzman konuşmacıların katılımıyla sona erdi. İki gün süren programda, teknoloji ve yeni yüzyıl becerilerine dayalı geleceğin eğitiminin gereklilikleri tartışıldı. Öğrencilere kazandırılması gereken disiplinler arası eğitimin niteliklerine değinilerek analitik düşünme, araştırma ve üretme odaklı eğitimin önemi konuşuldu. Uygulanan erken STEM, STEM, kodlama, robotik gibi eğitimlerle öğrencilerin dijital vatandaşlık ve teknoloji okuryazarlığı konularındaki gelişimlerinin desteklenmesi üzerinde duruldu. 
Özel Okul okullarında, öğretmenlerinin gelişimine katkıda bulunmak için Hizmet İçi Eğitim Programı düzenledi.

Türkiye’nin çeşitli illerinden 700’den fazla zümre başkanının katıldığı etkinlikte, günümüz dünyasının gereklerine uygun eğitim anlayışı tartışıldı. Öğretmenler, günümüz dünyasının gereklerine uygun eğitim anlayışını tartıştı. Uğur Okulları’nın 'Geleceğin Eğitimini Keşfet' temalı 2017-2018 Dönemi Hizmet İçi Eğitim Programı 16-17 Ağustos tarihlerinde düzenlendi. Programın ilk gününe Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu ve 700’den fazla zümre başkanı katıldı. Toplantıda ilk olarak gelişim seminerleri yapıldı. Bir öğretmenin en önemli yol göstericisinin ve denetleyicisinin vicdanı olduğunu belirten Kulaberoğlu, "Her şeyin ham maddesi ve ustası insan. Bu sebeple biz öğretmenlerin birer insan, birey yetiştirdiğini unutmamalı ve işimizi çok ciddiye almalıyız. Öğrencilerin akademik ve bilişsel gelişimini en iyi şekilde sağlayan, muntazam bir okul olmalıyız. STEM,  erken STEM, yabancı dil gibi farklılaşan yönlerimizle birlikte, yarım asırlık deneyimimizin getirdiği dinamizmle sınavlara da en iyi hazırlayan okuluz. Bu yıl bizlerle okul öncesi sınıflara öğretim hayatına başlayacak öğrencilerimiz, yaklaşık 2035’te iş hayatına atılacaklar. Bu sebeple geleceğin temel becerilerini onlara çok iyi kazandırmamız gerekiyor. Bizlerin öğretmen ve rol model olarak en önemli görevlerimizden biri öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak, araştıran, sorunlara duyarlı ve üreten bir nesil olmalarını sağlamak, vizyonlarını genişletmek" dedi.

Hizmet İçi Eğitim Programı 17 Ağustos’ta Bahçeşehir Üniversitesi’nde bölüm başkanlarıyla, gerçekleştirdiği yeni dönem Uğur Okulları eğitim programları sunumları ve uzman konuşmacıların katılımıyla sona erdi. İki gün süren programda, teknoloji ve yeni yüzyıl becerilerine dayalı geleceğin eğitiminin gereklilikleri tartışıldı. Öğrencilere kazandırılması gereken disiplinler arası eğitimin niteliklerine değinilerek analitik düşünme, araştırma ve üretme odaklı eğitimin önemi konuşuldu. Uygulanan erken STEM, STEM, kodlama, robotik gibi eğitimlerle öğrencilerin dijital vatandaşlık ve teknoloji okuryazarlığı konularındaki gelişimlerinin desteklenmesi üzerinde duruldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.